فاصله گرفتن جامعه از احکام دینی موجب رشد ناهنجاری های اجتماعی می شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در نکا، حجت الاسلام محمدباقر محمدی لائینی، عضو شورای حوزه علمیه مازندران امروز در اجلاسیه نماز که در نکا برگزار شد با بیان این که نماز از نگاه قرآن و رویات برترین جایگاه را در زندگی یک مسلمان دارد، گفت: نماز عامل نزدیکی انسان با خداوند متعال است.
مسؤول حوزه علمیه نکا با بیان این که نماز به معنای حضور خدا در زندگی است، افزود: کسی که از اهل نماز است هیچ گاه در زندگی با بن بست مواجه نخواهد شد.
استاد حوزه علمیه مازندران در ادامه سخنان خود یکی از شاخص های مهم در سنجیدن دینداری جامعه را اقامه پر شور نماز عنوان کرد و بیان داشت: به حتم شناخت هویت دینی هر فردی با نماز مشخص می شود.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران با بیان این که باید برای نمایش چهره دین از ظرفیت نماز در جامعه بهره گرفت، خاطرنشان کرد: باید از همه ظرفیت های موجود در جامعه برای توسعه و گسترش این فرهنگ ارزشمند بهره گرفت.
حجت الاسلام محمدی لائینی از نماز به عنوان شالوده دین یاد کرد و با بیان این که نباید حتی لحظه ای از این رکن مهم دینی فاصله گرفت، تصریح کرد: به حتم فاصله گرفتن از نماز و دیگر احکام دینی انسان را در مسیر تباهی و فنا قرار دارد.
امام جمعه نکا از نماز به عنوان ملاقات با خداوند متعال یاد کرد و با بیان این که برای این ملاقات ارزشمند انسان باید آمادگی کامل قلبی و جسمی داشته باشد، خاطرنشان کرد: خواندن نماز اول وقت اجر و ثواب بسیار بالایی نزد خداوند متعال دارد و باید تلاش کنیم تا این مسأله در جامعه محقق شود.
وی با بیان این که خواندن نماز به عنوان یک ارزش والا باید در جامعه اسلامی هر روز تقویت شود، ادامه داد: جامعه ای که از نماز و احکام دینی فاصله گرفته است سرنوشتی جزء سقوط وفنا در انتظارش نخواهد بود.
استاد حوزه علمیه مازندران در ادامه سخنان خود با بیان این که امروز خانواده ها باید از همان دوران خردسالی احکام دینی به ویژه نماز را به فرزندان خود بیاموزند، بیان داشت: اگر یک فرزند از همان ابتدا نماز خوان تربیت شود به حتم تا آخر عمر سعادتمند زندگی خواهد کرد.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران با تأکید بر این که خانواده ها باید فرزندان خود را به جای بردن به برخی کلاس های بی فایده به آموزش احکام دینی ترغیب کنند، تصریح کرد: یک دختر یا پسر خردسال باید از همان دوره کودکی احکام مهم دینی را بیاموزد.
وی با بیان این که وضعیت نماز باید در زیر مجموعه ها به ویژه خانواده ها بیشتر مورد بررسی و کار کارشناسی قرار گیرد، تصریح کرد: باید تلاش کنیم تا کیفیت برگزاری نماز در خانواده ها و نهادهای دولتی تقویت شود.
استاد حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که میزی که امروز مدیران به آن تکیه دادند بر اساس خون شهیدان ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: پايه هر ميزي روي خون شهيدی بنا نهاده شده است؛ بايد بيش از همه دغدغه نماز اول وقت و جماعت داشته و زير مجموعههاي خود را به اين امر ترغيب كنند.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران با بیان این که مديران ما تنها وظيفه ورود و خروج كاركنان، كنترل اختلاس، انجام پروژهها و وظيفههاي ذاتي يك مدير را بر عهده ندارند، گفت: یک مدیر در نهاد دولتی بايد نسبت به مسائل اخلاقي، اعتقادي و عبادي دغدغه جدي باشد.
وی افزود: اينكه برخي از افراد القاء ميكنند كه حوزه عمومي، حوزه بيديني است؛ فكر غلط و اشتباهي است و اگر فردي بيدين است بايد در فضاي خصوصي خود باشد و بداند حوزه عمومي، حوزه ديني است كه بايد براساس آيتمهاي مختلف فضاسازي و مديريت شود.
استاد حوزه علمیه مازندران ادامه داد: با توجه به اينكه بارها شنيدهايم كه وجدان، محكمهاي است كه نياز به قاضي ندارد، به همین دلیل هر كس بايد در درون خود و وجدان خود فكر كند كه تا چه اندازه دغدغه نماز دارد و دين خود را به نماز، زكات، حجاب و ارزشهاي ديني ادا كرده است؛ تا خود را ارزيابي كند.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران با اشاره به اين كه غير از مسأله اقامه نماز، بايد اقامه نماز اول وقت، مهم ترين دغدغه مردم جامعه باشد، افزود: اقامه نماز اول وقت، نشانه دغدغه داشتن نماز است كه بايد نماز با حضور قلب در مساجد و با جماعت برگزار شود.
امام جمعه نكا گفت: ستاد اقامه نماز براي نماز اول وقت، حضور در مساجد و اقامه نماز جماعت با دغدغه بيشتري وارد شود و تلاش كند تا جوانان و جامعهاي نمازخوان اول وقت، تربيت شوند.
وي افزود: اگر در جامعه اسلامي ما آمار آسيبهاي اجتماعي بالا است و اگر نماز موجب كاهش اين آسيبها نشد؛ بايد عوامل مختلف مورد بررسي و واكاوي قرار گيرد و بدانيم يا نماز خوانده نشده و يا آنطور كه بايد توجه نشده و يا اينكه روح نماز در نماز جاري و ساري نيست.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران گفت: در برخي از موارد هر دوي اين عامل يعني هم نماز خوانده نميشود و نمازخوان كم است و نماز مظلوم، مهجور و متروك واقع شده است و هم اينكه نماز هست اما روح نماز نيست و برخي از نمازها شعاري، ظاهري و بيتوجهي است و داراي روح نيست.
حجت الاسلام محمديلائيني، افزود: بايد بدانيم كسي كه نماز ميخواند دست به دزدي، قمار و فساد نميزند و اگر فضاي جامعه فضاي نمازي باشد، انسان كار غير شرع انجام نميدهد؛ همانطور كه افرادي كه كارهاي غيرشرعي و غيراخلاقي انجام ميدهند؛ پايبند به نماز نيستند.
وي با بیان این که برنامهريزي براي نماز بايد در سه سطح باشد و افراد براي نهادينه كردن نماز در جامعه به اين نكات توجه كنند، ادامه داد: در سطح عمومي بايد با برگزاري همايش، سمينار، گزارش و حفظ و بسط شعائر باشد كه خوب است؛ اما كافي نيست./1317/202/ب2