۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۸
کد خبر: ۴۶۵۱۶۹

چند خبرکوتاه از خراسان رضوی

راه اندازی رادیو تصویری زیارت همزمان با آغاز رویداد مشهد 2017، اعطای تسهیلات ویژه مسکن به فعالان قرآنی در مشهد و تدوین بانک اطلاعات پژوهش های فرهنگ، هنر و قرآن از مهم ترین عناوین اخبار فرهنگی خراسان رضوی است.
اخبار کوتاه

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، محسن نصرپور، مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی با اشاره به دستور مستقیم ریاست رسانه ملی برای راه اندازی این رادیو، اظهار کرد: علاوه بر این، 29 طرح و برنامه متنوع و شایسته در موضوعات و ساختارهای مختلف در حوزه های صدا، سیما، خبر، پژوهش، فنی و رادیوهای برون مرزی دری، ازبکی و تاجیکی ارایه شده است.

وی ادامه داد: همچنین جلسات مختلف کارشناسی و هم اندیشی نسبت به بررسی موضوع و ارایه طرح و برنامه های مناسب رسانه ای در راستای معرفی و اطلاع رسانی، افزایش آگاهی، آسیب شناسی، پوشش مراسم و ... برگزار و برنامه ریزی و اقدام لازم صورت گرفته است.

نصرپور در توضیح خروجی این جلسات، عنوان کرد: اطلاع رسانی، آگاهی بخشی، ارتقای فرهنگی و معرفت افزایی برای مردم و جامعه مخاطب و همچنین وجود مضجع شریف امام رضا(علیه السلام)، ظرفیت های فرهنگی، دینی، علمی، قومیتی و مذهبی، نخبگانی و ... استان، در ارایه طرح ها و برنامه سازی ها برای معرفی رویداد مشهد 2017 مورد توجه قرار گرفته است.

وی معرفی، ارایه تصویر و هویت بخشی مطلوب مشهد مقدس و توسعه نگاه دینی و فرهنگی به این کلانشهر مذهبی و ارتقای فرهنگ رضوی، معرفی و برجسته سازی ظرفیت های تمدنی و تاریخی و دینی و نخبگان حال و گذشته این حوزه ها، ظرفیت های فرهنگی و سلامت، ارتقای مولفه های همدلی و تقریب مذاهب، ارایه الگوی کلانشهری مدرن اسلامی فرهنگی و ... را از جمله مصادیق مورد اهتمام صدا و سیمای خراسان رضوی در هدفگذاری ها و ارایه طرح ها در این خصوص نام برد.

مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی خاطرنشان کرد: برای برگزاری شایسته و بهره برداری مطلوب از این فرصت فرهنگی ارزشمند، ضرورت دارد اهتمام و اجماع ملی و استانی و حمایت های لازم به صورت حداکثری انجام و با هم افزایی و همکاری روزافزون آنچه در شان مشهد مقدس به عنوان پایتخت معنوی ایران است، حاصل شود .

کودکان مشهدی با «سفر در زمان» به سوریه و کربلا می‌روند

رئیس اداره مراسمات و مناسبت‌های سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری مشهد گفت: کودکان مشهدی در دهه آخر صفر، با تئاتر عروسکی دیجیتالیِ «سفر در زمان» همسفر روایت تاریخی کربلا و سوریه کنونی می‌شوند.

 مهدی جوادپور با اشاره به اینکه این نمایش از دهه دوم محرم تا پایان صفر در سه فرهنگسرای رسانه، سلامت و شهر زیبا برگزار می‌شود؛ گفت: تا کنون بیش از 15 هزار کودک مشهدی به تماشای این تئاتر رفتند.

وی در خصوص این تئاتر گفت: قصه‌ی این تئاتر با یک سوال شروع می‌شود. سوالی که در شب وداع امام حسن(ع) با فرزندانش مطرح می‌شود و... کودکان حاضر در سالن با این سوال همراه می‌شوند و مابقی تئاتر را تعقیب می کنند.

