۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۶
کد خبر: ۲۷۹۴۰۸
عضو پژوهشگاه طب اسلامی تبیین کرد؛

مهم‌ترین علل بیماری‌های معده در کودکان و بزرگسالان

خبرگزاری رسا ـ عضو پژوهشگاه طب اسلامی با اشاره به اینکه بیماری‌های معده به سه دسته ورم معده، زخم معده و عفونت های معده تقسیم‌بندی می شود، گفت: تغذیه نامناسب، پرخوری و عدم رعایت آداب اسلامی از مهم‌ترین علل بیماری‌های معده در کودکان و بزرگسالان است.
تغذيه سالم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، خانم شریف بعد از ظهر امروز در رواق حضرت خدیجه (س) حرم حضرت فاطمه معصومه(س) با اشاره به اینکه طبع معده انسان سرد بوده و خداوند معده انسان را به ظرافت و زیبایی تمام خلق کرده است، گفت: بیماری‌های معده به سه دسته ورم معده، زخم معده و عفونت های معده و سیستم گوارش تقسیم‌بندی می شود.


وی افزود: ورم معده ناشی از بین رفتن پوسته نازک جداره معده است که در اثر خوردن آب و انواع مایعات وسط غذا، آب را به خود جلب کرده و متورم می‌شود و پس از متورم شدن در اثر سردی معده از بین رفتهو منجر به زخم در معده انسان می شود.


استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه در معده انسان یک میکروب منحصر به فرد و خاص زندگی می کند، ادامه داد: این میکروب قادر به تحمل اسیدهای غلیظ معده بوده و بعد از این که معده زخم شد شروع به فعالیت کرده و موجب عفونت و خو نریزی معده می‌شود که در نتیجه انسان قادر به تحمل دردهای وحشتناک معده است.

 

خانم شریف تصریح کرد: این بیماریها با رعایت آداب اسلامی که پیامبر اکرم (ص) به مسلمانان آموزش داده‌اند به راحتی قابل درمان و پیشگیری است که نخوردن آب و مایعات به مدت ۲۰ دقیقه قبل و بعد از غذا و نخوردن میوه پس از غذا از جمله این آداب است.

 

وی افزود: از آن جایی که طبع معده انسان گرم است مصرف غذاهای سرد می‌تواند به مرور زمان موجب بیماریهای معده شود که پرهیز از خوردن غذاهای غربی مانند کالباس، سویس، همبرگر و گوشت گاو و همچنین برنج از این جمله هستند که طبع معده انسان را سرد می کند.

 

عضو پژوهشگاه طب اسلامی با اشاره به اینکه ماهی با وجود اینکه سرشار از فسفر بوده و برای رشد مغز لازم است ولی به دلیل اینکه طبع سردی دارد به مرور زمان موجب تورم و زخم معده می شود، اظهار کرد: بهتر است کسانی که در کنار دریا زندگی می‌کنند این غذا را هر یک ماه یا هر دو ماهی یکبار مصرف کرده و هنگام مصرف با زعفران، پیاز و سبزی های معطر سردی این غذا را از بین ببرند.

 

استاد حوزه علمیه قم با بیان این که چرب کردن معده از جلو و از پشت به وسیله روغن زیتون، سیاه دانه، بادام شیرین و روغن کنجد از دیگر راه‌های درمان سردی معده است، گفت: اضافه بر این مصرف بارهنگ و شیرین بیان به صورت دم کرده قبل از صبحانه برای درمان ورم و انواع بیماری‌های معده مفید است که البته مصرف زیاد شیرین بیان موجب افزایش فشار خون می شود.

 

خانم شریف مصرف زنجبیل، آویشن و دارچین را به صورت پودر مخلوط از دیگر روش های درمان سردی معده در افراد عنوان کرد، یادآور شد: تعذیه مناسب بهترین راهکار برای مقابله با انواع بیماری‌ها و عفونت های معدوی است./۸۳۷/پ202/ی

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۰
نسخه اصلی پیشگیری از بیماری ها خوردن کم غدا و به هنگام گرسنگی می باشد و قبل از سیر شدن باید دست از خوردن برداشت
0
0