چند خبر کوتاه از خراسان رضوی
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، یوسف امینی معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، گفت: ششمین کنگره ملی شعر توس تا نیشابور با محوریت انتخاب نیشابور به عنوان پایتخت کتاب ایران 27 و 28 اردیبهشت در مشهد و نیشابور برگزار می شود.
وی با اشاره به این که این کنگره در دو بخش آزاد و ویژه برگزار می شود، افزود: علاقه مندان می توانند در بخش ویژه آثار خود را با موضوعات زائر و زیارت، فردوسی، پایتخت کتاب ایران، جلوه ها و نمودهای تاریخی، فرهنگی، دینی، عرفانی، مفاخر و مشاهیر به دبیرخانه کنگره ارسال کنند.
معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، افزود: شاعران می توانند حداکثر 5 اثر خود را در قالب کلاسیک، سپید و فولکوریک (محلی) تا 10 اردیبهشت به پست الکترونیک atn1395@gmail.com ارسال کنند.
امینی گفت: مراسم گشایش این کنگره 27 اردیبهشت در مشهد و اختتامیه آن 28 اردیبهشت در نیشابور برگزار خواهد شد.
این کنگره با همکاری معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی، فرمانداری و شهرداری نیشابور و همچنین انجمن آثار مفاخرفرهنگی خراسان رضوی برگزار خواهد شد.
استقبال نویسندگان کودک و نوجوان از جشنواره تولید کتاب رضوی/ کتاب صوتی رضوی تولید می شود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری از استقبال نویسندگان کودک و نوجوان کشور از جــشنواره تــولید کــتاب رضـوی گفت: تاکنون و در حالی که هنوز چندماه به پایان مهلت ارسال آثار باقی مانده است این جشنواره با استقبال غیر منتظره ای از سوی نویسندگان کتاب کودک و نوجوان رضوی مواجه و تاکنون آثار بسیاری به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
جواد کارگران دهکردی ادامه داد: با صدا و سیمای مرکز این استان رایزنی شده است تا برنامه ای را برای قصه گویی رضوی تدارک ببیند و این از مصوبات اتاق فکر این جشنواره بود که انشاالله اجرایی می شود.
وی افزود: با توجه به رشد فضای مجازی و امکانات گسترده این فضا، بدنبال آن هستیم که تولید کتاب صوتی رضوی داشته باشیم و در سایت ها و فضاهای مختلف آن را انتشار دهیم.
کارگران با اشاره به این که به چند نویسنده مطرح کشور سفارش تالیف کتاب با محوریت فرهنگ رضوی برای کودکان و نوجوانان داده شده است، افزود: از چند کتاب آماده چاپ نیز برای انتشار این کتابها حمایت خواهیم کرد.
دبیر جشنواره تولید کتاب رضوی برای کودکان و نوجوانان به نوآوری دیگری که در این جشنواره اتفاق می افتد اشاره و تصریح کرد: کتاب برتر کودک و نوجوان رضوی از دیدگاه مخاطبان نیز انتخاب و در اختتامیه جشنواره از خالق آن تجلیل می شود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد و اسلامی استان چهارمحال و بختیاری، با بیان این که نشست های اتاق فکر جشنواره تولید کتاب رضوی در فضایی بسیار بانشاط و با ارائه دیدگاهها و نظرات راهگشا برگزار می شود، ادامه داد: در این نشست ها بر حساسیت و اهمیت برگزاری هرچه با شکوه تر این جشنواره تاکید می شود.
وی با بیان این که استان چهارمحال و بختیاری در سال گذشته موفق به کسب رتبه برتر بخاطر برگزاری دهمین جشنواره ادبیات کودک و نوجوان رضوی شد، افزود: باتوجه به اینکه در این دوره برای نخستین بار جشنواره تولید کتاب کودک و نوجوان جایگزین جشنواره ادبیات کودک و نوجوان شده است، لازم است اتاق فکر این جشنواره با جدیت بیشتری کار کند و با برنامه ریزی های صورت گرفته امید داریم جشنواره ای پربارتر از سال گذشته برگزار کنیم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد و اسلامی استان چهارمحال و بختیاری، افزود: تمامی هنرمندان شاعر و نویسندگان می توانند آثار خود را با موضوع سیره امام رضا(ع) و در قالب شعر و داستان کودک و نوجوان تا اول تیرماه سال و جاری به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
کارگران دهکردی با برشمردن شرایط ارسال اثر به این جشنواره تصریح کرد: آثار چاپ نشده باید ازطریق سامانه ثبت نام در سایت http://chb.shamstoos.ir /fa/home و یا ازطریق رایانامه به دبیرخانه جشنواره ارسال شود، همچنین تمامی آثار ارسالی باید قابلیت تصویرگری داشته باشند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خاطرنشان کرد: آثار چاپ شده نیز باید تصویر گری شده و مخاطب آن حتما کودک و نوجوان باشد.
