۱۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۰
کد خبر: ۲۷۱۵۷۵
استاد انصاریان تبیین کرد؛

توشه آخرت از لسان کریم آل طه

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم با بیان این‌که تمام علوم الهی به پیامبر اکرم(ص) عطا شده و از ایشان به تمام اهل‌بیت معصومین(ع) انتقال یافته است، گفت: امام حسن مجتبی(ع) با علم والای خود به همه مردان و زنان سفارش کرده تا برای سفر آخرت که هیچ چاره‌ای جز آن ندارید، خود را آماده کنید؛ ایشان ادای واجبات، اجتناب از محارم و آراسته کردن اخلاق به عنوان توشه‌هایی برای سفر آخرت یاد می‌کنند.
شبهاي رمضان با حجت الاسلام حسين انصاريان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسین انصاریان، مفسر قرآن کریم در ادامه سلسله سخنرانی‌‌های «ویژگی‌های خودشناسان» در حسینیه همدانی‌های تهران با توجه به روایات معتبره اهل‌بیت معصومین(ع) اظهار داشت: تمامی علوم پیغمبر اسلام(ص) به امیرالمؤمنین علی(ع) همچنین تمامی علومی که در باطن الهی حضرت امام عل(ع) وجود داشت، به امام حسن مجتبی(ع) منتقل شده است.

 

وی ادامه داد: کسی از کیفیت انتقال علوم الهی پیامبر اکرم(ص) به امیرمؤمنان حضرت علی(ع) آگاهی ندارد، اما قطعا شیوه انتقال علوم از انسان کامل و برگزیده خداوند متعال به قرآن ناطق پروردگار، کمتر از نقل و انتقال سریع مطالب در دستگاه‌های دیجیتالی امروز نبوده است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین انصاریان ابراز کرد: خداوند متعال درباره حضرت یحیی در قرآن کریم می‌فرماید «یَا یَحْیَىٰ خُذِ الْکِتَابَ بِقُوَّةٍ وَآتَیْنَاهُ الْحُکْمَ صَبِیًّا»؛ زمانی که او خردسالی بیش نبود، نبوت و تمام شئون آن از جمله علم و عقل و ایمان کامل را به وی عطا کردم؛ همچنین به کوچک‌تر از یحیی هم بیشتر از آن را عطا کردم؛ حضرت عیسی در ساعات نخستین تولد خویش، به زبان آمد و گفت، من بنده خدا هستم، انجیل را به من داده‌اند و به من مقام پیغمبری عطا کرده‌اند؛ من منبع خیر و برکت و منفعت هستم و در رحم مادر سفارش به نماز و نیکی به مادرم شده‌ام.

 

وی خاطرنشان کرد: زمانی که خدای متعال تمام شؤون نبوت را به یحیای خردسال عنایت می‌کند و حضرت عیسی را در ساعات نخستین تولدش، به پیامبری رسانده و انجیل را برای او نازل می‌کند، هیچ جای تعجبی نیست که تمام علم را به پیامبر اکرم(ص) داده و ایشان نیز با یک دم، تمام علم را به امیر مؤمنان علی(ع) و ایشان نیز به حضرت امام حسن مجتبی(ع) منتقل کنند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین انصاریان با اشاره به معنای روایت «کلهم نور واحد» ادامه داد: وزن علمی امام حسن مجتبی(ع) با امیرالمؤمنین(ع) و پیامبر اکرم(ص) هیچ تفاوتی ندارد و تنها اسم صاحبان علم عوض می‌شود؛ تمام ائمه معصومین همین علم را دارند و تنها اسمشان عوض می‌شود.

 

وی تأکید کرد: امام حسن مجتبی(ع) با علم والای خود به همه مردان و زنان سفارش کرده تا برای سفر آخرت که هیچ چاره‌ای جز آن ندارید، خود را آماده کنید؛ ساعت مرگ تمام انسان‌ها نزد پروردگار متعال معین است و به هیچ وجه عقب و جلو نمی‌افتد.

 

استاد اخلاق حوزه علمیه قم تصریح کرد: کسی که میلیاردها تومان حق تمام مردم ایران را اختلاس می‌کند، کسی که رشوه را به بهانه حق حساب می‌گیرد، کسی زنا می‌کند و ربا می‌خورد و به همسر و فرزندانش ظلم می کند، هیچ اعتقادی به سفر آخرت ندارد چرا که بر اساس روایات ائمه معصومین(ع) هر که از مسیر پیش رو بترسد، هیچ تخلفی انجام نمی‌دهد.

 

وی بیان کرد: امام حسن مجتبی(ع) پس از این‌که می‌فرمایند خود را برای سفر آخرت آماده کنید، ادای واجبات از جمله عبادات و پرداخت حقوق امام، همسر، فرزندان و مؤمنان، اجتناب از محارم و آراسته کردن اخلاق به ارزش‌ها را به عنوان توشه‌هایی یاد می‌کنند که باید آن‌ها برای سفر آخرت همراه داشت.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین انصاریان عنوان کرد: امیرالمؤمنین علی(ع) می‌فرمایند، خود را وصی خود کنید؛ کسی که به این روایت عمل کرده و تمام کارهای عقب مانده خویش را انجام دهد، هیچ نگرانی برای بعد از مرگ خود ندارد.

 

وی با بیان این‌که بیش از هزار آیه قرآن کریم به مسأله قیامت اشاره شده است،‌ گفت: خدای متعال در سوره انبیاء می‌فرمایند که تمام ترازوها را بر اساس عدالت برپا می‌کند؛ قدرت بی‌نهایتم اما زورگو نیستم؛ در قیامت به احدی، ذره‌ای ظلم نمی‌شود اما اگر اعمال شما به اندازه دانه ارزنی باشد، آن را بیرون کشیده و محاسبه می‌کنم.

 

استاد حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود به عذاب شدید ارتباط حرام مردان و زنان اشاره و خاطرنشان کرد: خدای متعال در آیه‌ای از قرآن کریم می‌فرمایند مرد و زن زناکار دو عذاب را باید در جهنم تحمل کنند؛ عذابی برای بدکاری خویش و عذاب دیگری به سبب حمله به مقام انسانیت را متحمل می‌شوند.

 

وی با اشاره به عذاب وارد شده در دعای کمیل مربوط به ارتباط مرد و زن نامحرم افزود: شعله‌های آتش خورشید در دنیا از شدت حرارت به 16 هزار کیلومتر می‌رسد اما این در حالی است که حضرت امیر مؤمنان علی(ع) می‌فرمایند، تمامی آسمان‌ها و زمین در برابر آتشی که خداوند متعال در جهنم فراهم آورده است، قدرت ایستادگی ندارند؛ همچنین هیچ انسانی در این آتش شدید نمی‌میرد؛‌ زن ضعیف و مردی که در دنیا زنا کرده و توبه نکرده است، مستحق چنین آتشی است اما زنان عفیفه که دست آلودگان به آنان نرسیده است، هیچ‌گاه به این آتش وارد نمی‌شوند./997/پ202/ح

ارسال نظرات