حضور بیش از 700 هزار نفر در بقاع متبرکه مازندران
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام ستار علیزاده، مدیر کل اوقاف و امور خیریه مازندران امروز در بازدید از ستاد تسهیلات سفر در جمع خبرنگاران، گفت: در ایام هشت روز تعطیلات طرح آرامش بهاری مسافران زیادی از سراسر کشور به مازندران عزیمت کردند که از 28 اسفند تا ششم فروردین بیش از 700 هزار نفربه زیارت بقاع متبرکه این استان رفتند.
وی با بیان این که پیش از شروع تعطیلات، هماهنگیهای لازم درباره حضور مسافران در امامزادهها صورت گرفته است، افزود: فضای استراحت در کنار امامزادهها و همچنین در صحن امامزادهها برای اسکان مسافران در نظر گرفته شده و در اختیار گردشگران و مسافران قرار گرفته است.
مدیرکل اوقاف و امورخیریه مازندران با اشاره به حضور مسافران در امامزادگان، اظهار داشت: بیشتر امامزادگان مازندران در ایام تعطیلات به ویژه نوروز و تابستان میزبان خیل عظیمی از مسافران هستند و امامزادگان بین جادهای مانند امامزاده عبدالله آمل، امامزاده عبدالحق و امامزاده ابوطالب زیرآب، امامزاده سیدحسین (ع) شیرود تنکابن و امازاده عباس(ع) ساری پذیرای جمعیت زیادی از مسافران بودند.
وی ادامه داد: امامزادگان و بقاع متبرکه آمادگی لازم برای پذیرایی از مسافران و گردشگران در طول سال را داشته و همه مسافران و مهمانان خارج استان و هم مردم استان می توانند از این فضای معنوی استفاده کنند.
حجت الاسلام علیزاده در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اجرای برنامههای فرهنگی برای مسافران و زئران خاطرنشان کرد: در ایام تعطیلات نوروز برنامههای فرهنگی مناسب و متنوعی در امامزادگان با راه اندازی خیمه های معرفت به اجرا در آمده که از آن جمله برپایی غرفه های مختلف فرهنگی و آموزشی، تاریخچه امامزادهها، غرفه های کودکان و مشاوره دینی با حضور روحانیان فرهنگی، برپایی نماز جماعت، ایستگاه صلواتی، نصب پارچههایی با متون احادیث ائمه معصومین(ع) و خوش آمد گویی، برگزاری مسابقات فرهنگی برای نوجوانان و جوانان میتوان اشاره کرد.
وی افزود: استان ولایتمدار مازندران با دارا بودن هزار و 222 امامزاده و بقعه متبرکه در خدمت مسافران و زائران بوده تا این اماکن متبرکه به قطب فرهنگی تبدیل شوند.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه مازندران در بخش دیگری از سخنان خود توریسم مذهبی را عاملی مهم در گفتوگوی فرهنگ و تمدن ها دانست و با بیان این که توریسم مذهبی می تواند نقش تأثیر گذاری در شناخت دیگر ملت ها داشته باشد، تصریح کرد: توریسم مذهبی موجب تقویت ارتباطات فرهنگی میان ملت ها خواهد شد.
حجت الاسلام علیزاده با بیان این که مازندران با توجه به دارا بودن پتانسیل های بالای فرهنگی و دینی در سطح کشور بهترین شرایط را برای تقویت توریسم مذهبی در اختیار دارد، خاطر نشان کرد: مذهب و معنویت از گذشته تا کنون از مهمترین انگیزه ها برای سفر است و سفرهای مذهبی تحت عنوان زیارت قدمتی به تاریخ ادیان دارد.
استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که سفرهای مذهبی چه در قالب زیارت و چه در قالب دیدن ار اماکن مقدس سایر ادیان کارکردهای مختلفی در حوزه های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی به دنبال دارد، تصریح کرد: یکی از مهمترین حوزه هایی که در ایران می توان از این توانمندی در آن استفاده بهینه کرد حوزه تعاملات دینی و فرهنگی است.
وی، مازندران را از لحاظ قابلیتهای بالقوه برای توسعه گردشگری مذهبی یکی از مستعدترین و مناسبترین استانهای کشور عنوان کرد و افزود: نعمت اماکن زیارتی متبرکه، امامزادگان و بنای دینی و اسلامی از شمار ارزشمند جاذبههای گردشگری مذهبی در این استان است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه مازندران با بیان این که زمینه توسعه و گسترش توریسم مذهبی در استان باید فراهم شود، گفت: مازندران با توجه به این که نخستین حکومت شیعی در آن پایه گذاری شده است از پتانسیل بالایی برای توسعه گردشگری مذهبی را دارد.
وی گردشگری مذهبی را بهترین و اثرگذار ترین راه حل برای گفتمان فرهنگی و دینی دانست و خاطر نشان کرد: مازندران دارای بقاع و اماکن زیارتی فراوانی در سطح کشور بوده و از این حیث می تواند زمینه جذب و جلب گردشگران مذهبی را در ایام نوروزی به استان فراهم آورد./950/202/ب1