۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۱
کد خبر: ۲۸۴۹۳۱

چند خبر کوتاه از خراسان رضوی

خبرگزاری رسا ـ برگزاری نشست کمیته آموزش و تحقیقات مشهد 2017 پایتخت فرهنگی جهان اسلام، انتصاب سرپرست اداره سینمایی ارشاد خراسان رضوی و برپایی شهرک و نمایشگاه تاریخچه شهر مشهد از جمله مهم‌ترین عناوین اخبار کوتاه خراسان رضوی است.
اخبار کوتاه

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، سیدسعید سرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در نشست کمیته آموزش و تحقیقات مشهد 2017 پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سالن اجتماعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضو گفت: رسیدن مشهد به پایتخت فرهنگی جهان اسلام نیازمند دیپلماسی فرهنگی است که باید مهیا شود تا نهایت بهره‌برداری و استفاده از این موقعیت صورت گیرد.

 

وی افزود: این فرصتی است تا فتنه‌هایی که امروز جامعه جهانی و به طور خاص جهان اسلام را فرا گرفته خنثی کنیم و نیروهای افراطی که در کشورهای مختلف در حال فعالیت ضد اسلامی هستند را معرفی کنیم.

 

سرابی اظهار کرد: انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام فرصت خوبی است تا در سایه این رخداد فعالیت‌های فرهنگی در سطح منطقه‌ای و جهانی انجام دهیم که این مسئله یک انگیزه مضاعف را می‌طلبد زیرا در سال 2017 موقعیتی است که تا سال 2024 امکان تجدید آن برای ایران نیست بنابراین باید از این اتفاق استفاده بهینه را برد.

 

عزم ملی برای تحقق مشهد 2017

وی با بیان این که مشهد به عنوان یک شهر ملی و منطقه‌ای در حال برگزاری یک رخداد جهانی است لذا نیازمند یک عزم ملی هستیم، عنوان کرد: از یک سال پیش بحث مشهد 2017 در استان به صورت جدی مطرح شده و طی  جلساتی که بین اداره ارشاد و وزرا و بخش‌های مختلف کشور برگزار شد، یک ساختار منسجم برای پیگیری مسائل 2017 برنامه‌ریزی شد.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی اظهار کرد: با توجه به این که شهرداری و شورای شهر مشهد به این موضوع پرداخته بودند، مسئله مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام از دو سال قبل به صورت جدی در این دو دستگاه دنبال می‌شد.

 

سرابی با اشاره به 17 عضو شورای سیاست‌گذاری مشهد 2017، عنوان کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد به عنوان رییس شورا، استاندار خراسان رضوی به عنوان دبیر شورا، نماینده تام الاختیار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، نماینده تام الاختیار معاون رییس جمهور، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی، نماینده تام الاختیار رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی و یک نفر از نمایندگان مشهد در مجلس شورای اسلامی از اعضای این شورا هستند.

 

وی دیگر اعضای این ستاد را شهردار مشهد، نماینده تام الاختیار رییس امور خارجه، دبیر شورای انقلاب فرهنگی، معاون وزیر راه و شهرسازی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر کل کمیسیون ملی آیسسکو در جمهوری اسلامی و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی برشمرد.

 

تعیین چهار ستاد برای اجرای برنامه‌های مشهد 2017

سرابی با بیان اینکه دبیرخانه شورای برنامه‌ریزی استان چهار ستاد برای اجرای برنامه‌های مشهد 2017 تعیین کرده‌ است، ادامه داد: ستاد هماهنگی و ارتباطات بینالملل با مسئولیت رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات و ستاد فعالیت‌های عمرانی با مسؤولیت معاون عمرانی خراسان رضوی فعالیت می‌کنند؛ همچنین ستاد فعالیت‌های شهری به شهرداری مشهد سپرده شده و ستاد فعالیت‌ها و رویدادهای فرهگی با مسئولیت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه‌های ویژه این بخش‌ها را اجرا خواهند کرد.

