چرا مردم گله مندند؟
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از صبح نو، مردم گلهمندند؛ از بسیاری از چیزهایی که در کشور میگذرد، مردم گلهمندند. مردم با تبعیض میانهای ندارند؛ هرجا تبعیض ببینند، احساس ناراحتی و رنج میکنند. هرجا کمکاری ببینند همینجور، هرجا بیاعتنائی به مشکلات ببینند همینجور، هرجا پیش نرفتن کارها را ببینند همینجور؛ مردم گلهمندند.» این بخشی از اظهارات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره وضعیت کشور است. در ادامه چند تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گفت و گویی دلایل این گله مندی را بیان کردهاند.
مشکلات حوزههای دیگر در مقابل معیشت مردم هیچ است
آقای محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس دهم در گفت و گو با روزنامه صبح نو موضوعات اقتصادی را مهمترین محور گلایه مردم از دولت دانست و اظهار داشت: بخش عمده مشکلات مردم مسائل اقتصادی است و گلایههایشان، در مسائل دیگر مانند حوزه امنیت زیاد نیست؛ البته در مسائل فرهنگی نیز معضلات و مشکلاتی داریم که شدت آن قابل قیاس با مسائل اقتصادی نیست.
وی ادامه داد: در حوزه اشتغال جوانان، بیکاری، معیشت و افزایش هزینهها مسائل و مشکلاتی وجود دارند که اگر بتوانیم این حوزه را ساماندهی کنیم و مدیران و قوه مجریه که بخش عملیات اقتصاد را برعهده دارد، پاسخگوی بوده و موارد را ساماندهی کند، بخش عمدهای از گلایههای مردم حل میشود.
پورابراهیمی تاکید کرد: دولت یازدهم در برخی از حوزههای اقتصادی عملکرد مناسبی داشته و در برخی حوزهها موفقیتی نداشته است. در این میان اما دولت اگر در برخی مسائل اقتصادی کاری انجام نمیداد بهتر بود. برای مثال حضور دولت در بخش اقتصادی که یکی از برنامههای قوه مجریه برای اقتصاد مقاومتی است، به هیچ وجه کارایی نداشته و دولت باید در آن تجدیدنظر کند، اما عملکرد دولت نه درخشان و سفید است و نه سیاه و بدون هیچ موفقیتی!
مردم در همه زمینهها از دولت گلایه دارند
آقای حسن نوروزی عضو کمیسیون قضایی مجلس در گفتوگو با روزنامه صبح نو موارد گلایه مندی مردم از دولت را بر شمرد و اظهار داشت: مردم از تعطیلی کارخانهها یا شرایط برخی از آنها، بی توجهی دولت به مراکز فرهنگی و افزایش قیمت حاملهای انرژی به صورت مستمر و افسار گسیخته گلایه مندند.
وی افزود: یارانهای که دولت به حساب خانوار واریز میکند همسان با افزایش قیمت حاملهای انرژی نیست و افزایش قیمتها افسار گسیخته شده است.
مردم از تحقق نیافتن شعارهای روحانی گله مندند
آقای امیر خجسته عضو کمیسیون شوراها و سیاست داخلی مجلس در ادامه به «صبح نو» گفت: مردم گلایه مندند چراکه وعدههای اشتغال، ازدواج، بهبود معیشت و نیازهای آنها محقق نشده است. شعارها داده شده و حرفهای بسیاری هم زده شده است اما مردم در عمل چیزی ندیدند و این یعنی دولت در این زمینه کارهای اجرایی لازم را انجام نداده است.
وی ادامه داد: شرایط اقتصادی و معیشت مردم روزبهروز در حال سختتر شدن است و هیچ فرجی در شرایط به وجود نیامده است. مردم از مسوولان انتظار دارند که به مسائل و معضلات ورود کرده و برای بهبود شرایط چاره اندیشی کنند؛ جوانان سرمایههای ملی کشورند اما به آنها بی توجهی میشود.