وی در خصوص قصه این تئاترافزود: دو پسر امام حسن(ع) به اسم قاسم و عبدالله؛ شب آخر، زمانی که امام وداع آخر را می‌کنند بلند می شوند و از ایشان در مورد  دفاع از حریم پیامبر سوال می کنند که این گفت و گو کلید نمایش ما است و ما آن را به دفاع از حریم حضرت زینب و پدران و نوجوانانی که برای این حریم مقدس مدافع هستند؛ متصل کردیم.

وی ادامه داد: ماجرای این سوال پیوند می خورد با حضور یک پستچی و آمدن یک نامه؛ که این نامه آخرین وداع پدری است که برای دفاع از حرم حضرت زینب به سوریه رفته است؛ نامه به دوست فرزند این مدافع حرم می‌رسد و چالش این نمایش این است که این پسر چگونه این نامه و خبر را به دوستش برساند؛ موقعیت های مختلفی ایجاد می شود و در نهایت در شبیه خوانی که نمایش پسران امام حسن(ع) اجرا می‌شود. از همان دیالوگ ها زیرکانه استفاده می شود و به دوست خود می فهماند که پدر تو هم در راه دفاع از حرم به شهادت رسیده است و دیگر عنوان این کوچه اقاقیا نیست و نام یک شهید را گرفته است.

جوادپور با اشاره به اینکه این نمایش برگرفته از زندگی واقعی شهید جواد محمدی است که کمتر از یک سال پیش در جبهه سوریه به شهادت می رسد، تصریح کرد: قبل از اجرای نمایش با بچه ها بازی می کنیم؛ مثلا چندین سوال متفاوت را از بچه‌ها می‌پرسیم و ذهن بچه ها را درگیر می‌کنیم، از آن ها می‌پرسیم چه می‌شود عنوان کوچه‌ها عوض می شود و از کوچه اقاقیا به نام شهید تغییر پیدا می کند؟ یا می‌دانید اطرافتان چه خبر است و کشورهای مسلمان دیگر در چه اوضاعی هستند و ما چقدر در آسایش هستیم؟ این سوالات به صورت بازی به اجرا در می‌آید و بچه ها کمربندهایشان را برای سفر در زمان می بندند.

استقبال کودکان

وی نام‌گذاری «سفر در زمان» را به علت سفر به شب وداع عاشورا و سپس سفر به زمان حال و  مدافعین حرم عنوان کرد و افزود: با اینکه بلیط این تئاتر به مبلغ 2000 تومان به فروش می‌رسید. استقبال از این  نمایش که اجرای آن تا پایان صفر ادامه دارد؛ عالی بود. بعضی روزها تا 600 نفر هم مخاطب داشته‌ایم؛ البته شیوه ارائه کار هم در این استقبال بی‌تاثیر نبود؛ این تئاتر به صورت تلفیقیِ عروسکی و دیجیتال اجرا می‌شود؛ یعنی بخشی از نمایش به صورت دیجیتالی و بخشی به صورت عروسکی اجرا می شود و نوعی نمایش تلفیقی محسوب می شود که هم بازیگر زنده هم عروسک و هم دیجیتال دارد. سعی کردیم تا کاری متفاوت ارائه کنیم که همین‌طور هم شد و کودکان استقبال خوبی داشتند.

جوادپور در خصوص هدف از اجرای این نمایش در فرهنگسراهای مشهد گفت: کودکان ما آینده‌سازان این مرز و بوم هستند. متاسفانه این نسل با هجمه فرهنگی شدید بیگانگان روبرو هستند. چه بخواهیم باور کنیم چه نه؛ این حقیقت را نمی‌توان نادیده گرفت که از هر سوی کودکان ما احاطه‌شده‌اند.  ازانیمیشن‌های غربی گرفته تا بازی‌های رایانه ای و انواع و اقسام فضاهای اجتماعی مجازی که تقریبا کنترل و نظارتی روی آن ها وجود ندارد. در این شرایط این کودک اگر هویت اسلامی و ایرانی خود را نپذیرد و نشناسد ما مسئولان فرهنگی مقصر هستیم. «سفر در زمان» بخش کوچکی از دغدغه‌های فرهنگی ما را در قبال کودکانمان در قالب تئاتر به تصویر کشید که خوشبختانه موفق نیز بود.

