۲۵ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۰
کد خبر: ۳۰۲۸۹۱
امام جمعه شبستر:

کتاب بودن معجزه پیامبر اکرم نشان از اهمیت کتابخوانی در اسلام دارد

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام محمدزاده با بیان این‌که کتاب بودن معجزه پیامبر اکرم(ص) نشان از اهمیت کتابخوانی در اسلام دارد، گفت: اهمیت کتاب و کتابخوانی و عظمت و شرافت کتاب در اسلام تا حدی است که خداوند متعال به قلم و به آنچه می‌نویسد، قسم یاد می‌کند.
کتاب و کتابخواني

حجت الاسلام علی محمدزاده، عضو شورای استانی حوزه علمیه آذربایجان‌شرقی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، که همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی ترتیب یافت، اظهار داشت: آموزه‌های دین مبین اسلام و آیات قرآن مجید برای مطالعه و کتابخوانی و کسب علم ارزش و اعتبار خاصی قائل شده است.


وی خاطرنشان کرد: اهمیت کتابخوانی در اسلام به‌قدری است که معجزه پیامبر اکرم(ص) کتاب است و در این کتاب مقدس هم اولین آیاتی که بر پیامبر اسلام(ص) نازل شده با امر به خواندن و الفاظ کتاب، قلم، و علم توأم شده است. اهمیت کتاب و کتابخوانی و عظمت و شرافت کتاب در اسلام تا حدی است که خداوند متعال به قلم و به آنچه می‌نویسد، قسم یاد می‌کند.


امام جمعه شبستر با تأکید بر نقش کتاب در هدایت، رستگاری و پیشرفت علمی و فرهنگی جامعة بشری گفت: هم در قرآن و هم در روایات و گفتار بزرگان بر نقش سازندة کتاب و کتابخوانی در رشد و تعالی فکری و اجتماعی انسان‌ها با تأکید فراوان اشاره شده است. به‌طوری‌که، در یک تقسیم‌بندی جالب، جوامع بشری را به دو قسمت جوامع دارای کتاب و جوامع بدون کتاب تقسیم می‌کند.


عضو شورای استانی حوزه علمیه آذربایجان‌شرقی قرآن و روایات، کتاب و کتابخوانی را وسیله‌ای برای حفظ و سازماندهی و انتقال ذخایر فرهنگی و علمی به نسل‌های آینده دانسته‌اند، افزود: تأثیرات معنوی مطالعه و به میراث گذاشتن دانش برای آیندگان تنها گوشه‌ای از برکات کتاب و کتابخوانی در جوامع محسوب می شود.


حجت الاسلام محمدزاده با تأکید بر این‌که تمدن امروز غرب مرهون مجاهدت علمی دانشمندان اسلام در قرون گذشته بوده است، گفت: قرآن کریم، به سبب اینکه برای علم و دانش و کسب علم و تفکر در پدیده‌های جهان هستی اهمیت خاصی قائل شده است، به تبع آن، برای دانشمندان و علمای دین و دانش هم فضیلت و اعتبار خاصی قائل شده است.


وی با بیان این‌که در روایات و احادیث معتبر وارده از سوی ائمه اطهار(ع) عالمان بر عابدان برتری دارند، تصریح کرد: منافع عبادت فقط شامل شخص عابد است ولی منافع علم هم شامل عالم و هم شامل سایر افراد می شود. واژة کتاب به اشکال مختلف 255 بار، واژة علم 582 بار، واژة قلم 2 بار، و واژة اقرأ 3 بار در قرآن تکرار شده است.


امام جمعه شبستر ادامه داد: مطالعه و کتابخوانی و تحصیل علم و دانش از فرایض بسیار مؤکد در دین مبین اسلام، قرآن کریم و احادیث و گفتار بزرگان دانش است. به همین سبب توجه به بسترسازی‌های لازم و ایجاد مراکز کتابخوانی و کتابخانه‌ها و مراکز اطلاع‌رسانی و ترویج فرهنگ مطالعه از راه‌های مختلف لازم و ضروری است.


حجت الاسلام محمدزاده با ابراز تأسف از سطح پایین میزان مطالعه در جامعه اسلامی ایران گفت: متأسفانه غیرمسلمان‌ها و کشورهایی که چندان با مفاهیم قرآنی و اسلامی آشنا نیستند، بیشتر با کتاب انس دارند، از این روست که همواره در تولید علم و دانش برتری دارند و با دانش‌‍‌افزایی تولید ثروت می کنند./935/302/ب2

ارسال نظرات