پرونده کرسنت جزء پرونده های فساد مالی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مهرداد بذرپاش عضو هیأت رییسه مجلس شورای اسلامی در نشست خبری پیرامون «قرارداد جدید نفتی و پرونده های کرسنت» که پیش از ظهر امروز سه شنبه 22 دی ماه در خبرگزاری تسنیم برگزار شد، با اشاره به پرونده هسته ای ایران، خاطرنشان کرد: به زمان کاهش تحرم ها نزدیک می شویم و خبرها حاکی از این است که قلب راکتورهای آن خارج شده است، اما به طرف غربی اطمینانی نیست و دلیل این امر ایجاد تحریم هایی است که از سوی کنگره ایجاد شده است.
وی با اشاره به قراداد فاجعه بار کرسنت و محدودیت هایی که برای رسانه ایجاد شده است، گفت: قرارداد کرسنت حق مردم نیست، این قراداد در سال 2001 در منطقه قیمت کاهش گاز از طریق امارات انجام شد و هیچ صرفه برای کشور نداشت حتی برخی مسوولان دولتی اعتراض خود را اعلام کردند در نهایت قرارداد منعقد شد، بعد از اعتراض به این قراداد پرونده ای در دادگاه لاهه تشکیل شد چرا که این قرارداد با فساد مالی همراه بود.
بذرپاش در ادامه عنوان کرد: دادگاه لاهه برای همین اعتراض به پرونده کرسنت را رد کرد، از وزرات نفت خواسته شد تا مدارک فساد این پرونده به دادگاه ارائه شود اما اقدام جدی انجام نشد، قرارداد کرسنت زیان سنگین برای کشور داشت چرا که از سال 2005 تا 2015 باید خسارت پرداخت کنیم.
عضو هیأت رییسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برجسته کردن پرونده فساد کرسنت ممنوع است و هر وقت بحث آن مطرح می شود خیلی ها ادعا دارند درباره آن صحبت نشود فساد بد است و فساد خوب و یا فساد بد نداریم و باید هر فسادی از سوی هر شخصی بررسی شود.
وی با اشاره به تشکیل باشگاهی برای انجام قرادادهای نفتی، گفت: افرادی که هنرشان قرارداد کرسنت بوده است عضو این باشگاه نفتی هستند و در حالی که تشکیل اینگونه نهادهای خصوصی برای هر شخصی و به ویژه مردم سوءتفاهم ایجاد می کند.
بذرپاش با اشاره به نقش اقتصاد و عملکرد دولت در این رابطه، گفت: ما با دولت پرخرج کم بازده مواجه هستیم اگر در ابتدای دولت این صحبت را می گفتیم متهم می شدیم، هزینه های دولت افزایش یافته است و آمارها نشان می دهد با رشد فزاینده ای برای هزینه های جاری مواجه هستیم، رشد هزینه جاری دولت 90 درصد رشد داشته است و در حالی که با رکود مواجه هستیم، رشد نقدینگی کشور رشد 100 درصدی داشته است که در شرایط رکودی کشور تعجب برانگیز است.
عضو هیأت رییسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به سرمایه گذاری خارجی، گفت: هیچ اثر مثبتی در این رابطه شاهد نبودیم چرا که باید اثر آن را بر سر سفره مردم ببینیم، سرمایه گذاری خارجی ما 50 درصد کاهش یافته است و در رابطه با بازار بورس علائم حیاتی خوبی را برای کشور ندیدم و شاخص آن نزول پیدا کرده است، نبض اقتصاد کشور خوب کار نمی کند و باید چاره ای برای آن اندیشید.
بذرپاش خاطرنشان کرد: قیمت نفت به پایین ترین حد خود رسیده است اما باز بنزین گران می شود این پذیرفته شده نیست، باید با مردم صادقانه صحبت شود در حالی که قیمت نفت پایین آمده است قیمت حائل ها هم باید پایین بیاید و بهانه گران کردن بنزین صحیح نیست.
وی با اشاره به کاهش قیمت نفت، اظهار داشت: دلیل کاهش میزان قیمت نفت یکی دیپلماسی ضعیف انرژی است و با هماهنگی با کشورهای اپیک می شد از آن جلوگیری کرد، این خسارت ها رقمی نیست که بتوان آن را نادیده گرفت.
عضو هیأت رییسه مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: بازار داخل ایران محدود است، واردات ما تنها از کشور چین به اندازه کل دولت سابق است و ما نرخ بیکاری در کشور چین پایین آوردیم و این چینی ها هستند که باید بگویند، ما متشکریم.
بذرپاش با اشاره به فعالیت های مجلس برای مقابله با قاچاق کالاو ارز، تصریح کرد: سالانه 25 میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور می شود و وقتی قاچاق وارد می شود منجر به کاهش اشتغال می شود، اگر قانون ستاد کالا و قاچاق ارز اجرا می شد این اتفاق نمی افتد، طرح شبنم و ایران کد متوقف شد در حالی که در سایر کشورها با این روش از قاچاق کالا جلو گیری به عمل می آید.
وی در رابطه به موضوع یارانه ها، گفت: در مورد یارانه ها قانونی بود که با افزایش قیمت 50 درصد سود آن به مردم داده شود، در حالی که 45 هزار و 500 تومان سال 89 الان کمتر از 15 هزار تومان است، مردم در مناطق محروم با این مقدار یارانه زندگی می کنند باید شاخص های حذف یارانه بگیران اعلام شود و با شفاف سازی به مردم گفته شود چه عاملی منجر به حذف یارانه آنها می شود./818/202/ب1