فريبكاري در عرصه انتخاباتي امريكا
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا به نقل از روزنامه جوان، دونالد ترامپ، نامزد جمهوريخواهان در انتخابات رياست جمهوري امريكا، پيش از اين در مورد سلامتي رقيب دموكراتش، هيلاري كلينتون، حرفهاييزده بود و از عدم توانايي جسمي او گفته بود اما رقباي دموكرات حرفهاي او را شگرد انتخاباتي ميدانستند كه بدون دليل و مدرك سعي در تخريب رقيب خود دارد. حالا و با تصوير منتشر شده از كلينتون معلوم شده كه او چندان هم بيمبنا حرف نميزده و كلينتون دچار مشكل جدي جسمي است. كلينتون تا پايان كمپين نماند و به دليل مشكل جسمي مجبور به ترك آن شد اما تصوير يك رهگذر نشان ميدهد كه او در چند قدمي مانده به اتومبيل قادر به راه رفتن نيست و نزديك است كه زمين بخورد و اين تيم محافظتي او است كه با گرفتن زير بغلش، او را وارد اتومبيل ميكنند. اين تصوير به سرعت در صدر رسانهها قرار گرفته و تيم تبليغاتي كلينتون هم با طرح بيماري عفونت ريه و احتياج او به چند روزي استراحت، ماجرا را به نوعي جمع و جور كرد اما كار در اينجا تمام نشده و حرفهايي در مورد جانشين او در كارزار انتخاباتيزده ميشود، هر چند كه به نظر ميرسد خود كلينتون حاضر نيست عرصه رقابت انتخاباتي را ترك كند.
ميشود گفت كه بعد از ماجراي ايميلهاي كلينتون، بيماري او دومين دردسر بزرگ او است. آن ماجرا كه البته هنوز هم تمام نشده، آن قدر براي او دردسرآفرين بود كه در رسانههاي امريكايي به عنوان كلينتونگيت، Hillarygate، معرفي شد. با وجود اعلام پليس فدرال امريكا مبني بر عدم تعقيب حقوقي كلينتون، اما گفته ميشود كه از 17هزار ايميل مورد بحث مواردي است كه ميتوانند براي او مشكلات جدي به وجود بياورند. به همين جهت بود كه ترامپ در رقابت تبليغاتي انگشت بر اين موضوع گذاشته و درخواست انتشار تمام ايميلها را كرده بود و شعار فريبكاري كلينتون را سر ميداد. ترامپ هر قدر كه سر آن موضوع اصرار داشت و شعار فريبكاري را سر ميداد اما حالا موضعي عجيب گرفته و بر خلاف انتظار عمومي، نه تنها مانور تبليغاتي بر سر آن تصوير و زمين خوردن كلينتون نميكند بلكه با اعلام آرزوي سلامتي براي كلينتون سعي دارد كه چهرهاي خوشايند از خود در قبال مشكل جسمي رقيب نشان بدهد. اين را ميتوان از زيركي ترامپ دانست كه ميداند در عرصه رقابت به چه نحو بهرهبرداري بكند تا نظر رأيدهندگان را به خود جلب كند، به نحوي كه او به همان اندازه كه توانايي طرح شعارهاي جنجالي دارد، ميتواند در موقع مناسب به اين نحو غيرمنتظره رفتاري قابل قبول از خود به نمايش دربياورد. اين زيركي ترامپ كه توانسته او را تا اينجاي كار پيش بياورد و حتي بر خلاف انتظارها، نتايج نظرسنجيها را تغيير بدهد تا نه تنها همدوش با رقيب حركت بكند بلكه حتي در برخي از ايالتهاي مهم امريكا از او پيشي هم بگيرد.
در مقابل، موضوع بيماري و تصويري كه مردم امريكا ديدند مشكل جدي براي كلينتون ايجاد كرده و مثل مشكل ايميلها، سلامت جسمي او مسئله فريبكاري را در افكار عمومي امريكا مطرح كرده است. بايد گفت كه اين مسئله آن قدر جدي است كه جو بايدن، معاون رئيسجمهور امريكا، مجبور شده در برابر آن موضع بگيرد و اين اتهام را رد كند كه كلينتون در مورد سلامتش مردم را فريب داده است. با وجود اين، اتهام فريبكاري به اين راحتي از كلينتون رفع نميشود چرا كه خود او و تيم تبليغاتياش مسئول اصلي اين اتهام هستند. نيويورك تايمز در سرمقاله روز دوشنبه 12 سپتامبر خود مشكل سلامت كلينتون را به عنوان يك دروغ اجباري مطرح كرده كه يك روند از فريبكاري توسط تيم تبليغاتي او به وجود آمده است. دليل اين روزنامه امريكايي اين است كه تيم تبليغاتي او اول اعلام كرد كه در خروج ناگهاني او از مراسم 11 سپتامبر اتفاقي نيفتاده، بعد مدعي شد كه او گرمازده شده و بعد هم نمايشي از كلينتون در خارج از خانه دخترش نشان داد كه او مدعي شده بود حالش بهتر شده اما بعد گفته شده كه دچار عفونت ريوي شده است. نيويورك پست تمام اين ماجرا را تشبيه به دروغگويي كودكي در آغوش مادر كرده كه سعي در فريبكاري نسبت به وضعيت سلامتش دارد. به هر حال، مسئله سلامت كلينتون مثل ايميلهاي او يك عرصه ديگر از فريبكاري در رقابت انتخاباتي امريكا را به نمايش درآورده و نشان ميدهد كه كسب قدرت در اين عرصه با چه شگردها و فريبكاريهايي براي كسب رأي انجام ميشود./836/د102/ل