رمضان، بهترین فرصت برای تربیت دینی فرزندان است
خانم لیلا امیرمحمدی کارشناس مسائل مذهبی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، اظهار کرد: ماه رمضان سبک زندگی مومنانه و زیبایی پیش روی انسان قرار می دهد که در صورت ادامه دادن این روش و سبک زندگی انسان رو به تعالی و پیشرفت پیش می رود.
وی بیان کرد: مدیریت زمان به ما آموزش می دهد 30 روز، روزه داری از سحر تا زمان افطار که اذان مغرب است این قدر دقیق است که به زمان انسان نظم می دهد، خود این یک سبک و روش پسندیده در این ماه است.
امیرمحمدی با بیان اینکه تساوی غنی و فقیر یکی دیگر از موارد سبک زندگی در ماه مبارک رمضان است، تصریح کرد: در این ماه اغنیا از حال فقرا باخبر می شوند؛ می توانند برای زمانی هرچند کوتاه با آنها هم دردی کنند و آنها را درک کنند چگونه گاهی گرسنگی را تحمل می کنند.
کارشناس مذهبی ادامه داد: هشام بن حکم می گوید از امام صادق(ع) از علت وجوب روزه سوال کردم فرمود «این است که ثروتمند و مستمند با هم یکسان شوند».
امیرمحمدی با اشاره به اینکه روزه شکرالهی است، انسان بیشتر قدر نعمت های خداوند را می داند و توجه بیشتری در آنچه ازخوردنی ها و آشامیدنی ها در اختیار او است، می کند، خاطرنشان کرد: در این ماه چیزی که انسان یاد می گیرد کفّ نفس است و محروم کردن نفس از آنچه که سبب ابطال روزه می شود و تمرین این روش و دراز مدت سبب تعالی روح می شود و انسان می تواند نفس سرکش را مهار کند؛ البته برنامه های معنوی زمانبند باعث رشد می شود که مداوم باشد، در ماه رمضان شروع و پایه ریزی می شود و با تمرین در زمان های دیگر نتیجه می دهد یعنی تبدیل به سبک زندگی می شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به رابطه والدین با کودکان خود در این ماه مبارک تأکید کرد و افزود: والدین می توانند بهترین بهره برداری از این ایام کنند و در این ایام که ماه میهمانی خداست از کودکی شروع کنند به آموزش آموزه های دین و این مهم می طلبد خیلی دقیق و حساب شده و به موقع نکات را به فرزندشان گوشزد کنند، باید در عمل آثار روزه گرفتن را در والدین ببینند.
امیرمحمدی یادآور شد: در این ماه فرزندان باید احساس کنند بزرگترها خوش اخلاق تر، مهربان تر، صبورتر و فعال تر شده اند و این آثار و خوبی ها را به ماه رمضان و روزه داری مربوط بدانند و آرزو کنند همیشه ماه رمضان باشد، ولی متاسفانه بعضی بزرگترها برعکس عمل می کنند زمان روزه داری کم حوصله می شوند و به بچه ها گفته می شود مثلاسر و صدا و بازی نکنید که والدین روزه هستند و نیاز به استراحت دارند و این محدودیت ایجاد شده به عنوان خاطره تلخ برای کودکان به یادگار می ماند کودکان این را هم مربوط به روزه و ماه رمضان می دانند و آرزو می کنند این ماه تکرار نشود.
کارشناس مذهبی ادامه داد: بنابراین همه چیز بستگی به والدین دارد که از این ماه چگونه در تربیت دینی بچه ها استفاده کنند، به گونه ای رفتار کنند بچه ها علاقه مند به روزه و اعمال عبادی ماه رمضان شوند یا نه برایشان سخت و همراه با خاطرات تلخ باشد همه چیز بستگی به رفتار والدین دارد و می توانند با عمل و برخورد صحیح کودکان را علاقه مند به برنامه های دینی در این ماه کنند و زندگی مومنانه آن ها را از کودکی حتی قبل از رسیدن به سن تکلیف پایه ریزی کنند.
امیر محمدی بهترین زمان یاد دادن راز و نیاز و نیایش با پروردگار، ارتباط با خدا، خواستن از خدا حرف زدن با خدا و آموزش باور و اعتقاد قلبی به خداوند را در همین ماه مبارک دانست و گفت: بستگی دارد تا چه اندازه والدین وقت شناس باشند تا بتوانند با رفتار مثبت که حاصل روزه داری و بندگی خدا به صورت خاص در ماه رمضان به این مهم دست پیدا کنند.
وی ابراز کرد: همه این نکات امکان پذیر است، اما با زبان محبت، همراه با سعه صدر، حوصله و نشان دادن زیبایی های ماه رمضان و به صورت کلی دین و امید است با رفتار و کردار صحیح بزرگترها فرزندانمان عاشق دین تربیت شوند./302/9709/ب1