۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۸
کد خبر: ۳۱۴۴۶۸
معاون اجرایی طرح مدارس امین حوزه علمیه استان اصفهان:

خالی‌شدن میدان تربیت دینی از سوی روحانیت زمینه ورود افراد غیرمتخصص را فراهم می‌کند

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام حق شناس خالی و کمرنگ شدن حضور روحانیان در عرصه های تربیت دینی نوجوانان در جامعه را عامل ایجاد انحراف و زمینه رود افراد غیرمتخصص در این حوزه مهم دانست و گفت: اگر مرجع تقلید ما بیمار شود، برای معالجه به پزشک مراجعه می کند، بیمار اعتقادی هم بایستی مسائل خود را با کارشناسی دینی مطرح کند.
مدارس امين

حجت الاسلام محمد مهدی حق‌شناس، معاون اجرایی طرح مدارس امین مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، درباره نحوه برخورد با بی اخلاقی در نوجوانان و جوانان، گفت: اگر جای خالی ایجاد شد و بخش مهمی از دین مانند اخلاق مورد توجه قرار نگرفت و نتوانست جای خود را در جامعه به دست آورد قطعاً اخلاق بد و غیر اسلامی جایگزین آن خواهد شد، باید نگران جاهای خالی در اصول و فروع دین باشیم.

 

وی ادامه داد: نباید وقتی نوجوانی اشتباهی کرد فوراً او را مورد مواخذه قرار دهیم و برخورد نامناسب نداشته باشیم، اصل بر حفظ دین است، دین اسلام کامل ترین ادیان است که تلاش برای کسب رزق حلال و توجه و محبت به اعضای خانواده را جزء مهمی از دین و عبادات به حساب می آورد و همه دین در نماز خواندن و عبادات فردی نیست.

 

محدود کردن اسلام به عبادات فردی برداشت اشتباه از دین است/ اسلام یک دین اجتماعی است

معاون اجرایی طرح مدارس امین اصفهان افزود: متاسفانه برداشت برخی افراد از اسلام تنها به مسائل شخصی و عبادات فردی محدود می شود، در حالی که اسلام یک دین اجتماعی است، تاثیرتراکم مراکز دینی دریک محله مانند کانون های فرهنگی یابسیج فعال و مساجد فعال درکاهش معضلات وآسیب های اجتماعی با توجه به شیوه های صحیح تربیتی و حجم کار آنان می تواند بسیار زیاد باشد.

 

حجت الاسلام حق‌شناس بیان داشت: وقتی از بسیاری از زندانی‌ها دلیل گرایش به خلافکاری را می پرسیم جواب می‌دهند که پدر و مادر بالای سر ما نبودند، اما این سبب انجام خلاف هست، اما دلیل و مجوز برای آن محسوب نمی‌شود، شخص نبی مکرم اسلام(ص) که بالاترین مقام را در میان تمامی مخلوقات خداوند دارند، از زمانی که کودک خردسال بودند، پدر و مادر خود را از دست دادند و در بدترین شرایط و در سختی های فراوان بزرگ شدند.

 

وی با اشاره به لزوم بیشتر شدن فعالیت های تربیتی برای نوجوانان در اصفهان، گفت: اگر علما و روحانیان و مشاوران مذهبی عرصه پاسخگویی به مردم و تأمین نیازهای دینی مردم را خالی بگذارند، در این صورت افرادی که تخصصی در این زمینه ها ندارند وارد خواهند شد، مثل این که اتومبیل شخصی خراب شده است و آن را برای رفع ایراد نزد دندانپزشک می‌برند، آیه قرآن داریم که هر سؤالی را از اهل فن آن بپرسید.

 

کارشناس مذهبی حوزه علمیه ابراز داشت: همان گونه که اگر مرجع تقلید ما بیمار شود، برای معالجه به پزشک مراجعه می کند، در مسائل اقتصادی باید به کارشناس اقتصادی رجوع کنیم، بیمار اعتقادی و کسی که احساس نیاز در عرصه دینی دارد، بایستی مسائل خود را با کارشناسی دینی مطرح کند، امروزه بسیاری از مراجع به صورت آنلاین پاسخگوی مسائل شرعی هستند. /869/302/ب2

ارسال نظرات