عامل سوء برداشت از بیان علامه جوادی درباره جایگاه زن
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا به نقل از ایکنا، در این مطلب که از سوی دفتر ایشان انتشار یافته آمده است: آیتاللهالعظمی جوادی آملی در کتاب ارزشمند «زن در آیینه جمال و جلال» جایگاه و رسالت حقیقی زن در فرهنگ اسلامی و انسانی را تبیین نموده و مورد تاکید و تذکر قرار داده است، لکن برخی تعمدا یا از سر ناآگاهی توصیه علامه جوادی آملی به زنان برای توجه به مقام و منزلت حقیقی خود به ویژه در کسوت مادری و همسرداری را در تضاد با فعالیتهای اجتماعی یا دیگر فعالیتهای بانوان در جامعه تفسیر به رای کردهاند، در حالی که اخلاق و فضائل انسانی كه خصيصهاى نفسانى است، همواره مورد توجّه عالم فرزانه آيتاللهالعظمی جوادى آملی بوده و هست.
در بخش دیگری از این توضیحات آمده است: آنچه امروزه به عنوان افتخارات اجتماعى برای زنان در عرصههای مختلفی همچون فعالیتهای ورزشی محسوب مىشود، بيرون از اين نگاه است، البته مردم فهيم و متدیّن جامعه اسلامى به خوبى امتياز اين دو فراز حقيقى و اعتباری را مىدانند.
در پایان مجددا ضمن اعراض از قضاوتهای ناصواب و شتابزده در خصوص فرمایشات عالمانه فرهیختگانی همچون علامه جوادی آملی، همگان را به رعایت اخلاق رسانهای و تدقیق بیشتر در مباحث دعوت میکنیم.
خلط «فضیلت» و «فخر اجتماعی»
گفتنی است مرتضی جوادی آملی، فرزند این مرجع تقلید و مفسر قرآن نیز در گفتوگو با ایکنا گفت: آنچه در زمینه انتساب این سخنان به ایشان آن هم در جریان بازیهای المپیک صورت گرفته، ناشی از خلط میان فضیلت و فخر اجتماعی است.
وی افزود: بین امتیازات حقیقی انسان و امتیازات اعتباری تفاوت زیادی وجود دارد و آنچه آیتالله جوادی آملی در سالهای گذشته مطرح کردهاند، در زمینه امتیازات حقیقی و نه اعتباری است.
یادآور میشود، اخیرا پس از افتخارآفرینی یکی از زنان ورزشکار در المپیک ریو، جمله تقطیعشدهای از بیانات آیتالله جوادی آملی در فضای مجازی منتشر شده بود که زمینه سوء برداشت از سخنان معظم له را فراهم آورد./836/د102/ل