یادآوری می شود؛ جشنواره تولیدکتاب کودک و نوجوان رضوی، از سری برنامه های چهاردهمین دوره جشنواره بین اللملی امام رضا(ع) است که به میزبانی شهر کرد برگزار می شود.
کارگاه آموزشی تخصصی ستایشگران اهل بیت در مشهد برگزار شد
هفتمین دوره کارگاه آموزشی تخصصی ستایشگران اهل بیت با عنوان «هنر مداحی» به مدت یک هفته از سوی کانون مداحان خراسان رضوی و به میزبانی مرکز آموزش مداحی منادیان عترت در مشهد برگزار شد.
مصطفی شاکرین، مسؤول مرکز آموزش مداحی و مدیر برگزاری این دوره گفت: این دوره آموزشی با حضور 70 نفر از مداحان شهر مشهد تشکیل و از محضر اساتیدی همچون حجت الاسلام فیض آبادی، حجت الاسلام بیاتی و جواد حامدی کسب استفاده شد.
وی با اشاره به زمان برگزاری این کارگاه آموزشی، گفت: به جهت بهره وری بهتر ار محتوای کلاس ها ، شرکت کنندگان به دو گروه تقسیم و طی 6 روز از شنبه 14 تا 19 فروردین ماه در نوبت عصر در محل مرکز آموزش تخصصی مداحی منادیان عترت برگزار شد.
شاکرین با اشاره به جزئیات این کارگاه آموزشی عنوان کرد: در این کارگاه که با هدف تداوم آموزش تخصصی به ستایشگران اهل بیت برگزار شد سرفصل هایی با عنوان آشنایی با جریانات فرهنگی معارض با اسلام، ستایشگری و تحریفات عاشورا، آداب مدح و تعزیه و توصیه های مقام معظم رهبری به مداحان تدریس شد و در پایان از مداحان شرکت کننده آزمون کتبی به عمل آمد.
راهکارهای توسعه کمی و کیفی جشنواره بین المللی امام رضا با استفاده از ظرفیت های رسانه ملی
در دیدار و گفت و گوی مدیر کل صدا و سیمای مرکز خراسان رضوی و مدیر عامل بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع)، راهکارهای توسعه کمی و کیفی جشنواره بین المللی امام رضا(ع) با استفاده از ظرفیت های رسانه ملی مورد بحث و بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
جواد جعفری مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، در این دیدار گسترش و توسعه جشنواره بین المللی امام رضا(ع) را مرهون تلاش های رسانه های کشور بخصوص رسانه ملی اعلام کرد و گفت: از زمانی که این جشنواره در مشهد پاگرفت و در ابتدا فقط سه استان خراسان رضوی، قم و فارس توفیق برگزاری آن را داشتند تا هم اکنون که افزون بر داخل کشور در بسیاری از نقاط دنیا این جشنواره برگزار می شود، رسانه ملی نقش بسزایی در رشد و گسترش و بالندگی این جشنواره ایفا کرده است.
دبیر جشنواره بین المللی امام رضا(ع) ضمن تقدیر از همکاری همه جانبه رسانه ملی و مراکز استانهای این سازمان بخصوص صدا و سیمای خراسان رضوی در برگزاری و انعکاس اخبار و رویدادهای این جشنواره، اظهار کرد: شناخت و آگاهی مردم از فعالیت های بنیاد بین المللی امام رضا (ع) و گسترش دهه کرامت مرهون تلاش های صدا و سیما ست.
جعفری افزود: سطحی نگری در شناخت فرهنگ رضوی از آفت های ترویج فرهنگ رضوی است از این رو نیازمند حمایت صدا و سیما، جهت عمق بخشیدن به فرهنگ و معارف رضوی هستیم.
برگزاری جشنواره امام رضا در 77 کشور جهان
مدیر عامل بنیاد بین المللی امام رضا (ع) با ارائه گزارشی از روند شکل گیری جشنواره بین المللی امام رضا (ع) گفت: این جشنواره هم اکنون در همه استان های کشور و 77 کشور جهان برگزار می شود و دارای موضوعات متنوع فرهنگی، هنری، سینمایی، مطبوعاتی، دیجیتال،کودک و نوجوان، پژوهشی و بخش بین الملل است.
