۳۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۲
کد خبر: ۴۵۱۰۵۱
حجت الاسلام و المسلمین ماندگاری:

مبنای اعتقادی بی‌قراری، اعتقاد به خداوند در قیامت است

استاد اخلاق با اشاره به اینکه مبنای اعتقادی بی‌قراری اعتقاد به خدا در قیامت است، گفت: یعنی انسان هرچه بی‌قرارتر باشد در درگاه خدا محبوب‌تر است و دست پرتر به درگاه خدا دارد، هرکس بی‌قرار باشد به دنبال واجبات است نه محرمات، بی‌قراری برای همه بندگان خدا، برای دین خدا، برای همه موضوعات باید باشد.
حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی ماندگاری، رییس مؤسسه روایت سیره شهدا

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام و المسلمین محمد مهدی ماندگاری استاد اخلاق و حوزه بعداظهر امروز در کلاس اخلاق خود که در امامزاده حسن(ع) برگزار شد با اشاره به اینکه به روایت قوی امشب میلاد امام کاظم(ع) است، اظهار داشت: این شب عزیز را به ساحت مقدس امام زمان(عج) تبریک می‌گویم.

وی ادامه داد: دو اصل در زمینه اخلاق در قرآن وجود دارد، یک اصل آن عقلانیت است یعنی هرکس عقل معاد داشته باشد از دیدگاه قرآن با اخلاق است و هر کسی که عقل معاد نداشته باشد در منظر قرآن بی‌اخلاق است، در این اصل براساس معیار بهشت و جهنم باید رفتارها را سنجید.

حجت الاسلام و المسلمین ماندگاری با بیان اینکه اصل دوم در قرآن ولایت مداری است، خاطرنشان کرد: حیف همه مسلمانان است که در مسیر پیامبر اکرم(ص) حرکت نکنند زیرا پیامبر و اهل بیت(ع) ساکن بهشت هستند، اگر در آن دنیا بخواهیم در بهشت باشیم باید اخلاق ولایتی داشته باشیم، حیف هر شیعه است که دنبال غربی‌ها باشد زیرا با آنها محشور می‌شود پس چه بهتر که با پیامبر(ص) و اهل بیتش مشحور شویم.

استاد اخلاق با اشاره به اینکه اصل سود اخلاق در قرآن که در آیه 54 سوره مائده آمده است اصل بی‌قراری است، تصریح کرد: نقطه مقابل بی‌قراری، بی‌خیالی است، در آیاتی که محبت قرآن آمده است بی قراری وجود دارد، آنهایی که خیلی با اخلاق هستند همه خدا را دوست دارند و خدا هم آنها را دوست دارد، این افراد بی قرار خداوند هستند، پیامبر اکرم(ص) نیز بی‌قرار خدا بود.

وی افزود: در فاجعه منا خیلی از جمعیت‌ها بی‌قرار خدا بودند اما دیدیم که هفت هزار نفر کشته شدند اما کسی صدایش در نیامد، همین افراد برای یک حیوانی که بالای درخت گیر کرده باشد همه تلاش خود را می‌کنند و بی‌قرارند که او زنده بماند اما می بینیم که در قبال انسان‌های بی گناه کاملا بی‌تفاوت هستند.

حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری با بیان اینکه اگر در آن سوی دنیا هر کسی بی‌قرار بود ما نباید بی‌خیال باشیم، بلکه باید بی‌قرار باشیم، تأکید کرد: به همین منظور در مورد غیرمسلمانان نیز ما باید ناراحت ‌شویم که کشته می‌شوند، کمک رسانی به همه مردم جهان بی‌قراری است، اما اگر بگوییم که آن مردم همشهری یا هم وطن ما نیستند کمک نکنیم درست نیست.

استاد اخلاق با اشاره به اینکه خدا هر کسی را که بی‌قراراش باشد بی‌قرار او می‌شود، یادآور شد: خدا بی‌قرار پیامبر(ص) و امام حسین(ع) بود، خدا بی‌قرار شهدای هشت سال دفاع مقدس ما بود، زیرا آنها نیز بی‌قرار خالق خود بودند.

وی ابراز داشت: یکی از اتفاقاتی که در جامعه ما جدیدا افتاده است اسراف است که بی‌قراری به وجود می‌آورد برای مثال می‌بینیم ‌که سیسمونی و جهیزیه امروزی ما شبیه نمایشگاه شده است، این افراد با بی‌قراری سازگاری ندارند زیرا با این وضعیت افراد پولدار برای رقابت به سوی اسراف می‌روند و آن افرادی که ندارند تنها حسرت می‌خورند.

حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری با اشاره به موضوع طلاق، تأکید کرد: اسراف اصلا با بی‌قراری سازگاری ندارد، 200 هزار زوج به خاطر آنکه خرید جهیزیه 3 میلیونی ندارند زندگیشان تشکیل نشده است، این اصل بی‌قراری را برای ما درست می کند که چند زوج را آماده ازدواج کنیم ولی متأسفانه افراد جهیزیه‌های مجلل خریداری می‌کنند و عده‌ای به خاطر همان مبلغ اندکی از هزینه جهیزیه نمی توانند زندگی تشکیل دهند.

وی در پایان گفت: اعتقاد بی‌قراری با این مضمون است که طرف بداند که با خدا و آخرت می‌خواهد معامله کند نه با خلق خدا، مبنای اعتقادی بی‌قراری اعتقاد به خدا در قیامت است، یعنی انسان هرچه بی‌قرارتر باشد در درگاه خدا محبوب‌تر است و دست پرتر به درگاه خدا دارد، هرکس بی‌قرار باشد به دنبال واجبات است نه محرمات، بی‌قراری برای همه بندگان خدا، برای دین خدا، برای همه موضوعات باید باشد./816/202/ب2

ارسال نظرات