بررسي موضوع از سرگيري سفر زائران ايراني به سوريه
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پايگاه اطلاع رساني حج، حميد محمدي در ديدار با وزير گردشگري سوريه، ضمن خير مقدم به وزير گردشگري سوريه و هيات سوري گفت: دشمنان مشترك ما باعث شدند تا زائران ايراني از چند سال پيش از زيارت عتبات در سوريه محروم شوند و قطعا ما علاقه مند هستيم تا شرايط مناسبي براي از سرگيري اعزام زائران ايراني به سوريه فراهم شود.
وي افزود: آنچه ما به عنوان سازمان حج و زيارت جمهوري اسلامي ايران دنبال مي كنيم، اعزام منظم و سازماندهي شده زائران ايراني به سوريه است همانگونه كه زائران ما به عتبات عاليات عراق اعزام مي شوند.
محمدي ادامه داد: مادامي كه مسئوليت اعزام زائران به عهده سازمان حج و زيارت است، لازم است تا بسترهاي لازم به ويژه الزامات امنيتي در كشور سوريه فراهم شود و ما از آن اطمينان داشته باشيم.
وي بيان كرد: از دو سال گذشته با جديت موضوع اعزام زائران ايراني به سوريه را دنبال مي كنيم و همانطور كه اشاره شد مهمترين موضوع در سفر زائران به سوريه موضوع امنيت است.
سرپرست سازمان حج و زيارت با اشاره به آخرين مكاتبات طرف سوري با ايران گفت: در حال برنامه ريزي هستيم تا هيئتي كارشناسي از ايران با هماهنگي وزارت گردشگري سوريه براي بررسي پيوست امنيتي سفر و ديگر امور اجرايي و خدماتي اين سفر زيارتي بزودي به آن كشور اعزام شوند و در كنار مسئله امنيت، امور اسكان، تغذيه و حمل و نقل نيز از ديگر دغدغه هاي ما است كه توسط شركت تحت نظارت وزارت گردشگري سوريه ارائه خواهد شد.
سرپرست سازمان حج و زيارت تصريح كرد: قطعا تصميم گيري دقيق درخصوص از سرگيري اعزام زائران به سوريه، به نتيجه بررسي كميته اي كه بزودي عازم سوريه خواهند شد و همچنين تاييد نهايي مراجع ذيصلاح كشورمان بازخواهد گشت.
همچنين «بشر يازجي» وزير گردشگري سوريه در ديدار با سرپرست سازمان حج و زيارت، ضمن تبريك انتصاب وي گفت: قبل از هر چيز شهادت شهداي مدافع حرم دو كشور را تسليت عرض مي كنم و همچنين از شهادت آتش نشان ها در آتش سوزي ساختمان تجاري ابراز تأسف كرده و براي بازماندگان و مجروحان اين حادثه آرزوي شفا مي كنم.
وي كه براي حضور در مراسم انتخاب مشهد به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام به ايران سفر كرده بود، بيان كرد: برگزاري اين مراسم در اين شهر مقدس فرصت مناسبي براي ارج نهادن به ارزش هاي والاي اسلامي بود.
وزير گردشگري سوريه با اشاره به امضاي تفاهم نامه ميان دو كشور درخصوص از سرگيري اعزام زائران ايراني به سوريه بيان كرد: اميدواريم امسال درخصوص مباحثي كه مورد نظر دو كشور در زمينه زائران است، به نتيجه برسيم.
وي در سخنانش به پيشينه تاريخي ارتباطات و روابط دو كشور اشاره كرد و گفت: هر دو كشور در طول سنوات گذشته دشواري هايي را متحمل شده و البته به پيشرفت هايي نيز دست يافته اند. در دهه 80 ميلادي جنگ تحميلي براي جمهوري اسلامي ايران اتفاق افتاد و آن روزها سوريه در كنار ايران بود، امروز هم در شرايط درگيري سوريه با گروه هاي تكفيري برادران ايراني در كنار ما هستند و ما از اين بابت از برادران ايراني خود سپاسگزاريم و بايد با روابط دو طرفه در مقابل خطراتي كه هر دو كشور را تهديد مي كند، ايستادگي كنيم.
يازجي ادامه داد: وقتي آمارهاي حضور زائرين كشورهاي مختلف در سوريه را مي بينم احساس ناراحتي مي كنم كه چرا امروز شاهد حضور زائران ايراني در ميان زائران در سوريه نيستيم. از سال 2013 تاكنون با توجه به سفر گردشگران و زائران برخي كشورها به سوريه تا به حال گزارشي نداشته ايم كه آسيبي به زائرين و گردشگران خارجي در سوريه وارد شده باشد.
وزير گردشگري سوريه بيان كرد: ما علاقمنديم كه زمينه براي سفر زائران ايراني به سوريه و همچنين سفر زائران و گردشگران سوري به ايران فراهم شود و در اين زمينه مسائل مادي براي ما اهميت ندارد و اميدواريم اين ديدارها به روابط سودبخشي بيانجامد و جلسات ما بهره وري معنوي زائران و خانواده هاي آنان از مسئله زيارت را در پي داشته باشد و تلاش ويژه مسئولان دو كشور و اقدامات زيربنايي آنان به نفع زائران باشد.
«عدنان محمود» سفير سوريه در تهران نيز كه در اين ديدار حضور داشت برلزوم داشتن برنامه مدون براي جلسات كارشناسي دو طرف و پيگيري مسائل سفر زائران تأكيد كرد./1330/د102/ج