مناظرات کلامی امام هادی بیانگر برتری مبانی اعتقادی شیعه است
طاهره شاکری مدیر مدرسه علمیه کوثر ورامین، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به سالروز شهادت امام هادی(ع)، گفت: امام هادی(ع) پیشوای دهم شیعیان در نیمه ذیالحجه در مدینه چشم به جهان گشود پدر بزرگوارشان امام جواد(ع) و مادر گرامیشان سمانه نام داشت.
وی افزود: امام هادی(ع) در نه سالگی بعد از شهادت پدر به امامت منصوب شد و به مدت 32 سال امامت ایشان به طول انجامید و در سن 41 سالگی به زهر معتز به شهادت رسید.
شاکری بیان داشت: امام هادی(ع) در طول حیات خود توأم با محدودیتها و نظارتهای شدید از طرف حکومت بنی عباس مواجه بود و این شرایط سبب شد تا امام به فکر برقراری ارتباط با پیروان خود چاره اندیشی کند به همین سبب شبکه ارتباطی وکالت را تشکیل داد.
مدیر مدرسه علمیه کوثر ورامین ادامه داد: از ویژگیهای مهم این شبکه جمع آوری وجوهات و نذورات و پاسخ گویی به سوالات و مشکلات فقهی و عقیدتی شیعیان و توجیه سیاسی آنان بود و چون امام هادی(ع) در سامراء تحت نظر و کنترل شدیدی قرار گرفته بود نقش مذهبی سیاسی وکلا به دلیل فقدان ارتباط مستقیم با آن حضرت، افزایش یافته بود.
وی افزود: با این وجود در زمان حکومت متوکل عباسی، متوکل دستور جذب و استخدام افراد نظامی با تفکر ضد علوی را داد تا بدین وسیله با بازداشت و دستگیری شیعیان از فعالیتهای سازمان یافته و زیرزمینی علویان جلوگیری کند به همین سبب وکلای زیادی در زیر شکنجه در گذشتند و عدهای نیز به زندان افتادند.
شاکری ادامه داد: متوکل از جنایت کارترین خلفای عباسی بود او در دشمنی با امیرمومنان علی(ع) و خاندان و شیعیان دلی پر کینه داشت و دوران حکومتی او برای شیعیان و علویان یکی از سیاهترین دوران به شمار میرود.
وی در پایان با اشاره به حیات علمی امام هادی(ع)، خاطرنشان کرد: مطالعه و بررسی حیات علمی امام بیانگر اکثریت مناظرات ایشان پیرامون مباحث کلامی است و در این مناظرات برتری مبانی اعتقادی شیعه به روشنی ثابت میشود./813/302/ب1