حیات طیبه؛ محل اختلاف نظام اسلامی ایران با دنیای غرب
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله محمود عبداللهی، عضو مجلس خبرگان رهبری؛ شب گذشته در درس اخلاق هفتگی خود در مسجد خاتم الانبیای پردیسان قم، با اشاره به این که فلسفه های بعثت انبیا(ص) در یک ردیف نیستند، گفت: عدالت اجتماعی به عنوان یکی از فلسفه های بعثت انبیا(ص) است ولی این هدف با هدف تزکیه و تربیت در یک ردیف نیست زیرا عدالت اجتماعی هدفی متوسط است همانطور که تعلیم حلال و حرام الهی هم مانند عدالت اجتماعی یک هدف مقدمی برای تربیت و تعالی بشر است.
وی یازده قسم خداوند در سوره ضحی را برای تزکیه و تهذیب نفس به عنوان بالاترین هدف انبیا(ص) دانست و اظهار داشت: علاوه بر تهذیب و تربیت عناوینی از قبیل حیات طیبه نیز در قرآن برای تزکیه که هدف والای پیامبران(ص) و امامان(ع) است بیان شده است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که تمام انبیا(ص) و ائمه(ع) آمده اند تا به بشر حیات جدید بدهند، گفت: در عالم یک حیات نباتی وجود دارد که قرآن هم از آن به عنوان حیات نام برده است و یک درجه بالاتر از آن حیات حیوانی است و باز یک درجه بالاتر حیات انسانی است ولی ما ورای این ها یک حیات دیگری هم است که حیات الهی و معنوی است و حیاتی است که از آن در قرآن به عنوان حیات طیبه یاد شده است.
وی نور را عنوان دیگری که قرآن معادل با تزکیه به عنوان هدف انبیا(ص) ذکر کرده است دانست و خاطرنشان کرد: خداوند در ابتدای سوره ابراهیم می فرماید که ما قرآن را نازل کردیم تا مردم از تاریکی ها بیرون ببریم به سمت نور بنابراین می شود فلسفه انبیا(ص) را هدایت به سمت نور عنوان کرد.
آیت الله عبداللهی با بیان این که انسان هایی که به دنبال حیات معنوی نیستند زندگی حیوانی دارند، گفت: این جوامع دچار ظلمت و تاریکی هستند و ممکن است که علم و صنعت داشته باشند ولی حیات معنوی ندارند، مثلا همین آمریکا که نماد غرب است بنا به گفته مقام معظم رهبری در دیدار با نخبگان، این که دو نخبه ای که می خواهند رییس جمهور آمریکا شوند این گونه همدیگر را رسوا می کنند به خاطر این است که هدفشان رسیدن به پول و قدرت و شهوت است.
تبعیت از دین الهی سبب حیات جامعه است
وی تبعیت از دین الهی را موجب حیات انسان دانست و افزود: کسانی که حاضرند به خاطر رسیدن به پول و قدرت حقوق انسان ها را زیر پا بگذارند به خاطر عدم تبعیت از دین و قوانین الهی است و کسانی که به خاطر فلسفه ها و اهداف سیاسی زندگی و فرهنگ مردم را مورد تهاجم قرار می دهند به خاطر ظلمت و تاریکی است که به آن دچار شده اند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این که امروز تفاوت ما با دنیای غرب در رسیدن و نرسیدن به حیات طیبه است، افزود: این که مقام معظم رهبری می فرمایند نباید چشممان به معامله با خارج باشد به این خاطر است که دنیای غرب از همه توان خود استفاده می کند تا فرهنگ ما را خراب کند و اعتقادات و معنویت را از ما بگیرد زیرا مهمتر از استعمار اقتصادی استعمار فرهنگی است.
افزایش سرعت اینترنت خدمت به جامعه اسلامی نیست
وی با بیان این که ماهواره و فضای مجازی ابزار غرب برای نفوذ و استحاله فرهنگی است، ابراز داشت: مسؤولانی که فکر می کنند هر چه سرعت اینترنت را بالاتر ببرند بیشتر خدمت کرده اند باید به هدف و محتوای اینترنت هم توجه داشته باشند زیرا امروز غرب از طریق ماهواره ها و فضای مجازی به اعتقادات و فرهنگ ما اثر می گذارد و معنویت و فرهنگ را از جامعه ما کمرنگ کرده است.
آیت الله عبداللهی با بیان این که ما باید در برابر تهاجم و شبیخون فرهنگی هوشیار باشیم، گفت: جامعه ای که دستورات خداوند را در زندگی خود پیاده می کند به همان نسبتی که از دستورات الهی پیروی می کند از نظر معنوی حیات دارد و خصوصیت این حیات نورانیت و بصیرت است که نقطه مقابل تاریکی و جهالت است.
وی با اشاره به حیات طیبه افرادی مانند شهید چمران، اظهار داشت: انسانی که تمام امکانات برای زندگی مرفه را در اختیار دارد ولی چون به حیات طیبه رسیده است تفکر او به گونه ای می شود که حضور در لبنان و بعد هم در جنگ تحمیلی را به زندگی راحت و مرفه در آمریکا ترجیح می دهد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که شهدای مدافع حرم که از فرزند و همسر و خانه خد دل می کنند و به جهاد با دشمنان میروند به درجه ای از حیات طیبه رسیده اند، خاطرنشان کرد: عده ای هم هستند که در خانه خود نشسته اند و از بیت المال هم سوء استفاده می کنند و در کنار هم هم زندگی می کنند؛ به نسبتی که انسان قرآنی شود و از انبیا تبعیت کند دارای بصیرت دیگری می شود و زندگی نورانی کسب می کند./843/پ202/ی