الميزان، احياکننده تفسير شيعي قرآن در دوره معاصر است
![علامه طباطبایی](/Original/1395/08/20/IMG21061302.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام محمد حسين صنعتکارفر شنبه شب در مراسم بزرگداشت علامه طباطبايي در آستان مقدس هلال ابن علي(ع) شهرستان آران و بيدگل، گفت: علامه طباطبايي همواره بر پيوند قرآن و عترت تأکيد داشت.
وي تصريح کرد: اين موضوع در تفسير الميزان به وضوح قابل مشاهده است، چنانکه علامه در اين تفسير در بسياري از موارد براي فهم آيات از روايات و احاديث ائمه(ع) کمک گرفته است.
اين كارشناس ديني با اشاره به اينكه تفسير الميزان حاصل بيش از بيست سال تلاش شبانه روزي علامه طباطبايي و احيا کننده تفسير شيعي قرآن در دوره معاصر است، خاطرنشان کرد: علامه طباطبايي در 530 مبحث، به بحث روايي پرداخته است و اين گستردگي استفاده از احاديث در تفسيرالميزان، در هيچ تفسير ديگري يافت نمي شود.
حجت الاسلام صنعتکارفر در ادامه يادآور شد: علامه طباطبايي با استفاده از روايات اهل بيت(ع) به استنباط معارف ناب شيعي از متن آيات قرآن کريم پرداخته است.
اين کارشناس ديني دستگيري از فقرا و مستمندان و تلاش در پي رفع گرفتاري نيازمندان را از صفات بارز علامّه طباطبايي دانست و افزود: نفوذ کلام، تهذيب نفس، قدرت معنوي، صبر و آرامش، ارتباط قوي با مردم و شجاعت علامه طباطبايي، از وي شخصيتي محبوب و پرآوازه ساخته بود.
حجت الاسلام صنعتکارفر خاطرنشان کرد: علامه طباطبايي براي تحصيل علوم ديني، سختيهاي بسياري را تحمل کرد اما مشکلات و گرفتاريها سبب نشد که فعاليتهاي علمي او با خدشهاي مواجه شود.
وي افزود: از نفس روحاني اين عالم جليل القدر، شاگردان بزرگي همچون شهيد بهشتي، امام موسي صدر، استاد مرتضي مطهري، شهيد مفتح، آيت الله مکارم شيرازي، آيت اللّه حسن زاده آملي و ده ها تن از بزرگان و فرهيختگان کنوني حوزه هاي علميه شيعه پرورش يافت.
لازم به ذكر است، علامه سيدمحمدحسين طباطبايي صبح يکشنبه بيست و چهارم آبانماه سال ۱۳۶۰ هجري شمسي برابر با هجدهم محرم ۱۴۰۲ق پس از يک هفته بيماري، دارفاني را در سن هشتاد سالگي وداع و به ديار باقي شتافت، مزارش در کنار حرم حضرت معصومه سلامالله عليها، زيارتگاه عاشقان و شيفتگانش است./1307/202/ب2