۰۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۷
کد خبر: ۲۹۱۳۰۴
معاون هماهنگی امور زائران خراسان رضوی خبر داد؛

تصویب طرح جامع زیارت با 821 پروژه/ توسعه اقتصاد زیارت محور در بحث زیارت مغفول مانده است

خبرگزاری رسا ـ معاون زیارت استانداری خراسان رضوی با بیان این که توسعه اقتصاد زیارت محور در بحث زیارت مغفول مانده است، گفت: در همین راستا باید جذابیت در سرمایه‌گذاری ایجاد کنیم و با بکارگیری بحث خصوصی در کنار آن سهمی در کاهش بیکاری استان داشته باشیم.
زيارت

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، محمدحسن واحدی، معاون هماهنگی امور زائران خراسان رضوی ظهر امروز ششم مهر در مراسم جشن روز جهانی بهداشت محیط در هتل هما، گفت: طرح جامع زیارت دارای 13 بسته اجرایی است که این طرح جامع پنج ساله است و از این تعداد یک بسته در حوزه بهداشت است.

 

 

وی زیارت را در استان خراسان رضوی پیشگام توسعه استان دانست و تصریح کرد: باید با رعایت بهداشت محیط و بحث بهداشت و درمان در مسیر توسعه پایدار خراسان رضوی قدم برداشت.

 

معاون زیارت استانداری خراسان رضوی، مشهد را پذیرای بیش از 25 میلیون زائر در طول سال دانست و افزود: در مشهد مقدس سالانه 25 میلیون زائر ایرانی و دو میلیون زائر خارجی داریم که 2500  میلیارد تومان هزینه واقعی این جمعیت است.

 

گردش مالی 2 هزار و 500 میلیارد تومانی زائران در مشهد

وی با بیان این که این تعداد زائر در طول سال گردش مالی 2 هزار و 500 میلیارد تومانی را به وجود می‌آورند، افزود: به همین منظور باید به اقتصاد زیارت در این حوزه توجه بیشتری صورت پذیرد.

 

واحدی ادامه داد: سالانه 1700 میلیارد تومان خرید سوغات مشهد از سوی این زائران صورت می‌پذیرد که متاسفانه 70 درصد سوغات مشهد را محصولات چینی تشکیل می‌دهند.

 

وی به اقتصاد زیارت اشاره داشت و گفت: یکی از 13 بسته طرح جامع زیارت در برگیرنده موضوع اقتصاد زیارت است که متاسفانه به این امر در استان و کشور توجهی نشده است.

 

معاون زیارت استانداری خراسان رضوی با بیان این نکته که توریست درمانی را باید در مشهد مد نظر قرار داد، یادآور شد: طبق اطلاعات به دست آمده در مشهد مقدس در حوزه بهداشت 23 برنامه وجود دارد که ما پیشنهاد می‌کنیم با تجمیع این 23 برنامه که 13 عدد آن مربوط به زائران است بتوانیم در زمینه سلامت و بهداشت زائرن و مجاوران موفق عمل کنیم.

 

وی با بیان این که در مشهد مقدس حدود 8 هزار نفر به صورت مستمر در قالب مدیر، کارشناس و غیره مشغول به خدمت رسانی به زائران امام رضا (ع) هستند، اظهار کرد: مدت چهار ماه است که طرح جامع زیارت تهیه شده است و با 10 راهبرد، 39 سیاست و 160 برنامه به تصویب شورای برنامه ریزی و توسعه استان خراسان رضوی رسیده است.

 

تصویب طرح جامع زیارت با 821 پروژه    

معاون زیارت استانداری خراسان رضوی به حوزه بهداشت اشاره داشت و ادامه داد: طرح جامع زیارت با 821 پروژه در حالی به تصویب شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان رسیده است که از این تعداد 120 پروژه مربوط به حوزه بهداشت و درمان است.

 

واحدی با بیان این که در همین راستا باید از این سرمایه بسیار بالا برای توسعه و عمران هر چه بیشتر این شهر و همچنین ایجاد زیرساخت‌های بیشتر برای رفاه حال زائران استفاده کرد، خاطرنشان کرد: اگر زیارت را محور توسعه استان در نظر گرفته و رشد اقتصادی را یکی از محورهای اصلی توسعه محسوب کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که توسعه اقتصادی استان می‌تواند در ذیل مقوله زیارت تحقق یابد.

 

وی با بیان اینکه توسعه اقتصاد زیارت محور در بحث زیارت مغفول مانده است، اظهار کرد: در همین راستا باید جذابیت در سرمایه‌گذاری ایجاد کنیم و با بکارگیری بحث خصوصی در کنار آن سهمی در کاهش بیکاری استان داشته باشیم.

 

واحدی با بیان اینکه مدیریت امور زائران به معنای برنامه‌ریزی، سازماندهی، ارزیابی و نظارت بر این حوزه است، گفت: در همین راستا بستر رسانه نیز به عنوان یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های اجتماعی می‌تواند در این زمینه کمک زیادی کند.

 

معاون هماهنگی امور زیارت استانداری خراسان رضوی با اشاره به چشم‌اندازی که برای زیارت در نظر گرفته شده است، گفت: زیارت عارفانه، آسان، ارزان و با کیفیت و تکریم زائر با ماندگاری مناسب سبب ترویج و تثبیت فرهنگ رضوی می‌شود که باید بعد از این چشم‌انداز، مأموریت‌ها، اهداف، سیاست‌ها و راهبردها مشخص شوند./934/202/ب2

ارسال نظرات