۰۷ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۷
کد خبر: ۲۹۸۴۶۸
با حضور مشاور رییس جمهور؛

هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب ناشران ایران در مشهد آغاز به کار کرد

خبرگزاری رسا ـ آیین افتتاحیه هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب ناشران ایران در مشهد با حضور مشاور رییس جمهور و جمعی از مسؤولان استانی در نمایشگاه بین المللی مشهد برگزار شد.
فروشگاه کتاب

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، سید رضا صالحی امیری، مشاور رییس جمهور شب گذشته ششم آبان در آیین افتتاحیه هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب ناشران ایران به بیان فعالیت های دولت در حوزه کتاب پرداخت.

 

وی کتاب را سفیر فرهنگ و تمدن دانست و افزود: در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران با سردمداری جهان اسلام از نظر تعداد عنوان‌های کتاب پرچم‌دار منطقه است.

 

مشاور رییس جمهور با بیان این که نویسندگان و اهالی قلم از جمله افراد تأثیرگذار در بخش فرهنگ کشور هستند، بیان‌کرد: کتاب مهم ترین سند سازنده آینده جامعه است بنابراین کتاب‌های هر نسل تصویر جامعه امروز برای نسل‌های دیگر است.

 

صالحی امیری با بیان این که کتاب تنها ابزار برای انعکاس اندیشه‌ها به دیگران نیست بلکه رسانه‌ای راهبردی برای ساختن یک تمدن است، خاطرنشان ‌کرد: کتاب مهم ترین ابزار کسب آگاهی و فضیلت برای مردمی است که می‌خواهند سعادت دنیوی و اخروی خود را با هم و در کنار هم داشته باشند و جایگاه کنونی کتاب در جمهوری اسلامی ایران آن چنان ممتاز است که می‌توان کتاب را روح فرهنگ ملی ایران است.

 

وی از مسؤولان حوزه کتاب خواستار آسیب شناسی چالش‌ها و دغدغه‌های حوزه کتاب و قلم شد و گفت: مسؤولان برای افزایش حمایت‌ها مادی و معنوی از مولفان و ناشران با رویکرد بلند مدت برنامه‌ریزی داشته باشند.

 

صالحی امیری افزود: در همه دنیا کودکان و نوجوانان مورد حمایت ویژه قانون هستند و این حمایت ویژه در عرصه فرهنگ، ابعاد گسترده تری دارد چرا که نسل کودک و نوجوان مهمترین سرمایه‌گذاری یک ملت برای ساخت آینده یک کشور است بنابراین شکل و محتوای نویسندگی برای کودکان و نوجوانان بسیار پراهمیت است.

 

وی با بیان این که در حوزه نخبگان با شرایط ویژه‌ای رو به رو هستیم، تصریح کرد: آزادی اندیشه، آزادی بیان، تضارب آرا و نقد اندیشه‌ها لازمه همیشگی اندیشیدن نخبگان است چراکه اندیشه مهمترین نیاز امروز و فردای ساخت فرهنگ ایرانی است براین اساس ناشران به عنوان حلقه واصل میان مولفان و مصرف‌کنندگان باید به‌صورت دائمی مورد قرار گیرد.

 

مشاور رییس جمهور  با بیان اینکه تکریم کتاب، ناشران، نویسندگان فراتر از یک روز در سال است، خاطرنشان‌کرد: تجلیل از ناشران و نویسندگان باید بسیار فراتر از یک روز و یک هفته باشد بنابراین لازم است که تجلیل از ناشران و نخبگان اهل قلم در طول سال مستمر ادامه داشته باشد.

 

سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر ارشاد در این مراسم گفت: سرانه عنوان کتاب قبل از انقلاب به ازای هر 10 هزار نفر 8/1 عنوان بوده و اکنون این سرانه به 3/9 عنوان به ازای هر 10 هزار نفر رسیده است.

 

معاون فرهنگی وزیر ارشاد تصریح کرد: صنعت نشر در جوانب مختلف با شکل ویژه رکود روبه‌رو بوده است که سبب کاهش تیراژ کتاب در کشور شده که این مسئله زنگ هشداری برای همه اهالی فرهنگ است.

 

وی اظهار داشت: امنیت شغلی ناشران، نویسندگان کتاب  فراهم شود چرا که امنیت شرط اصلی برای موفقیت در این عرصه است بنابراین شغل دانسته شدن نویسندگی و بهره‌مندی از مزایای صنفی  شامل مشمولیت بیمه درمان، بازنشستگی و افزایش درآمدهای نویسندگان  ازکتاب  از جمله مواردی است که می‌تواند امنیت شغلی  این قشر را فراهم سازد.

 

کاهش 12 درصدی تیراژ کتاب در کشور

صالحی خاطرنشان کرد: نیمه نخست امسال شاهد کاهش 12 درصدی تیراژ کتاب در کشور بوده‌ایم که این روند نیز زنگ هشداری را برای همه مسؤولین فرهنگی به دنبال دارد.

 

وی با اشاره به این مطلب که در دهه 80 تعداد چاپ مجدد کتاب بیش از چاپ اول بوده است، اما در حال حاضر این سیر متفاوت است بیان کرد: در سال 91، 54 درصد و سال گذشته 59 درصد از کتاب‌ها چاپ مجدد شدند که این مسئله نشان از تیراژ پایین تولید کتاب است.

 

معاون فرهنگی وزیر ارشاد عنوان کرد: ازآنجایی‌که در آستانه برخی تحولات اقتصادی در دوران پساتحریم قرار داریم باید شاهد تغییر در صنایع غیرفرهنگی باشیم که این مسئله در حوزه نشر نیازمند کاری مضاعف است.

 

صالحی با اشاره به این مطلب که رسانه‌ها باید مطالبه‌گر و مسأله خروج از صنایع فرهنگی باشند، گفت: رکود در حوزه صنایع فرهنگی بیش از صنایع مادی مضر است.

 

وی گفت: خراسان قطب فرهنگی کشور در طول تاریخ ایران بوده و هست، بنابراین این استان باید در حوزه خروج از صنایع فرهنگی بیش از پیش تلاش کند./934/202/ب1

ارسال نظرات