 

وی با بیان این که شهرداری در بحث آموزش عمومی زبان نیز می‌تواند به صورت گسترده وارد شود و به صورت تخصصی به شهروندان پایتخت فرهنگی جهان اسلام آموزش‌های لازم را بدهد، یادآور شد: تسلط شهروندان به سه زبان می‌تواند کارآیی زیادی داشته باشد و شهر مشهد را به عنوان یک شهر بین‌المللی معرفی کند.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با تأکید بر تمرکز بر روی مفاخر استان، ابراز کرد: اگر نیاز است باید کمیته مستقلی برای معرفی مفاخر و نقش آن‌ها در تبیین و گسترش اسلام در جهان تشکیل شود.

 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: ورود جامعه دانشگاهی و نخبگان به مشهد 2017 باعث می شود سریع تر طرحهای این حوزه به نتیجه برسد.

 

 وی افزود: باید کمک کنیم گفتمان مشهد 2017 در بین جامعه دانشگاهی، نخبگان، اساتید، تشکلهای دانشگاهی تبدیل به دغدغه شود تا طرحهای این حوزه پخته تر، اثرگذارتر و زودتر به نتیجه برسد.

 

وی ادامه داد:انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در 2017 فرصت بسیار خوب و بی نظیری برای دیپلماسی فرهنگی است در شرایطی که جهان اسلام گرفتار التهابات و مشکلاتی ناشی از حضور افراطیون در منطقه است بدون شک انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلامی فرصت بسیار خوبی است که بتوانیم اهداف نظام جمهوری اسلامی را در عرصه بین المللی تحقق بخشیم.

 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گزارشی از پیگیریهای این موضوع توسط استانداری خراسان رضوی و اقدامات شهرداری و شورای اسلامی شهر مشهد ارائه کرد و بیان داشت: با بحثهای مختلف ساختاری برای این موضوع ایجاد شد اما این نکته حائز اهمیت است که دستگاه ها معطل این ساختارها نشدند و پیگیری های خود را از مجاری قانونی داشتند.

 

وی همچنین با تاکید بر اهمیت مفاخر خراسان رضوی و مشهد به ویژه فردوسی افزود: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان باید طرح مستقلی برای معرفی این مفاخر ارائه کند مشهد 2017 فرصت مناسبی برای معرفی مفاخر به جهانیان است.

 

در این جلسه دکتر مجتبوی مسوول کمیته آموزش و تحقیقات با تاکید بر نقش رسانه ها و اهمیت حضور جامعه دانشگاهی در این کمیته گفت: از کلیه اعضاء درخواست دارم طرحها و ایده های خود را به این کمیته سریعتر ارائه کنند حتی اشخاص حقیقی و رسانه ها نیز باید به این عرصه ورود پیدا کنند.

 

برپایی شهرک و نمایشگاه تاریخچه شهر مشهد

وی برپایی شهرک و نمایشگاه تاریخچه شهر مشهد، ایجاد جایگاهی در کلیه دانشگاه ها برای مشهد 2017، انتشار گاهنامه ارائه گزارشات و فعالیت ها، راه اندازی سایت، ایجاد کانون اندیشمندان مشهد 2017 و برند سازی مکانها و موقعیتهای مشهد ار از طرحهای ارائه شده در این کمیته عنوان کرد.

 

در این جلسه غلامحسین علیپور مسؤول دبیرخانه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی از بی توجهی ستادهای مشهد 2017 به بحث مفاخر فرهنگی استان گله کرد و گفت: مشهد به خاطر مفاخر و پیشینه فرهنگی درخشانش به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی شده است چیزی که در این ستادها و کمیته ها مغفول مانده است.

 

وی افزود: مشهد بدون فردوسی، امام محمد غزالی، خواجه نظام الملک، خواجه نصیر طوسی و ... قابل معرفی و شناسایی نیست، مشهد قطب و سرزمین مفاخر است که بدون این ها نمی شود سخن گفت، مفاخر را جدی بگیرید این یک وظیفه ملی، میهنی و انسانی است.

