معاونت ورزش و سلامت در حوزه علمیه تشکیل شود
حجت الاسلام علی میری، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، درباره انتظارات طلاب ورزشکار از مدیر جدید حوزههای علمیه کشور در زمینه ورزش و سلامت طلاب اظهار داشت: ورزش در حوزه علمیه کمتر به ساختار و تشکیلات مربوط است، اما این ساختار میتواند در طلاب ایجاد انگیره کند.
مرکز مدیریت، ورزش را به عنوان یک اصل در زندگی طلاب قرار دهد
مربی رشته رزمی رزمآوران ابراز داشت: یکی از مهمترین کارها در ساختار مرکز مدیریت حوزه علمیه این است که ورزش به عنوان یک اصل در زندگی طلاب قرار بگیرد؛ مرکز مدیریت باید برنامهای را مشخص و به مدارس علمیه سراسر کشور ابلاغ کند تا ساعات ویژهای به عنوان ساعت ورزش در مدارس علمیه اختصاص داده شود.
این روحانی ورزشکار تأکید کرد: خوشبختانه برخی از مدارس علمیه معاونتی با عنوان معاونت تربیت بدنی دارند که ورزش طلاب را ساماندهی میکند و این معاونت، باید در تمامی مدارس علمیه کشور تشکیل شود تا فعالیت طلاب در زمینه ورزشی افزایش پیدا کند.
حجت الاسلام میری بیان داشت: نیازی نیست ورزشهایی که برای طلاب در مدارس علمیه در نظر گرفته میشود، در حد قهرمانی باشد و همین که طلاب به ورزشهایی مثل شنا و دیگر ورزشهایی که در اسلام سفارش شده بپردازند، کافی است.
وی ادامه داد: زمانی که طلاب در عرصه ورزشی فعال شوند، به تدریج میتوانند به صورت تخصصی به رشتههای مورد علاقه بپردازند؛ این نکته را نیز باید مدنظر داشت که وقتی یک طلبه در یک رشته ورزشی، تخصص داشته باشد، میتواند از این تخصص در تبلیغ و جذب مخاطب به ویژه مخاطب جوان استفاده کند.
تأکید بر برگزاری مسابقات ورزشی مستمر در حوزه علمیه
مربی رشته رزمی رزمآوران با انتقاد از برگزاری المپیکهای سالانه از سوی مرکز مدیریت حوزههای علمیه، تصریح کرد: این که مرکز مدیریت حوزههای علمیه هر ساله یک المپیک ورزشی را برگزار میکند و بعد از آن دیگر برنامه و مسابقه خاصی برگزار نمیشود، به نوعی باعث دلسردی ورزشکاران میشود.
وی اظهار داشت: باید به گونه ای برنامهریزی شود که مسابقات به صورت مستمر برگزار شود و فقط در ایام ویژه به برگزاری مسابقات پرداخته نشود؛ اگر این مسابقات مستمر باشد، طلاب ترغیب میشوند که در صورت مقام نیاوردن در یک دوره، در دوره بعد شرکت کنند و خود را مجدد آزمایش کنند.
تبیین ارتباط روحیه جهادی و فرهنگ پهلوانی
حجت الاسلام میری با اشاره به سالروز فرهنگ پهلوانی، گفت: در زمینه ورزش یک روحیه جهادی باید وجود داشته باشد و فرهنگ پهلوانی در زیر شاخه روحیه جهادی لحاظ میشود؛ البته فرهنگ پهلوانی بار مثبت دارد و طبیعتا راه رسیدن به فرهنگ پهلوانی، از مسیرهای دینی است.
وی با تأکید بر این مطلب که پهلوانان پیش از هر چیزی، نفس خود را پرورش میدهند، گفت: یک پهلوان باید از نظر دینی فرد کاملی باشد تا به عنوان پهلوان معرفی شود و اهل بیت(ع) نیز سفارش کردهاند که کسی که میخواهد پهلوان شود، باید ابتدا نفسش را پرورش دهد./840/ت302/س