۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۵
کد خبر: ۳۲۳۲۹۰
کارشناس مذهبی:

مبانی شعار سال در اردوهای جهادی تبیین شود/ طلاب اردوهای جهادی را جدی بگیرند

خبرگزاری رسا ـ امام جماعت مسجد دانشگاه فردوسی مشهد گفت: اگر اردوهای جهادی از سوی طلاب حوزه علمیه با تأکید بر مبانی شعارهای تعیین شده از سوی رهبری جدی گرفته شود وضعیت فرهنگی ـ مذهبی روستاها بهبود پیدا می کند.
اردوهاي جهادي

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام سید محمد حسین راجی، امام جماعت مسجد دانشگاه فردوسی مشهد و از طلابی که تاکنون چند بار در اردوهای جهادی شرکت کرده است از طلبه های حوزه علمیه خواستار جدی گرفتن اردوهای جهادی شد.

 

وی با اشاره به اینکه جهاد واژه ای قرآنی است که مقام معظم رهبری بیشترین استفاده را از آن کرده اند، گفت: معظم له وقتی می خواهند امام رضا(ع) را در یک جمله خلاصه کنند، می فرمایند: حضرت رضا(ع) مبارزه و جهاد دائمی و خستگی ناپذیر داشتند.

 

حجت الاسلام راجی با بیان اینکه در فرهنگ دینی ما انواع جهاد وجود دارد که که یکی از آنها خدمت به محرومان است، افزود: اردو ریشه قرآنی ندارد بلکه باید به این طرح گفت هجرت جهادی. واژه های هجرت و جهاد هر دو در قرآن آمده است.

 

وی تأکید کرد: طلاب در این اردوها ارزش کار و جایگاه آن در اسلام  را بیان کنند، اگر روحانیان ما هجرت جهادی را جدی تر می گرفتند شرایط روستاهای ما خیلی به لحاظ مذهبی و فرهنگی بهتر بود، الان بیشتر فقط به عنوان تبلیغ ماه رمضان یا ایام سوگواری محرم می روند روستاها و این بد است.

 

امام جماعت مسجد دانشگاه فردوسی خاطرنشان کرد: اگر در روستاها روحانی تربیت شود یعنی بچه های روستا طلبه شوند و بعد دوباره به آن روستا برگردند خیلی شرایط بهتر می شود.

 

حکمت 101 و فلسفه اردوهای جهادی

وی حکمت 101 نهج البلاغه را بیانگر فلسفه اردوهای جهادی بیان و اظهار کرد: حضرت علی(ع) در حکمت 101 می فرمایند: «برآوردن حاجات مردم جز با سه چیز محقق نمی شود؛ کارشان را کوچک بدانند تا نزد خداوند بزرگ شوند، دوم کار را کتمان کنیم تا خداوند آن را آشکار کند، سوم کار را سریع انجام دهیم تا مردم خوشحال شوند. (در کار خیر باید سبقت گرفت).

 

حجت الاسلام راجی با تأکید بر اینکه دانشجویان و طلابی که در اردوهای جهادی شرکت می کنند باید مراقب رفتار خود باشند، گفت: در  قرآن آیه ای وجود دارد بدین مضمون که؛ ای کسانی که ایمان آورده اید برخی دیگر را مسخره نکنید شاید او بهتر از شما باشد که اگر با این نگاه به سراغ مردم برویم هیچ وقت خودمان را برتر از آنها نمی بینیم و مراقب رفتارهایمان هستیم.

 

امام جماعت مسجد دانشگاه فردوسی ادامه داد: هجرت جهادی این است که خودمان خوب شویم اگر ما خوب شدیم دیگران از ما نور می گیرند. باید نماز شب خواند و اشک ریخت. از همه لحظه ها باید بهره برد و کار ماندگار انجام داد.

 

حجت الاسلام راجی با اشاره به اینکه باید از اهل بیت(ع) کمک بگیریم تا کار ماندگاری انجام دهیم، افزود: اگر این توسل نباشد به هیچ جا نمی رسیم. من دیده ام در این اردوها هر روزی به نام یکی از ائمه نامگذاری و برنامه ها با محوریت آن بزرگ برگزار می شود این حیلی خوب است و به معنویت کمک می کند.

 

مبانی اردوهای جهادی و شعار سال

وی در رابطه با شعار سال که از سوی رهبر انقلاب تعیین شده است، گفت: رهبری در سخنرانی ابتدای سال شان در مشهد، 10 مورد را در این زمینه برای مسؤولان تعیین کردند و گفتند مردم وظیفه شان را می دانند.

 

امام جماعت مسجد دانشگاه فردوسی تصریح کرد: در اردوهای جهادی مبانی این شعار معظم له تبیین شود مثلا تولید ملی ترویج شود تا افتخار به مصرف محصولات خارجی کمرنگ شود، چشم و هم چشمی یکی از دلایل مصرف کالاهای خارجی است.

 

حجت الاسلام راجی با اشاره به تاکید ائمه اطهار نسبت به کار و تلاش گفت: در اردوهای جهادی باید علاقه به کار را در مردم به وجود آوریم، در روستاها اهمیت کشاورزی و دامداری را تشریح کنیم به ویژه از نگاه دین اسلام. الان روستاییان مزرعه و کشاورزی را رها می کنند و دوست دارند به شهرها مهاجرت کنند./1308/102/ب1

ارسال نظرات