 

فعالیت شش کمیته در ستاد پایتخت فرهنگی مشهد 2017    

محمدکاظم دبیری، معاون طرح و برنامه ریزی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست با اشاره به فعالیت شش کمیته در این ستاد افزود: کمیته گردشگری، قرآن و عترت، فرهنگ وهنر، فناوری و رسانه،‌ مشارکت‌های مردمی و آموزش و پرورش شش کمیته فعال در بحث پایتخت فرهنگی مشهد 2017 هستند.

 

معاون طرح و برنامه ریزی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی به فعالیت کمیته آموزش و پژوهش در ستاد فرهنگی مشهد 2017 اشاره کرد و ادامه داد: همه دستگاه‌ها باید برای این طرح ملی مشارکت داشته باشند.

 

وی با بیان اینکه رییس دانشگاه فرهنگیان مشهد به عنوان مسؤول کمیته آموزش و پژوهش انتخاب شده است، افزود: از اهداف و فعالیت‌های فرهنگی پایتخت فرهنگی جهان اسلام حفظ و احیاء و ارتقای شیوه‌های بهره‌برداری از میراث و هویت فرهنگی مشهد است.

 

مسؤول دبیرخانه ستاد فرهنگی مشهد 2017 ادامه داد: ارتقای علوم اسلامی نسبت به الزامات جهانی شدن، تنوع فرهنگی برای ترویج خلاقیت و به سوی توسعه از دیگر اهداف و برنامه‌های مهم پایتخت فرهنگی جهان اسلام 2017 به شمار می‌رود.

 

معاون طرح و برنامه‌ریزی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، قرار گرفتن فناوری اطلاعات و ارتباطات در خدمت توسعه پایدار جهانی، توسعه بازار مصرف محصولات فرهنگی ـ اسلامی و توسعه آموزش و پژوهش رت از دیگر اهداف و فعالیت‌هایی دانست که باید برای پایتخت فرهگنی جهان اسلام انجام شود.

 

فراخوان دوازدهمین دوره انتخاب کتاب سال خراسان رضوی منتشر شد

یوسف امینی، معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی از انتشار فراخوان دوازدهمین دوره انتخاب کتاب سال خراسان رضوی خبر داد.

 

 وی اظهار داشت: مولفان، مترجمان، مصححان و ناشران می توانند با ارسال یک نسخه از کتاب های منتشر شده خود که حداقل واجد یکی از شرایط انتخاب سال باشد در دوازدهمین دوره انتخاب کتاب سال شرکت کنند.

 

وی در خصوص شرایط شرکت دراین انتخاب گفت: کتاب های منتشر شده باید چاپ اول بوده و در سال 93 به چاپ رسیده باشند و کتاب هایی مورد پذیرش دبیرخانه قرار خواهد گرفت که توسط ناشران استان خراسان رضوی به چاپ رسیده باشد.

 

معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی تأکید کرد: آثار رسیده در موضوعات، کلیات و علوم اجتماعی، دین، ادبیات، علوم تربیتی و روانشناسی، هنر، کودک و نوجوان و ترجمه به صورت تخصصی مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد.

 

وی در خصوص بخش ویژه گفت: موضوعات خاص در نظر گرفته شده برای این دوره از انتخاب کتاب سال شامل، شعارسال با عنوان دولت و ملت همدلی و همزبانی، نماز، حجاب و عفاف(قیام مسجد گوهرشاد) ایثار و شهادت  است.

 

امینی ادامه داد: ناشران و پدید آورندگان باید یک نسخه از کتاب مورد نظر خود را با ذکر مشخصات تا پایان شهریور ماه به دبیرخانه انتخاب کتاب سال رضوی واقع در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد تحویل یا از طریق پست سفارشی ارسال کنند.

 

آغاز ثبت نام دوره داستان نویسی در مشهد

ثبت نام  دوره  داستان نویسی برای گروهه ای سنی کودکان، نوجوانان و بزرگسالان در مجتمع فرهنگی و هنری امام رضا(ع) آغاز شد.

