۰۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۴
کد خبر: ۳۱۳۲۹۰
آیت الله توکل مطرح کرد؛

دفاع از دین اسلام وظیفه طلاب علوم دینی/ علم بدون تقوا بی‌برکت است

خبرگزاری رسا ـ آیت الله توکل با اشاره به بار سنگین دفاع از دین اسلام بر دوش طلاب علوم دینی گفت: به ما طلاب نماز شب واجب نیست، اما اگر دل شب با خدا وجود نداشته باشد حتی اگر خیلی هم عالم باشیم علم ما برکت ندارد، نماز شب به علم برکت می بخشد، اگر بخواهیم کلام ما در جان نردم نفوذ کند بایستی نماز شب خواند.
آيت الله توکل

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در محمودآباد، آیت الله سید رحیم توکل، استاد اخلاق حوزه علمیه امروز در درس اخلاق در حوزه علمیه امام صادق(ع) محمودآباد گفت: پیامبر اکرم(ص) با اقتضاترین مردم کره خاکی بود و نماز شب بر ایشان واجب بود، چون بار سنگینی که این حضرت بلند کرد کسی قبل از ایشان بلند نکرد و بعد از ایشان هم بلند نخواهند کرد.

 

آیت الله توکل با اشاره به بار سنگین دفاع از دین اسلام بر دوش طلاب علوم دینی گفت: به ما طلاب نماز شب واجب نیست، اما اگر دل شب با خدا وجود نداشته باشد حتی اگر خیلی هم عالم باشیم علم ما برکت ندارد، نماز شب به علم برکت می بخشد، اگر بخواهیم کلام ما در جان نردم نفوذ کند بایستی نماز شب خواند.

 

استاد حوزه علمیه با اشاره به روایتی از ائمه معصومین(ع) بیان داشت: هر ظرفی مظروف خود را دارد، یک لیوان به اندازه خود گنجایش دارد نه به اندازه یک دریا، اگر بخواهیم دلهایمان به دریا تبدیل شود باید نماز شب خواند، همانطور که خداوند می فرماید قم الصلاه فی اللیل.

 

وی با تاکید بر دائم‌الذکر بودن گفت: طلاب باید زبان ذاکر داشته باشند و ذکر کم داشتن سبب افزایش گنجایش دل آدمی می‌شود.

 

آیت الله توکل خاطرنشان کرد: انسان باید مراقب اعمال، رفتار و حالات خود باشد که میدان برای همه انسان ها باز است و عملکردها می تواند افراد را به تعالی و مقامات ارزنده ای برساند.

 

استاد اخلاق حوزه علمیه تصریح کرد: عده ای در نقطه ای متوقف می شوند و نمی توانند به مراتب ارزنده و شایسته ای دست پیدا کنند که ضرورت دارد از فرصت ها و ظرفیت ها استفاده شایسته‌ای داشته باشند.

 

وی افزود: خداوند منان می‌خواهد انسان را کمک کند و رفیق و در کنار ما است که باید کاری کنیم با حضرت حق کنار بیاییم و پروردگار متعال نیز با ما مدارا می کند.

 

استاد حوزه علمیه قم با بیان این که خداوند منان در کنار انسان حضور دارد، اما ما در مسیر نزدیکی به پروردگار متعال گام برنمی داریم و نگاهی به سوی حضرت حق نداریم، گفت: اگر اوضاع به دست ما بیاید زندگی بسیار شیرین است که می دانیم هر عملی انجام می دهیم دیگر گم نمی شود.

 

آیت الله توکل خاطرنشان کرد: زمانی می رسد یک عمل انسان اثرگذاری بسیاری داشته که نیاز است قدر آن را بدانیم و اگر به سبب وجود گناهی در محضر خداوند متعال شرمندگی به انسان دست دهد باید آن را غنیمت بشماریم.

 

استاد اخلاق حوزه علمیه تصریح کرد: انسانی که از درون شرمنده می شود گناهان او بخشیده شده و به جای آن ثواب و پاداش بسیاری برای فرد نوشته می شود که باید قدر خداوند منان را دانسته و شکرگذار حضرت حق باشیم.

 

وی افزود: نیاز است انسان بنشیند و تفکر کند کدام اعمال از ما صادر می شود که خداوند منان راضی به انجام آن نیست که ضرورت دارد از خداوند منان و اهل بیت معصومین(ع) بخواهیم ما را در ترک آن یاری کنند.

 

استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر این که بیماری های روحی نشانگر عدم خودشناسی انسان است، گفت: عده ای نفهمیدند برای چه چیزی به این دنیا آمدند که سبب می شود کم آورده و به افسردگی دچار شوند.

 

آیت الله توکل خاطرنشان کرد: انسان باید خود را شناخته و به هدف آفرینش دست پیدا کند که ما برای لذت ها و شهوات به این دنیا نیامدیم و برای چیز دیگری پا به عرصه هستی گذاشتیم که باید قدر و جایگاه خود را به درستی بدانیم./950/202/ب2

ارسال نظرات