خجسته تاکید کرد: بیکاری در کشور غوغا میکند؛آنها می گویند سه میلیون اما من می گویم آمار بیکاری 9 میلیون نفر است، چرا نمیخواهیم این واقعیتها را قبول کرده و آنها را بیان کنیم مردم خروجی کار میخواهند جوانان و مردم به چه چیزی امیدوار باشند.
وی خاطرنشان کرد: در زمان انتخابات مردم از آقای روحانی درباره معیشت خود میپرسند که خیلی مهم است. برجام باید خروجی داشته باشد و مردم درباره خروجی این موضوع هم سؤال میپرسند چراکه باید اثرات آن را در زندگی خود میدیدند اما واقعیت چیز دیگری است.
رویکردهای اجتماعی دولت مناسب نبود
آقای علیرضا محجوب، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس و نماینده اصلاح طلب مجلس هم با شمردن گلایه مردم به روزنامه صبح نو گفت: رویکردهای اجتماعی دولت رویکردهای مناسبی نبوده است و مردم در حوزه اجتماعی توقعاتی دارند که محقق نشده است؛ بسیاری از معضلات در این حوزه دردسرساز شدهاند.
وی تاکید کرد: بی توجهی به مشکلاتی مانند مهاجرت تبعات زیادی دارد چراکه همین امر با خود مشکلات بیشتری را به همراه میآورد؛ همچنین افزایش آمار طلاق هم یکی از معضلات اجتماعی است که مردم آنها را با نام دولت گره میزنند.
دولت نتوانست آمار بیکاری را کاهش دهد
آقای غلامرضا کاتب، دبیر هیات رئیسه مجلس دهم و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتگو با روزنامه صبح نو اظهار داشت: مردم از مسائل اقتصادی و مشکلات مالی گلایهمندند و عمده مشکلات، بیکاری بالای جوانان است که بهبود آن از انتظارات جامعه است.
آقای روحانی ادعا میکند که در مهارتورم موفق بوده است اما بحث عمده جامعه و مردم بحث اشتغال است که متاسفانه نتوانستهایم به نرخ پایینتر از 12 درصد برسیم.
مردم از دولت فوق شاکیاند!
آقای عزت الله یوسفیان ملأ، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم در گفتگو با روزنامه صبح نو، اشتغال را یکی از معضلات کشور مطرح و تاکید کرد: مساله اول مساله اشتغال است. اشتغال الان شرایط بسیار نابسامانی دارد و اینکه ما بگوییم با ایجاد واحدهای تولیدی باید اشتغال ایجاد شود، حتی اگر تمامی واحدهای تولیدی با 100درصد توان خود به راه بیفتند، نمیتوان مشکل اشتغال را حل کرد برای اینکه یک سری از افراد باید در دستگاههای دولتی جذب شوند.
وی ادامه داد: روحانی در زمان انتخابات شعار داد که محل اشتغال جوانان از همان زمان دانشگاه تأمین شده باشد اما مردم این انتظار را دارند که رییس جمهوری که روی کار میآید بلافاصله ایجاد اشتغال را در دستور کار خود قرار دهد، متاسفانه در بعضی خانوادهها چهار یا پنج عضو دارای مدرک فوقلیسانس به بالا بیکارند.
یوسفیان ملأ خاطرنشان کرد: سن ازدواج به علت مشکلات معیشتی و اقتصاد بالا رفته است همچنین آمار اعتیاد و یا جرائم به علت نبود اشتغال و نبود زمینه اقتصادی مناسب بالا میرود این تازه یک بعد از نارضایتی مردم است و این نارضایتی ابعاد دیگری هم دارد.
این نماینده خاطرنشان کرد: گلایهمندی مردم در حد نارضایتی حاد است و رهبری به دولت احترام گذاشتهاند که این نارضایتی مردم را شکایت خواندهاند اما مردم فوق شاکیاند./1325//102/خ