فلسفه احیای شب های قدر بیدار شدن انسان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام محمدعلی فرشاد یزدی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم، سحرگاه دوشنبه، 15 تیرماه، در ویژه برنامه احیای شب نوزدهم ماه مبارک رمضان، در مسجد امام حسین(ع) فارسان، با تأکید بر این که تقلید در فروع دین بر همگان واجب است، تصریح کرد: یکی از نیازهای امروز نسل جوان، مطالعه احکام شرعی و عمل به آن ها است که خانواده ها باید بیشتر به این مسأله توجه داشته باشند.
وی به عظمت شب های قدر اشاره کرد و با بیان اعمال و آداب این شب های نورانی، خاطرنشان کرد: کسب معرفت و عرفان از مهم ترین اعمال در شب های قدر است که باید مورد توجه جدی اهل تقوا قرار گیرد.
حجت الاسلام فرشاد یزدی با تأکید بر این که کسب فضایل دینی از برترین اعمال در شب های قدر است، افزود: یکی از مسایلی که در اسلام بسیار مورد تأکید قرار گرفته و جایگاه رفیعی دارد، سؤال کردن و پرسیدن است.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم با تأکید بر این که کسب معرفت و سؤال کردن در بالاترین جایگاه های اسلام و آموزه های دینی قرار دارد، ابراز داشت: انسان مؤمن اهل سؤال کردن است و نمی گذارد که مطالب اخلاقی و دینی در پس پرده بماند.
این مقام مسؤول با اشاره به فضایل نامتناهی امیر مؤمنان(ع)، شب های قدر را شب علی شناسی دانست و افزود: به یقین کسی که در این شب ها علی(ع) را به خوبی بشناسد و با فضایل او آشنا شود، در جهت شناخت انسانیت قدم برداشته است.
وی با تأکید بر این که همه ابعاد زندگی این امام همام باید بیشتر مورد توجه همگان قرار گیرد، اظهار داشت: از آن جایی که علی(ع) اقیانوس معرفت و انسان شناسی است و همه فضایل اخلاقی را دارا است؛ بنابراین شناخت ابعاد گوناگون شخصیت ایشان ضروری است که متأسفانه تا به امروز کمتر مورد توجه و شناخت قرار گرفته است.
این مدرس حوزه علمیه با اشاره به این که بیدار شدن در شب های قدر مهم است نه بیدار ماندن، گفت: هر چند که بیدار ماندن نیز بد نیست اما باید بدانیم که فلسفه وجودی احیای شب های قدر برای بیدار شدن و قرار گرفتن در مسیر سبک زندگی اسلامی است.
حجت الاسلام فرشاد یزدی با اشاره به سؤال جوانی از امیر مؤمنان(ع) مبنی بر این که واجب کدام است؟ اطاعت از خداوند متعال را پاسخ امام علی(ع) به این جوان بیان کرد و افزود: بکوشیم که در هر پست و جایگاهی قرار داریم و در همه احوال، از مسیر اطاعت خداوند خارج نشویم و خواسته های خداوند را بر خواسته های خود ترجیح دهیم.
وی با اشاره به سؤال دوم همان جوان مبنی بر این که واجب تر کدام امر است؟ به تشریح پاسخ امیر مؤمنان(ع) پرداخت و ابراز داشت: از منظر امام علی(ع) واجب ترین امور آن است که گناه نکنیم و خط قرمزهای دین اسلام را زیر پا نگذاریم که لازمه آن مراقبت از نفس است./9457/پ202/ب4