۰۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۵
کد خبر: ۳۱۹۲۱۱
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم:

حق با ستیزه‌جویی آشکار نمی‌شود

خبرگزاری ر سا ـ تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) گفت: در روایات آمده است که مجادله در گفت‌وگو سبب برملا ساختن نادانی انسان می‌شود و مطلب حق با ستیزه‌جویی آشکار نمی‌شود.
ري شهري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ر سا، حجت الاسلام والمسلمین محمد محمدی ری‌شهری تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و مفسر قرآن کریم، امروز در کلاس درس خارج که در مدرسه علمیه همین آستان برگزار شد، با اشاره به فرازی از دعای مکارم الاخلاق، گفت: امام سجاد(ع) در مکارم الاخلاق از خداوند درخواست می‌کند که پروردگارا در برابر کسی که با من مخاصمه می‌کند زبانی گویا عطا کن.

 

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) با اشاره به معنای مخاصمه که همان منازعه و ستیزه‌جویی است، بیان داشت: اگر دو طرف برای اثبات مدعای خود با یکدیگر ستیزه‌گویی و پرخاش کنند این امر خصومت نام دارد چرا که آنان مجلس بحث و گفت‌وگو را به مجلس منازعه تبدیل کرده‌اند.

 

این مفسر قرآن کریم با بیان این که خصومت و دشمنی مورد ذم اهل‌بیت(ع) قرار گرفته است، ابراز داشت: دلیل این که امام سجاد(ع) در این فراز از دعای مکارم الاخلاق از خداوند زبان گویا طلب می‌کند، به دلیل آن است که مجادله امری تهی است.

 

وی با اشاره به حدیثی از حضرت علی(ع) که فرمودند مجادله در گفت‌وگو سبب برملا ساختن نادانی انسان می‌شود و مطلب حق با ستیزه‌جویی آشکار نمی‌شود، ادامه داد: حضرت مجادله در گفت‌وگو را سبب آشکار شدن سفاهت مجادله کننده بیان کردند چرا که فرد عاقل ستیزه‌گویی نمی‌کند.

 

ججت الاسلام والمسلمین ری‌شهری اظهار داشت: ائمه معصومین(ع) مسلمانان را توصیه به پرهیز از ستیزه‌گویی کرده‌اند؛ ستیزه‌گویی در مباحث دینی موجب شک و تردید انسان می‌شود به همین سبب عمل انسان بی‌پاداش می‌ماند.

 

وی در ادامه گفت: ستیزه‌جویی سبب آبروریزی شخص ستیزه‌جو می‌شود چرا که ممکن است در عصبانیت بیانی را ذکر کند که مایه آبروریزی و گناه برای او شود./813/202/ب1

ارسال نظرات