۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۵
کد خبر: ۲۷۱۳۹۴

چند خبر کوتاه از آذربایجان‌شرقی

خبرگزاری رسا ـ ارسال بیش از ۳۴ هزار دعا به نهمین جشنواره سراسری دست‌های کوچک، تلاش برای ثبت جهانی تبریز و کسب رتبه نخست از سوی اوقاف و امور خیریه مراغه از مهم‌ترین اخبار کوتاه آذربایجان‌شرقی است.
اخبار کوتاه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، حسن میلانی، رییس حوزه هنری آذربایجان شرقی امروز در جمع خبرنگاران گفت: تاکنون به دبیرخانه نهمین جشنواره سراسری دست های کوچک دعا 34 هزار 522 دعا از اقصی نقاط کشور رسیده است که 2000 مورد دعا از این تعداد به بخش ویژه جشنواره یعنی ایران آینده اختصاص دارد.


وی افزود: چشم انداز ایران در افق 1404،  بخش ویژه نهمین جشنواره سراسری دست‌های کوچک دعا است که در آن کودکان چشم انداز ایران در 1404 را در دعاهای خود آورده اند که اکثر کودکان دعا نموده‌اند که ایران بتواند صلح و امنیت را در منطقه برقرار کند.


میلانی تصریح کرد: حوزه هنری قرار است در افق چشم‌انداز 1404، هنر انقلاب اسلامی را به عنوان یک مکتب هنری متعهد و مأموریت‎گرا معرفی کند. بر همین اساس تمامی فعالیت‏‎های صورت گرفته در این زمینه را رصد کرده و در این راستا به عنوان متولی اقدام می‎کند.


رییس حوزه هنری استان آذربایجان شرقی در ادامه به نمونه‌ای از دعاهای کودکان در موضوع ایران آینده اشاره کرد و گفت: در این دعاها کودکان خواسته اند که اعتیاد در 1404 ریشه‌کن شده و باران فراوان ببارد و کشور از بی آبی نجات یابد و کارخانه‌های بزرگی احداث گردد تا کسی بیکار نباشد و نیز شهرهای بازی پیشرفته ای برای کودکان ساخته شود.


اوقاف و امور خیریه مراغه رتبه نخست آذربایجان شرقی را کسب کرد

حجت الاسلام جعفر جنتی، رییس اداره اوقاف و امور خیریه مراغه گفت: این اداره در ارزیابی عملکرد فرهنگی، اجتماعی، توسعه و پشتیبانی، بهره وری اقتصادی، حقوقی و ثبتی سال گذشته با کسب 82 امتیاز به این مقام دست یافت.


وی برگزاری موفقیت آمیز طرح های فرهنگی آرامش بهاری، نشاط معنوی، سوگواره یاس نبوی، ضیافت علوی، ولایت علوی و نهضت عاشورایی را از جمله اقدام های این اداره دانست و گفت: سال گذشته بیش از 100 هزار زائر از برنامه های برگزار شده در امامزاده سید ابراهیم و محمد(ع) این شهرستان از خدمات فرهنگی بهره مند شدند.


حجت الاسلام جنتی با بیان این‌که  شهرستان مراغه دارای 618 موقوفه شامل 546 متصرفی، 72 غیرمتصرفی و یک هزار و 688 رقبه است، گفت: مراغه به عنوان دومین شهرستان مهم استان دارای پتانسیل های قوی فرهنگی و مذهبی بوده و از قابلیت گردشگری مذهبی برخورداراست.


کمیته امداد به مؤمنان نیازمند آبرو و عزت داده است

حجت الاسلام علی رحیمی، امام جمعه هشترود امروز در دیدار کارکنان کمیته امداد امام خمینی (ره) این شهرستان اظهار داشت: خانواده بزرگ کمیته امداد در کشور با آبروداری از نیازمندان و افراد مستضعف دست گیری می کند که پاداش آنان نزد خداوند محفوظ است.


وی با بیان این‌که امام خمینی(ره) بر اساس کرامت انسانی، این نهاد را تأسیس کردند و با این کار نخواستند به کرامت انسانی افراد مستضعف خدشه ای وارد شود، گفت: کمیته امداد از زمان تأسیس تا کنون، کارنامه موفقی داشته به طوری که در کشورهای دیگر نیز از این طرح الگو برداری شده است.


حجت الاسلام رحیمی، با بیان این‌که رسیدگی به فقرا باعث می شود تا خیران از اجر معنوی برخوردار و خانواده های نیازمند نیز قدردان نظام و انقلاب باشند، گفت: توانمندسازی خانواده های تحت حمایت و پیگیری امور فرهنگی به ویژه امور دینی و مذهبی آنان باید از دغدغه های مهم کمیته امداد باشد.


تبریز ثبت جهانی می‌شود

بهمن نامورمطلق، معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از ثبت دو شه اصفهان و تبریز در شورای جهانی صنایع دستی (WCC) خبر داد و اظهار داشت: تاکنون در حوزه صنایع دستی شهر یا مکانی را ثبت نکرده بودیم. نمایشگاه صنایع دستی 20 خرداد امسال و همچنین نشست تخصصی منطقه‌ای غرب آسیا که همزمان با آن انجام گرفت، موجب شد فکرهای تازه‌ای به ذهن‌مان رسید و اتفاقات تازه‌ای در عرصه بین‌الملل بیافتد.


وی اظهار کرد: یکی از مهمترین این اتفاقات این بود که پیش از این تاریخ، فقط دو هنرمند ما عضو شورای جهانی بودند، اما در حال حاضر این هنرمندان بیش از 10 نفر هستند و هرچه این تعداد افزایش یابد، قدرت چانه‌زنی ما در سازمان جهانی صنایع دستی بالا می‌رود و ارتباطات هنرمندان ما با همتایان خود و نمایشگاه‌های دیگر بیشتر می‌شود و این فرصت برای ما مغتنم است.


نامورمطلق ادامه داد: تبریز را به عنوان شهر خلاق فرش معرفی کردیم و روز گذشته سه‌شنبه رئیس منطقه آسیا-اقیانوسیه شورای جهانی صنایع‌دستی (غدا هیجاوی) به ایران آمد تا به تبریز سفر کند. امروز هم رئیس و کارشناس صنایع دستی هند و شنبه نیز کارشناس کشور عمان به تبریز سفر می‌کنند تا این اتفاق خوب برای این شهر بیافتد.


معاون صنایع دستی اظهار کرد: در این زمینه با مرکز ملی فرش هماهنگی‌های لازم انجام شده و نظر مساعد رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم گرفته شده است. در تبریز هم استاندار، شهردار و فرماندار اعلام آمادگی کردند تا تبریز به عنوان شهر خلاق فرش ثبت شود. به این ترتیب برای اولین‌بار دو شهر کشورمان در شورای جهانی صنایع‌دستی ثبت می‌شود./853/پ203/ح

ارسال نظرات