اگر دینداری و تقوا در دنیا تقویت شود، ظلم معنا پیدا نمیکند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شیراز، حجتالاسلام رضا اسکندری، معاون فرهنگی تبلیغی حوزههای علمیه خواهران کشور، پیش از ظهر امروز در همایش طلیعه حضور ویژه خواهران طلبه نو ورود استان فارس که در سومین حرم اهلبیت(ع) برگزار شد، گفت: معرفت نسبت به فلسفه طلبگی یکی از معارفی است که هر طلبه قبل از ورود به حوزه باید به آن دست یابد.
وی در ادامه افزود: یک طلبه برای رسیدن به معرفت نسبت به هدف از طلبگی باید چهار سؤال را جواب دهد که هدف از خلقت چیست، چه تفاوتی بین ما و سایر موجودات است، آیا خالق هستی برای ما برنامهای ارائه داده و آن برنامه سعادتبخش چیست و با پاسخ به این چهار سؤال به هدف از طلبگی خواهیم رسید.
انسان برای حرکت در مسیر عبودیت باید معرفت داشته باشد
حجتالاسلام اسکندری خاطرنشان کرد: تا انسانی به مرحله معرفت نرسد، طبق روایت پیامبر اکرم(ص) در جاهلیت است و برای حرکت در مسیر عبودیت باید معرفت داشت.
وی یادآور شد: نتیجه بندگی، رسیدن به تقوا است و هر یک از عباداتی که خداوند برای انسان قرار داده، مقدمه رسیدن به تقوا الهی است که هر چقدر باتقواتر شویم به قرب الهی نزدیکتر خواهیم شد و تقوا یعنی آلوده نشدن در دنیا آلوده و حضور اجتماعی داشتن با پاک ماندن از آلودگیها که بالاترین مفهوم تقوا در این عصر و زمان است.
معاون فرهنگی تبلیغی حوزههای علمیه خواهران کشور ادامه داد: اینکه چرا خداوند قرآن را در دوران پیامبر اکرم(ص) نازل کرد، به خاطر عقل بشر بود تا عقل بشر به چنان رشدی برسد که بتواند آیات الهی را بفهمد و بشر تا قبل از پیامبر بعثت پیامبر اکرم(ص) تبلیغ انبیا با معجزات حسی بود.
وی تصریح کرد: کاملترین برنامه سعادتبخش بشر، مبنایش فهم عقلی است و قرآن کتابی است که با عقل بشر قابل فهم است و سبب درک عمیق از قرآن، رشد عقلی انسان است و در کنار این برنامه سعادتبخش، سیره پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار نیز برای ما حجت است.
رسالت طلبگی قرار دادن بشریت در مسیر تقوا و عبودیت است
حجتالاسلام اسکندری بیان داشت: طلبه باید برنامه سعادتبخش دین را استخراج و ابتدا برای خود و در مرحله بعد برای دیگران بیان و عمل کند و رسالت و وظیفه طلبگی ما است تا بشریت را در مسیر تقوا و عبودیت حرکت دهیم.
وی با اشاره به حدیثی از امام صادق(ص) به سه رسالت طلبگی اشاره کرد و افزود: هر کس برای خدا علم بیاموزد و با خدا معامله کند، و برای خدا به دیگران بیاموزد و تبلیغش برای خدا باشد، خداوند این فرد را با عظمت در ملکوت یاد میکند.
حجتالاسلام اسکندری در ادامه تصریح کرد: علم دین برای فکر بشر، روح و سعادت واقعی و جامعه بشر در دنیا و آخرت ارائه شده و با آنکه میتوانستند انبیای الهی وسایل و ابزار اختراع کنند ولی عقل بشر میتوانست این کار را انجام دهد و آنچه بشر در مسیر زندگی گم کرده است و انبیا برای آن مبعوث شدند، مسیر عبودیت، مسیر سعادت دنیا و آخرت و مسیر نور و تقوا است.
وی در پایان گفت: یک طلبه برای شناخت این مسیر نورانی وارد حوزه میشود تا مردم دنیا و دانشمندان با این مسیر آشنا کند تا علم ابزاری به جای ظلم و ستم به انسان برای بشریت نافع باشد که اگر علم دین و دینداری و تقوا در بشریت تقویت شود، دیگر ظلم در بشر معنا پیدا نمیکند شما آمدهاید تا بشریت را با علم دین آشنا کنید./202/919/ب1