۱۳ تير ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۶
کد خبر: ۴۳۶۱۱۹
رییس شوراهای حل اختلاف استان مرکزی طرح کرد؛

شوراهای حل اختلاف، بازوی توانمند قوه قضائیه

رییس شوراهای حل اختلاف استان مرکزی با بیان اینکه ترویج فرهنگ صلح و سازش از اهداف دستگاه قضا است، گفت: هدف از راه اندازی شوراهای حل اختلاف کاهش پرونده های قضایی در دادگستری ها و افزایش صلح و سازش است.
حجت الاسلام غلامرضا جلالی رییس شوراهای حل اختلاف استان مرکزی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در استان مرکزی، حجت الاسلام غلامرضا جلالی رییس شوراهای حل اختلاف استان مرکزی بعد از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، بیان کرد: ترویج فرهنگ صلح و سازش از اهداف دستگاه قضا است.

 

کاهش پرونده های قضایی در دادگستری ها

رییس شوراهای حل اختلاف استان مرکزی خاطر نشان کرد: هدف از راه اندازی شوراهای حل اختلاف کاهش پرونده های قضایی در دادگستری ها و افزایش صلح و سازش است و همچنین این شوراها از ورود حدود 50 درصد پرونده ها به دادگستری ها جلوگیری کرده است.

 

حجت الاسلام جلالی بیان کرد: در سال 94 مجموع پرونده های حقوقی و کیفری رسیدگی شده در شوراهای حل اختلاف استان مرکزی 62 هزار و 533 فقره است و همچنین 61 هزار و 791 فقره از این پرونده ها مختومه و 12 هزار و 685 فقره از آنها منجر به صلح و سازش شد.

 

اهمیت شوراهای حل اختلاف در دستگاه قضایی

وی با بیان اینکه تعداد مجتمع های شورای حل اختلاف استان مرکزی را ۱۵ مجتمع است، گفت: از ۱۵۶ شعبه دادگستری در استان مرکزی، ۹۳ شعبه شهری و ۶۳ شعبه روستایی با ۴۸ قاضی، ۴۸۱ نفر اعضای شعبات و ۱۶۵ نفر کارکنان دفتری، پیگیر مسائل حقوقی و قضایی شهروندان استان مرکز هستند.

 

رییس شوراهای حل اختلاف استان مرکزی خاطر نشان کرد: اهمیت شوراهای حل اختلاف در دستگاه قضایی و تاثیر آن در کاهش پرونده ها و منتهی شدن دعوی به صلح، به ویژه در اختلافات خانوادگی بسیار مهم است.

 

شوراهای حل اختلاف بازوی توانمند قوه قضائیه هستند

رییس شوراهای حل اختلاف استان مرکزی با بیان اینکه شوراهای حل اختلاف بازوی توانمند قوه قضائیه هستند، خاطر نشان کرد: فلسفه تشکیل شوراهای حل اختلاف صلح و سازی بین طرفین دعوی و کاهش پرونده های ورودی به دادسراها است و همچنین و با شروع به کار این نهاد قضایی در دهه اخیر پرونده های دادگستری ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهش یافته اند.

 

حجت الاسلام جلالی با بیان اینکه بیشترین فراوانی پرونده های رسیدگی شده در شوراهای حل اختلاف استان مرکزی شامل مطالبه نفقه، مهریه، مسائل خانوادگی و مالی تا سقف 200 میلیون ریال است، گفت: هر شورا دارای یک رییس، دو عضو اصلی، یک عضو علی البدل و یک مسؤول دفتر است و در هر حوزه قضایی یک یا چند نفر مشغول به کار هستند./202/842/ب1

ارسال نظرات