آزاداندیشی از راههای تحقق توسعه در جوامع است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، حجت الاسلام سیدطه هاشمی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی عصر امروز در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره سراسری نشریات دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی که در سالن پتروشیمی تبریز برگزار شد با تاکید بر اینکه نشریات باید مرکز تولید فکر باشد، اظهار کرد: اگر در جامعهای آزاداندیشی حاکم نباشد توسعه صورت نمیگیرد.
وی افزود: دغدغه مسؤولان در دانشگاه آزاد اسلامی توجه به مسائل فرهنگی است و زمینه فعالیت های فرهنگی، اجتماعی، هنری و سیاسی باید برای همه دانشجویان فراهم شود.
حجت الاسلام هاشمی با ابراز خرسندی از برگزاری این جشنواره در شهر اولینها و تشکر از رییس واحد تبریز و مجموعه همکاران این دانشگاه به عنوان میزبان ادامه داد: تشکیل کانون ها، نشریات و تشکلهای اسلامی سیاسی برخی از اقدامهایی است که می توان در حوزه فرهنگ در دانشگاه آزاد اسلامی انجام داد.
وی درباره نخستین جشنواره سراسری نشریات دانشجویی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: به موازات تشکیل نهادهای مختلف مانند کانونهای فرهنگی، هنری و اجتماعی، تشکلهای سیاسی، هیاتهای مذهبی و همه آنچه بستر مناسب برای فعالیتهای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی را فراهم میکند و مجری آن در دانشگاه است، اگر مجوز انتشار نشریه هم داده شود در واقع کار به طور کامل انجام شده است.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: اگر در یک محیط علمی که دانشجویان در حال تحصیل هستند این امکان را فراهم کنیم تا بتوانند به صورت گسترده در فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی حاضر شوند و حرفهای خود را در قالب نشریه و البته در چارچوب قوانین و مقررات منتشر کنند، در واقع به نسلی پویا و فعال چه در محیط دانشگاه و چه زمانی که فارغ التحصیل و وارد جامعه میشوند، کمک کردهایم.
وی افزود: از دانشجویانی که در دانشگاه نشریه منتشر میکنند توقع کار حرفهای نداریم، بلکه می خواهیم در چارچوب ضوابط و مقررات شورای عالی انقلاب فرهنگی و بخشنامههای دانشگاه، امکان و زمینه را برای فعالیت در رسانههای مختلف آماده کنیم تا بتوانند مسائل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی خود را تبیین کنند.
حجت الاسلام هاشمی با بیان اینکه یکی از بزرگترین رسالتها و اصلیترین وظایفی که ما بر عهده داریم، تعبیه و راه اندازی کارگاه های آموزشی، راهنمایی و هدایت نشریات دانشجویی و کمک به رشد و پویایی آنهاست، ابراز داشت: فعالیتهای سیاسی دانشجویان در واقع یک تمرین سیاست ورزی برای ورود به عرصه فعالیتهای سیاسی است، به باور رییس شورای مرکزی ناظر بر فعالیت نشریات دانشجویی، انتشار نشریه در واقع نوعی تمرین کار حرفهای در عرصه رسانه است و فعالیتهای کانونهای فرهنگی و هنری، تمرینی برای شناسایی استعدادها به شمار می آید.
وی ادامه داد: رسانه، رکن چهارم دموکراسی و تجلیگاه آزادی بیان و توسعه فرهنگی و اجتماعی است. در جوامعی که در چارچوب قانون به نشریه با نگاه های فکری و گرایشهای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اجازه انتشار داده می شود، در واقع به بلوغ فکری و توسعه فرهنگی کمک بزرگی می شود، بر همین مبنا در نظامی مانند جمهوری اسلامی که بر پایه حضور گسترده و رای مردم در ساختارسازی و نهادسازی حوزه سیاسی شکل گرفته، انتظار می رود این امکان البته در چارچوب قانون و مقررات برای همگان فراهم شود و در دانشگاه، به طریق اولی، توقع بیش از این است.
در پایان این مراسم از برگزیدگان نخستین جشنواره نشریات دانشجویی واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در 3 بخش نشریات، مقالات و آثار با اهدای تندیس جشنواره و جوایز تجلیل و از زحمات و خدمات پیشکسوتان در اصحاب رسانه، دکتر بهروز بهزادی، دکتر بهمن توکلی و مجتبی اعتمادمقدم قدردانی شد./202/854/ب1