تدابیر امام باقر صفوف شیعیان را مستحکم و متحد نگاه داشت
حجت الاسلام ناصر حاجی زاده، امام جمعه اهر و عضو شورای استانی حوزه های علمیه آذربایجان شرقی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، با اشاره به جایگاه خاص علمی امام پنجم، امام محمد باقر(ع)، اظهار داشت: ایشان به جهت حد وافر علم و دانش باقر لقب گرفته اند.
وی با تأکید بر گستره تفکر و نفوذ اندیشهها و علوم ائمه اطهار(ع)، تصریح کرد: تمدن غرب از نوشخواری تمدن اسلامی شکل گرفت، جهان امروز پیشرفت های علمی خود را در تمام عرصه ها مدیون دانشمندان و عالمان تمدن اسلامی است.
امام جمعه اهر نقش تمدن اسلامی در توسعه و پیشرفت علمی جهان را غیر قابل انکار دانست و افزود: پیشرفت ها و کشفیات علمی جهان اسلام در قرون سوم و چهارم برابر با قرون نهم و دهم میلادی در جهان در تمام ابعاد علمی تأثیر بالا و بسزایی گذاشت.
وی سیستم جبرگرایانه بنی امیه در بستر جامعه اسلامی را مانع شکل گیری نظام های فکری و علمی متعالی عنوان کرد و ادامه داد: طرح ریزی یک سیستم تحقیقی و مجاهدت علمی از سوی امام باقر(ع) و تداوم آن از سوی امام صادق(ع) سبب شد تا خلأ های این فضا پر شود.
عضو شورای استانی حوزه علمیه با تشریح شرایط سیاسی زمان امام باقر(ع)، تصریح کرد: امام باقر(ع) در شرایط خاص سیاسی زمان خود با تدبیر و عملکرد بی بدیل خود فعالیتهای گسترده ای را طرح ریزی کردند که تأثیرات آن تا سال های متمادی ادامه و گسترش داشت.
وی با اشاره به همزمانی امامت امام باقر(ع) و خروج برادرشان زید بن علی بر علیه دستگاه اموی، ابراز داشت: عمکلرد امام در این برهه خاص جهت حفظ صفوف شیعیان و اتحاد میان آن ها بسیار دقیق و مدبرانه بود.
حجت الاسلام حاجی زاده ادامه داد: دشمنان شیعیان خروج زید بن علی را فرصتی مناسب برای ایجاد تفرقه در میان صفوف شیعیان دیدند و تلاش کردند از این فرصت بهره کافی را ببرند، اما آنچه برای آنها حاصل شد چیزی جز درایت امام باقر(ع) در کند کردن این حربه نبود./854/302/ب2