وی با تاکید بر اینکه وظیفه‌ی تمامی فعالان فرهنگی انتقال فرهنگ عاشورا به نسل‌های بعدی است؛ گفت: امروز اگر ما به شیوه‌های سنتی برای انتقال فرهنگی بسنده کنیم زرق و برق بسته‌های فرهنگی بیگانگان چشم و دل کودکان ما را تسخیر خواهد کرد و اگر در این جبهه کوتاه بیاییم؛ شکست بزرگی را در آینده متحمل خواهیم شد.

 تدوین بانک اطلاعات پژوهش های فرهنگ، هنر و قرآن

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با هدف معرفی رویداد بزرگ مشهد پایتخت فرهنگ اسلامی در سال 2017 در نمایشگاه پژوهش و فناوری حضور دارد.

محمد کاظم دبیری معاون طرح و برنامه ریزی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی اظهار کرد: با توجه به راه اندازی دفتر مطالعات راهبردی ذیل دبیرخانه پایتخت فرهنگ اسلامی مشهد 2017 به عنوان هسته علمی تشکیل شد، اسنادی که در این دفتر تدوین شده است در نمایشگاه دست آوردهای پژوهش ارائه شد.

وی ادامه داد: منشور مشهد 2017، سابقه پژوهشی پایتخت های فرهنگی، اسناد مربوط به آیسسکو برنامه عملیاتی عمرانی، شهری، فرهنگی و بین الملل، هفته نگار رویدادهای فرهنگی مشهد 2017 و همچنین فراگردهای رسانه ای، هویت بصری و مشارکت های خصوصی و نمایش پایگاه اطلاع رسانی مشهد 2017 ، مهمترین اسنادی است که این نمایشگاه برای عموم به نمایش گذاشته شده است .

دبیری افزود: اقدامات شورای پژوهشی شامل تدوین بانک اطلاعات پژوهش های فرهنگ، هنر و قرآن با ده هزار پژوهش، مطالعات کاربردی شورای فرهنگ عمومی از موضوعات ارائه شده در این دوره از نمایشگاه است.

یادآور می شود: دفتر مطالعات شورای فرهنگ عمومی، هنرستان هنرهای زیبا و نیز بعضی از مراکز بخش خصوصی زیر نظر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت مستقل دراین نمایشگاه حضور دارند.

اعطای تسهیلات ویژه مسکن به فعالان قرآنی در مشهد

مدیر عامل جامعه قاریان قرآن مشهد از اعطای تسهیلات ویژه مسکن به فعالان قرآنی در مشهد از آذر ماه خبر داد.

محمدمهدی آقا محمدیان مدیر عامل جامعه قاریان قرآن مشهد اظهار کرد: طی تفام‌نامه‌ای که میان رئیس شورای عالی شهرستان‌های خراسان رضوی و مدیرعامل مجمع خیرین مسکن‌ساز خراسان رضوی و جامعه قاریان قرآن مشهد صورت گرفت، به فعالان قرآنی تسهیلات ویژه مسکن اعطا می شود.

وی حمایت از دانش‌آموختگان قرآنی را ضروری خواند و افزود: طرح حمایتی برای رفع مشکل مسکن افرادی که تمام وقت خود را صرف راه قرآن و فعالیت‌های قرآنی می‌کنند، در نظر گرفته شده است .

وی درخصوص شرایط اعطای تسهیلات گفت: به فعالان قرآنی متأهل و فاقد مسکن که توسط جامعه قاریان قرآن مشهد معرفی شوند، با پرداخت حدود پنج تا ده میلیون تومان، خانه به همراه وام واگذار می‌شود و می‌توانند با این تسهیلات، صاحب خانه شوند.

وی بیان کرد: فعالان قرآنی دارای شرایط با مراجعه به دفتر مرکزی جامعه قاریان قرآن مشهد واقع در سناباد ۴۱ و تایید از سوی این مرکز برای اخذ تسهیلات به مجمع خیرین مسکن‌ساز معرفی می شوند.

مشهد 2017» بهترین فرصت برای به فعلیت رساندن استعدادهای بکر فرهنگی و هنری  

کارگردان سینما و تئاتر ایران گفت: میزبانی پایتخت فرهنگ اسلامی از سوی مشهد در سال 2017، بهترین فرصت برای به فعلیت رساندن استعدادهای بکر فرهنگی و هنری مشهد و خراسان است.

