۰۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۲
کد خبر: ۴۴۰۸۶۴
استاد حوزه علمیه:

گناه و نافرمانی خدا، ظلم به خویش است

حجت‌الاسلام عدالتیان با بیان این‌که گناه، ظلم به خود است، گفت: شخصی که گناهی انجام می‌دهد یعنی به خودش نقصی وارد می‌کند که این نقص یا سبب تنبیهی برای او می‌شود یا محرومیت از نعمتی را در پی می‌آورد.
عدالتیان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام مهدی عدالتیان، استاد حوزه و دانشگاه، شب گذشته در تالار فرهنگی نور با موضوع تفسیر کاربردی قرآن کریم به سخنرانی پرداخت و با بیان این‌که در سوره اعراف ماجرای حضرت آدم(ع) نقل شده است، گفت: نکته مهم این است که حضرت آدم و همسر ایشان بی‌وقفه بعد از آن‌که فهمیدند فریب شیطان را خورده‌اند، نزد خدا توبه کردند.

 

وی در ادامه اضافه کرد: در این سوره آمده است که آن‌ها برای توبه گفتند؛ ما به خودمان ظلم کردیم و اگر تو(خدا) ما را نبخشی ما حتما از زیان‌کاران خواهیم بود. تفاوت زیان با خسران در این است که در زیان فرد سرمایه‌اش باقی است اما سودی نکرده در حالی که خسران یعنی سرمایه‌ شخص نیز از بین رفته است.

 

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این‌که خداوند توبه حضرت آدم و همسرش را پذیرفت با این حال آن‌ها را از بهشت بیرون کرد، افزود: خداوند به آن‌ها فرمود؛ وارد زمینی بشوید که در آنجا زندگی خواهید کرد، در آنجا می‌میرید و از همانجا مبعوث می‌شوید و دوباره به سمت من بازمی‌گردید.

 

جت الاسلام عدالتیان در ادامه به آیات بعد اشاره کرد که در آن‌ها فرزندان حضرت آدم مورد خطاب قرار می‌گیرند و ابراز داشت: کاربرد اصلی لباس این است که زشتی‌ها و قسمت‌هایی از بدن که نمایان بودن آن‌ها مناسب نیست بپوشاند بنابراین لباس برای حفظ عفت و عفیف بودن و کاربرد بعدی لباس زینت بودن است. در ادامه آیه آمده است؛ لباس دیگری نیز داریم که لباس تقوا است که جزء بهترین لباس‌ها است.

 

وی اضافه کرد: گناه و نافرمانی خداوند ظلم به خویشتن است، ریشه کلمه ظلم به نقص برمی‌گردد بنابر این شخصی که گناهی انجام می‌دهد یعنی به خودش نقصی وارد می‌کند که این نقص سبب عقوبت و تنبیهی برای او می‌شود یا محرومیت از نعمتی را در پی می‌آورد بنابر این هر گناهی ظلم به خود است و گناه‌کار ظالم است.

 

حجت‌الاسلام عدالتیان با اشاره به این‌نکته که در گناه هیچ نفعی نیست، گفت: گناه ممکن است ظاهرش شیرین و جذاب باشد اما باطنش چیزی جز ضرر و زیان نخواهد داشت. بنابراین باید از گناه پرهیز کرد تا گرفتار عواقب آن نشویم و اگر دچار گناه شدیم به سرعت توبه کنیم.

 

وی در ادامه درباره نخستین قدم در راه توبه این‌گونه بیان داشت: پشیمانی اولین قدم در راه توبه کردن است، پشیمانی این است که فرد گناه‌کار قبول می‌کند که عمل ناشایستی انجام داده و کوتاهی کرده است بعد از مرحله پشیمانی، نوبت به جبران آن خطا و اشتباه است.

 

لازم به ذکر است سلسه جلسات هفتگی موسسه راه روشن با حضور حجت‌الاسلام عدالتیان برای خانواده‌ها و گروه‌های مختلف اجتماعی به صورت مداوم برگزار می‌شود./202/862/ب1

ارسال نظرات