۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۷
کد خبر: ۲۸۴۹۴۲
مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان مطرح کرد؛

وجود بیش از 600 تریبون نماز جمعه در کشور/ تمام شرایط و امکانات برای تبلیغ دین مهیا است

خبرگزاری رسا ـ مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان از وجود بیش از 600 تریبون نماز جمعه در کشور خبرداد و گفت: امکانات موجود برای مدارس، مبلغان دینی و داعیان الی الله ازجمله تریبون ها و منبرها، مساجد و فعالیت های آن در قالب بسیج و کانون های فرهنگی از موقعی‌ های ممتاز برای آن ها است که با وجود این فرصت ها و امکانات دیگر جای بهانه ای در پیشگاه خداوند برای غفلت در این زمینه باقی نمی ماند.
اكبر فرجام مدير اجرايي حوزه علميه خراسان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام اکبر فرجام، مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان پیش از ظهر امروز در ششمین نشست تخصصی مبلغان و مدیران مدارس علمیه خراسان استان های خراسان با بیان این که نظام و حکومت به عنوان پشتیبان قوی حوزه های علوم دینی است و در رأس آن یک فقیه جامع الشرایط و مرجع تقلید قرار دارد، اظهار کرد: فرصت  و نظامی که امروز شما به عنوان مبلغان دینی در اختیار دارید را باید قدر دانست، در حالی که پیشینیان، حوزه های علمیه را در شرایطی حفظ کردند که رضاخان عمامه را از سر روحانی ها برمی‌داشت.


وی در ادامه به دیگر فرصت های در اختیار مبلغان اشاره و تصریح کرد: اقبال مردم در اقشار و اصناف مختلف از دیگر فرصت ها به شمار می رود، اگر چه ممکن است در هرجامعه ای و از جمله در یک جامعه دینی نیز عناصر و افرادی باشند که علاقه نداشته یا استهزاء کند و یا این که بخواهند پایه های دینی مردم را سست کند ولی درواقع بدنه جامعه را متدین هستند و اختصاص به قشر و صنف خاصی ندارد.


مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان با اشاره وضع نا به سامان اداره و مدیریت حوزه های علمیه در سال 1320، بیان کرد: مدیریت حوزه های علمیه و ساماندهی و سازمان دهی موجود در مدارس و حوزه ها یک فرصت طلایی است در حالی که پیش از این بر بحث و برنامه درسی طلبه های نظارتی وجود نداشت بنابراین وجود سیستم و نظام آموزشی و مدیریتی منسجم، نظارت و طراحی  شده با استفاده از دیدگاه و نظرات صاحب نظران حوزه های علمیه را باید به عنوان یک فرصت تلقی و به خوبی از آن استفاده کرد.


وجود بیش از 600 تریبون نماز جمعه در کشور

حجت الاسلام فرجام از وجود بیش از 600 تریبون نماز جمعه در کشور خبرداد، اظهار کرد: امکانات موجود برای مدارس، مبلغین دینی و داعیان الی الله ازجمله تریبون ها و منبرها، مساجد و فعالیت های آن در قالب بسیج و کانون های فرهنگی و نیز دوره ها و محافل و مجالس قرآنی از موقعیت های ممتاز برای طلاب و اسایتد و علما است.


وی در ادامه گفت: مطبوعات، رادیو و تلویزیون و فضای مجازی نیز از دیگر امکانات تبلیغی که در اختیار ما قرار دارد، اگرچه فضای مجازی مانند شمشیر دولبه است ولی می توان از لبه تیزی در اختیار داریم به خوبی استفاده کنیم از طرفی این امکانات هیچ گاه به صورت مجتمع و یک جا در اختیار مبلغین دین قرار نداشته بنابریان اگر کسی بخواهد کار کند، موقعیت و امکاناتش فراهم است.


مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان افزود: براساس این فرصت های جامع و فراوانی که در اختیار ما قرار دارد، کسی می تواند با بُرد جهانی حرف بزند و مانعی نیست و در مقابل کسی نیز در محیط محدود زندگی خود وارد می شود و بازهم کسی مانع نیست درواقع هر کس می تواند براساس توانایی و قابلیت های خود عمل کند.


غرور سبب هدر رفتن سرمایه ها و از بین رفتن فرصت ها می شود

حجت الاسلام فرجام با بیان این که سه تهدید عمده متوجه مبلغین دینی است، اظهار کرد: گرفتار سطحی نگری شدن و به معلومات حوزوی عمق ندادن از جمله این تهدیدها است از طرفی با توجه به این که معارف و مفاهیم دینی عمیق اند بنابراین اگر مبلغین به جای توجه دادن مردم به عمق و ژرف  معارف دین دچار سطحی نگری شوند  فرصت تبلیغ از بین می رود.