سعید سهیلی با بیان اینکه مشهد از دیرباز در همه بخش های فرهنگی و هنری پیشرو بوده، اظهار کرد: به جرات می توان مشهد را بهترین شهر ایران به لحاظ استعدادهای بالقوه فرهنگی و هنری نامید.

وی با عنوان اینکه «همواره قلبم برای مشهد می تپد»، ادامه داد: صاحبان بهترین افکار و اندیشه ها، بهترین قلم ها، بهترین هنرمندان تئاتر و بهترین شعرا همواره از مشهد برخاسته اند.

این فیلم‌نامه‌نویس عنوان کرد: باید برای فعلیت بخشیدن به همه این ظرفیت ها تلاش کرد و مشهد 2017 بهترین زمان برای انجام این مهم است که در این راستا باید پیگیری های لازم صورت گیرد.

سهیلی با بیان اینکه با استفاده از فرصت مشهد 2017 می توان خیلی امور به ویژه در حوزه فرهنگ و هنر را اجرایی داد، عنوان کرد: به عنوان مثال باتوجه به اینکه مشهد در هنر تئاتر بسیار پرفروغ ظاهر شده، برگزاری یک جشنواره بین المللی تئاتر طی این سال در مشهد در رشد هنرهای نمایشی کشور می تواند بسیار موثر باشد.

وی اضافه کرد: همچنین می توان با ایجاد گفتمان فرهنگی، هنری طی سال 2017 در مشهد مسوولان در همه سطوح و بخش ها و اهالی فرهنگ و هنر را دو یک میز نشاند تا اختلافات را کنار گذاشته و همدل و همصدا شوند، سپس شورایی تشکیل دهند و راهکارهایی برای رفع مشکلات کنونی در عرصه فرهنگ و هنر بیابند.

بازدید معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از دبیرخانه ستاد شهری پایتخت فرهنگ اسلامی - مشهد 2017

معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دبیرخانه ستاد شهری پایتخت فرهنگ اسلامی - مشهد 2017 بازدید  کرد.

علی اصغر کاراندیش مروستی در این بازدید که با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و جانشین شهردار مشهد در امور «مشهد 2017» برگزار شد، بر ضرورت انسجام دستگاه های اجرایی دست اندرکار پایتخت فرهنگ اسلامی در آستانه آغاز سال 2017 تاکید کرد.

وی اظهار کرد: این هماهنگی باید منجر به همدلی و هم افزایی همه دستگاه ها در برگزاری رویداد شود تا بازدید کنندگان از مشهد در سال 2017 و پس از آن با خاطرات شیرینی این شهر را ترک کنند.

کاراندیش با تاکید بر اینکه از فرصت میزبانی پایتخت فرهنگ اسلامی باید در جهت معرفی فرهنگ و هویت شهر مشهد به ویژه فرهنگ رضوی و مختصات اجتماعی بهره برد، عنوان کرد: طی سال 2017 می بایست به دنیا نشان دهیم که فرهنگ رضوی چه اثرات وضعی بر زندگی مردم مشهد و خطه خراسان داشته است.

وی در ادامه، با بیان اینکه با توجه به شرایط ویژه حاکم بر کشور اقدامات دستگاه های اجرایی ذیربط در رویداد مشهد 2017 جای تقدیر دارد، تصریح کرد: خوشبختانه در آخرین جلسه شورای سیاستگذاری پایتخت فرهنگ اسلامی – مشهد 2017 به ریاست دکتر صالحی امیری برگزاری مراسم آغازین رویداد مصوب شد و امیدواریم با تخصیص اعتبارات پیش بینی شده از سوی دولت در طول سال 2017، شاهد اجرایی شدن مطلوب همه برنامه ریزی ها در این خصوص باشیم.

معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: استفاده از توانمندی های ملی و منطقه ای در برگزاری مطلوب برنامه های این رویداد، از اهمیت بالایی برخوردار است که برای به کارگیری آن ها، باید پیگیری ها در دو سطح ملی و استانی با قوت صورت گیرد./934/303/ب3

 

 

ارسال نظرات