وی تشکیل مجمع جهانی خادمان فرهنگ رضوی را از دستاوردهای بخش بین الملل این جشنواره عنوان و تصریح کرد: در ابتدا جشنواره فقط در 8 کشور جهان برگزار می شد که این روند رو به رشد جشنواره را به 77 کشور و بسیاری از نقاط دنیا تسری بخشیده است. هم چنین مجمع خادمان فرهنگ رضوی تشکیل شده که در دوره چهاردهم این مجمع در مشهد تشکیل جلسه می دهد. تهیه و ترجمه کتاب هایی در ابعاد شخصیت و زندگانی حضرت امام رضا(ع) و بطور کلی سبک زندگی رضوی از دیگر اقدامات بنیاد بین المللی امام رضا (ع) در بخش بین الملل جشنواره است.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره تولیدات تلویزیونی رضوی در لرستان گفت: تولیدات مراکز مختلف استان های سازمان صدا و سیما با محوریت فرهنگ رضوی در این جشنواره مورد ارزیابی و داوری قرار می گیرند. هم چنین خبرها و گزارش های تولیدی تلویزیونی و رادیویی در جشنواره جلوه های فرهنگ رضوی در رسانه ها در گیلان داوری می شود.
مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) با اعلام آمادگی این که تولیدات این بنیاد در اختیار رسانه ملی قرار گیرد تا همه جامعه بتوانند از این آثار بهره مند شوند گفت: صدها ساعت فیلم، صدها کتاب و آثار فاخر فرهنگی و هنری در طی 13 دوره برگزاری جشنواره بین المللی امام رضا(ع) تولید شده است که ما این آمادگی را داریم تا در اختیار رسانه ملی قرار دهیم تا همه ارادتمندان به ساحت امام رضا(ع) از آنها بهره مند شوند.
محسن نصر پور مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی نیز در این دیدار با اشاره به اینکه جشنواره بین المللی امام رضا(ع) بزرگ ترین رویداد فرهنگی و هنری کشور است، بر اهمیت ارتباط و تعامل بیشتر شبکه های رادیویی و تلویزیونی کشور با جشنواره بین المللی امام رضا(ع) تاکید کرد و گفت: برگزاری جشنواره بین المللی امام رضا (ع) از شاخص ترین اقدامات فرهنگی و هنری در خصوص نشر و ترویج فرهنگ رضوی است و صدا و سیمای مرکز خراسان رضوی از طرح های قابل اجرا و مخاطب پسند در قالب تله فیلم، مستند، انیمیشن، نمایش و ... جهت برنامه سازی استقبال می کند.
وی با اشاره به این که ترویج فرهنگ رضوی محور برنامه سازی در مرکز خراسان رضوی است، ادامه داد: دیگر مراکز استانی نیز لازم است در زمینه انعکاس برنامه های متنوع جشنواره بین المللی امام رضا(ع) ورود جدی داشته باشند.
مدیر کل صدا و سیمای مرکز خراسان رضوی با استقبال از انعکاس اخبار و رویدادهای جشنواره امام رضا(ع) در برنامه ها و بخش های مختلف خبری این مرکز گفت: در صدا و سیمای خراسان رضوی باز است و ما این امادگی را داریم تا منعکس کننده این رویدادها باشیم و این دیدار نقطه عطفی در ارتباط و تعامل بیشتر ما با این جشنواره خواهد بود.
در این دیدار مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) از مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی برای بازدید از این بنیاد دعوت به عمل آورد که با استقبال وی روبرو و مقرر شد مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی در آینده نزدیک از بنیاد بین المللی امام رضا(ع) دیدار کند.
10 اردیبهشت، آخرین مهلت ارسال آثار به نخستین جشنواره سراسری فرهنگی هنری ققنوس
آخرین مهلت ارسال آثار به نخستین جشنواره سراسری فرهنگی هنری ققنوس 10 اردیبهشت ماه سال 95 است و فراخوان این جشنواره از امروز منتشر شده است.
این جشنواره در محورهای اقتصاد مقاومتی، سبک زندگی اسلامی و سیره شهداست و علاقمندان به حضور در این جشنواره آثار خود را در قالبهای هنرهای صوتی و تصویری، شعر، داستان،هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، نشریات و وبلاگ به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
این جشنواره با هدف شناسایی و توانمند سازی دانشجویان در عرصه هنری توسط معاونت فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی برگزار میشود و اختتامیه آن سوم خرداد ماه سال 95 خواهد بود./934/101/ب1