وی غرور را به عنوان تهدیدی برای جامعه مبلغ دانست، تصریح کرد: غرور باعث هدر رفتن سرمایه ها و نیز از بین رفتن فرصت ها می شود و تهدید دیگر این که در حوزه های علمیه به تبع برخی از جریانات سیاسی، گرفتار تشطَّت، تفرقه و واگرایی بشویم که این به عنوان تهیدیدی جدّی به شمار می رود.


مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان با اشاره به نام گذاری دو سال اخیر و تأکید ایشان بر انسجام ملی و همدلی بین دولت و ملت، خاطر نشان کرد:  نام گذاری ها نشان دهنده این  که یکی از دغدغه های و نگرانی های جدّی رهبری، ایجاد واگرایی، رگه های انحرافی و تفرقه در مناسبت ها و سرفصل های مختلف در جامعه است و همچنین تشکیل قطب بندی و مرزبندی ها تصنعی که در حوزه های علمیه نیز می تواند بالقوه باشد.


حجت الاسلام فرجام مدیران را در جایگاه بلند و ارزشمند معلمی در حوزه های علمیه خواند، اظهار کرد: تقویت بنیه علمی حوزه ها از جمله رسالت های شما است بنابریان اگر استادی بدون تحقیق و مطالعه و آمادگی سر کلاس درسی حاضر شود و در قبال آن هزینه ای دریافت کند، شبه شرعی دارد چرا که مسؤولیت دارد.


مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان افزود: باید با توجه به فرصت هایی که در حوزه های علمیه فراهم شده است، تلاش کینم در جهت عمق بخشیدن به دانش خود و متعلمین، تقویت مبانی فکری و اعتقادی خود و طلبه ها و نیز براساس فرمایش رهبری مسلح شدن به سلاح معرفت و استدلال  تا از این طریق تهدید سطحی نگری از بین برود.


توسعه در تفکر و جهانی اندیشیدن به عنوان رسالت مبلغ دینی است

حجت الاسلام فرجام یادآور شد: توسعه در تفکر و جهانی اندیشیدن از دیگر فرصت هایی که در اختیار ما قرار دارد به طور مثال، می توان از این فرصت پیش رو حج استفاده کنیم و با توجه به فعالیت گسترده ای که جریان های تکفیری، سلفی و افراطی گرایی دارند، ما نیز به عنوان مبلغین دینی بتوانیم تابلوی صحیحی از معارف دینی در اختیار مسلمانانی که با آن ها مواجه می شویم ارائه دهیم که می تواند بسیار تأثیر گذار باشد.


وی در ادامه گفت: رهبری فرمودند: فقه ما از طهارت تا دیات باید  اداره یک کشور، یک جامعه و یک نظام باشد و این ناظر به توسعه در تفکر و جهانی اندیشدن طلاب است؛ تدبیر و برنامه، همراه با انگیزه که بدون آن در تبلیغ به جایی نمی رسیم چرا که در انتقال پیام دین به جامعه در تمام سطوح و اقشار و سنین آن نیاز به طراحی و برنامه ریزی داریم از دیگر رسالت ها محسوب می شود.


مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان با اشاره به بخشی از آیه 67 سوره مائده« یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ»، تصریح کرد: احساس مسؤولیت و اقدام به تبلیغ به عنوان رسالت دیگر مبلیغن دینی به شمار می رود که براساس این آیه، یک دستور و امر خداوند است؛ در برنامه تبلغی سوره«یس» به راه های پرپیچ و خم و پر فراز ونشیب اشاره می کند ولی با وجود این امکانات و فرصت هایی که در اختیار داریم دیگر هیچ عذر و بهانه ای برای غفلت در تبلیغ معارف دینی در پیشگاه خداوند باقی نمی ماند.


حجت الاسلام فرجام خاطر نشان کرد: حدود یک میلیون و 200 هزار نفر در حاشیه شهر زندگی مشهد سکونت دارند و 400 مسجد وجود دارد که از این جمعیت، 600 هزار نفر آن ها خانم هستند، یعنی چنین جمعیتی خانم با فرهنگ، گویش و موقعیت های اقتصادی متفاوت زندگی می کنند و از طرف دیگر ناهنجاری های رفتاری و اجتماعی بیداد می کند بنابراین شایسته است که گروه های جهادی تبلغی بانوان به حاشیه شهر ها تشکیل شوند که در این حرکت از سوی متولیان و مسؤولین مربوطه نیز حمایت می شوند.


وی اظهار کرد: بحث روز آمدن شدن و عالم به زمان بوده به عنوان آخرین رسالت مبلغین دینی مطرح است، یعنی یک طلبه و روحانی باید هر روز و هر لحظه به رصد تهدیدها بپردازد و آسیب های متوجه اعتقادات و باورهای دینی جامعه را بشناسد و از سوی دیگر با وجود بمباران تبلیغاتی و  انبوه شبه پراکنی باید بتواند به صورت آن لاین نسبت به آن ها پاسخگو باشد./844/
پ202/ح

ارسال نظرات