 

ثبت نام  دوره داستان نویسی برای گروه های سنی کودکان، نوجوانان و بزرگسالان آموزش مستمر داستان نویسی (دوره ی یک ساله) توسط دفتر شعر و ادب در مجتمع فرهنگی و هنری امام رضا(ع) آغاز شد.

 

این کلاس ها به صورت سه دوره ی 12 جلسه ای شامل آموزش مقدمات داستان نویسی، آموزش ساخت داستان کوتاه و آموزش رمان نویسی برگزار می شود.

 

علاقه‌مندان می توانند سه شنبه ها ساعت 17 الی 19 برای ثبت نام مراجعه نمایند وشرکت کنندگان در این دوره ها می توانند در جلسات نقد و بررسی داستان در طول سال نیز شرکت کنند.

 

معرفی کتاب‌های رمان و داستان کوتاه برگزیده جهت مطالعه در طول سال، معرفی کتابهای آموزشی از مبتدی تا عالی، استفاده از کتابخانه تخصصی داستان، انتخاب داستان های مطرح هنرجویان و چاپ آنها به صورت گروهی یا کتاب مستقل از دیگر برنامه های این دوره داستان نویسی می باشد.

 

مدرس این دوره داستان نویسی یکساله سید سعید موسوی مدرس ادبیات داستانی، منتقد و داور مسابقات داستان می باشد.

 

سرپرست اداره سینمایی ارشاد خراسان رضوی منصوب شد

طی حکمی از سوی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، سرپرست اداره سینمایی و سمعی و بصری این اداره کل منصوب شد.

 

 طی حکمی از سوی سید سعید سرابی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، سید حجت طباطبایی واعظ به عنوان سرپرست اداره امور سینمایی و سمعی و بصری این اداره کل منصوب شد.

 

در متن حکم انتصاب سرپرست اداره امور سینمایی آمده است: خراسان رضوی از دیرباز خاستگاه مردانی اندیشمند بوده که در اعتلای فرهنگ و هنر این سرزمین تلاش نموده اند بی شک، امور سینمایی و سمعی و بصری یکی از تاثیرگذارترین هنرهاست که علاوه بر ارتباط مستقیم با مردم، هماره در خدمت هنر بوده و دغدغه خدمت به مردم و ارزشهای جامعه از اولویت های اصلی و اساسی آن است. نظر به پیشنهاد معاون هنری و سینمایی و شناخت و تعهد و تخصصی که در جنابعالی سراغ دارم، به موجب این ابلاغ شما را به عنوان سرپرست اداره امور سینمایی، سمعی و بصری استان منصوب می نمایم تا با بهره گیری از تجارب اهل فن و ارتباط مستمر با هنرمندان در جهت بسط و گسترش و بسترسازی مناسب امور سینمایی، سمعی و بصری و استفاده از ظرفیت های استان تحت نظر معاون محترم هنری و سینمایی نسبت به انجام امور محوله اقدام نمایید.

 

توفیق جنابعالی را از محضر خداوند منان و در پناه ولی نعمتمان حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) از خداوند متعال خواستارم.

 

حجت طباطبایی پیش از این به عنوان معاون امور هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد مقدس مشغول به خدمت بوده است.

 

علی ساجدی مقدم رتبه یک مسابقات قرآنی شکوفه ها را کسب کرد

قاری نوجوان مشهدی در سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم مقطع شکوفه ها موفق به کسب رتبه نخست رشته قرائت شد.

 

علی ساجدی مقدم قاری نوجوان مشهدی رتبه نخست رشته قرائت سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم مقطع شکوفه ها را کسب کرد.

 

مرحله فینال رشته قرائت بخش پسران سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم مقطع شکوفه ها، با رقابت 9 نفر از قاریان نوجوان کشور برگزار شد.

 

علی ساجدی مقدم از استان خراسان رضوی رتبه نخست رشته قرائت سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم مقطع شکوفه ها در بخش پسران را بدست آورد.

 

همچنین در این مسابقات مهدی قربانی از خراسان رضوی رتبه پنجم در رشته حفظ  و در بخش خواهران فاطمه زهرا ندافی رتبه چهارم قرائت را کسب کردند./934/پ203/ب2

ارسال نظرات