شهادت طلبي رمز سعادت جامعه اسلامي است
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، آيت الله عبدالنبي نمازي، ظهر امروز در ديدار مسؤولان فرهنگي مرتبط با دفاع مقدس و اعضاي مؤسسه فرهنگي و هنري 12 آبان، با تبريك سال جديد، گفت: يكي از مسائل مهم و درعين حال مخفي، مسأله شهيد و شهادت و فلسفه شهادت و رمز ماندگاري شهدا در نگاه توحيدي است.
وي با اشاره به فلسفه عزت و عظمت و جلال شهيد و علت جايگاه و منزلت و شرافت و كرامت شهيد در نظام توحيدي، اظهار داشت: هرچند در ظاهر پرونده شهيد با شهادت بسته ميشود اما در مسأله شهيد و شهادت راز و رمز و اسرار و حقايقي استتار شده است كه با شهيد با شهادت خود اوج ايمان و معرفت به خدا را نشان ميدهد.
آيت الله نمازي با تشريح سه مرحله ايمان، گفت: مرحله اول ايمان، لفظي است، مرحله دوم قلبي و مرحله سوم ايمان عملياتي و اجرايي كردن ايمان است، بنابراين اگر مدعي ولايت مداري باشيم و كارهايي كه نشانه ولايت مداري است را هم انجام دهيم اما قلبا معتقد نباشيم مانند كسي است كه ايمان آورده است اما اسلام در دل او راه پيدا نكرده باشد.
وي افزود: ايمان داراي سه مرتبه لفظي، كتابتي و حقيقي است و مرتبه حقيقي آن اين است كه انسان در راه تحقق ايمان مبارزه كند و به شهادت برسد و با خون خود، ولايتمداري خود را اثبات كند و خدا را قبول داشته باشد اين ايمان حقيقي است.
نماينده ولي فقيه در كاشان يادآور شد: در زمان دفاع مقدس برخي پدران و مادران براي فرار از جنگ فرزندان خود را به بهانه ادامه تحصيل به خارج از كشور فرستادند اما نوجوانان 14 و 15 ساله اي هم بودند كه براي رفتن به جبهه ها شناسنامه هاي خود را دستكاري كردند و از شهادت استقبال كردند كه اين ايمان حقيقي است.
وي افزود: اگر شهدا داراي چنين مقام و منزلتي هستند براي اين است كه با خون خود نوشتند خدا را قبول داريم و حاضريم در راه خدا به شهادت برسيم و آنها مردان بزرگي بودند كه آنچه را كه تعهد كرده بودند ثابت و عملياتي كردند.
آيت الله نمازي در ادامه با اشاره به اينكه، شهدا تنها با زبان خود نگفتند خدا را قبول داريم، اظهار داشت: شهدا به تبعيت از فرهنگ شهادت آموز مكتب كربلا و عاشورا و با شهادت خود، داشتن ايمان به خدا را اثبات كردند چرا كه آنها مرگ را فنا نداستند و مرگ در راه خدا را حقيقت وجود ميدانستند.
وي اظهار داشت: اگر در فرهنگ اهل بيت به احياي فرهنگ عاشورا توصيه شده است براي اين است شهادت طلبي رمز سعادت جامعه اسلامي است و همانگونه كه امام راحل مي فرمايد، ملتي كه شهادت دارد اسارت ندارد و ملتي كه از مرگ در راه خدا استقبال كند، اين ملت شايسته عزت است.
نماينده ولي فقيه در كاشان با تأكيد براينكه شهادت رمز عزت و عظمت امت اسلامي است، خاطرنشان كرد: دشمنان اسلام و نظام با وجود تلاشهاي زياد و توطئه هاي زيادي كه براي خاموش كردن نور عاشورا داشتند موفق نشدند.
نماینده مجلس خبرگان رهبري با يادآوري اينكه شهادت طلبي و فرهنگ شهادت تا ظهور امام زمان(عج) نيز ادامه دارد، گفت: راز و رمز اصرار ائمه معصومين براي زنده ماندن فرهنگ عاشورا براي اين است كه رمز عزت و استمرار و بقاع در شهادت طلبي است.
آيت الله نمازي ابراز کرد: رمز پيروزي و عزت و عظمت ملت ايران و انقلاب اسلامي بهره گيري از فرهنگ عاشورا و كربلا است و امام راحل نيز مي فرمايد، انقلاب اسلامي به وسيله محرم و صفر به پيروزي رسيد و ما هرچه داريم از عاشورا داريم.
وي ادامه داد: اگر امروز نيز رهبر معظم انقلاب بر پياده روي اربعين تأكيد دارند و كاروانهاي پياده روي اربعين حسيني از سراسر جهان براي تجديد بيعت به كربلا مي روند براي اين است كه ما به وسيله فرهنگ عاشورا و كربلا مي توانيم مرزها را فتح و دنيا را تسخير كنيم و اين مهم امروز درحال تحقق است و پياده روي ميليوني اربعين حسيني از سراسر جهان نشانه احياي فرهنگ عاشورا و كربلا است.
نماينده ولي فقيه در كاشان همچنين بر حفظ آثار شهدا تأكيد كرد و افزود: تدبير رهبر معظم انقلاب بر ترويج فرهنگ ايثار و شهادت است كه امروز به صورت قانون درآمده و مجمع تشخيص مصلحت نظام آن را قانونمند و به دولت ابلاغ كرده است و سال گذشته نيز شوراي عالي ترويج فرهنگ ايثار و شهادت تشكيل شده است كه اين تدبير رهبري براي ادامه راه عاشورا و كربلا است.
آيت الله نمازي لزوم تهيه كرامات و بركات وجودي شهدا را در قالب كتاب شهدا يادآور شد و گفت: راه عزت اسلام و امت و پيروان ولايت، احياي تفكر عاشورايي و فرهنگ عاشورايي است كه بايد براي جوانها و نسل جوان بيان شود.
در ادامه علي نژاد مدير مؤسسه فرهنگي و هنري 12 آبان، بیان کرد: در حال حاضر پژوهش و تحقيق در رابطه با شهدا در 13 طرح انجام شده است و از نخستین شهيد منطقه كاشان كه امامزاده سلطانعلي ابن باقر(ع) است تا امروز كه شهداي نسل سوم انقلاب و مدافعان حرم تحقيقات انجام شده را در سالنامه اي با عنوان شهداي كاشان در 13 قرن تنظيم و به چاپ رسيده است.
وي از تدوين كتاب 1700 شهيد شهرستان كاشان خبرداد و افزود: در حال حاضر بر اساس آمار استخراج شده شهرستان كاشان داراي 1900 شهيد است از اين تعداد شهيد 7 نفر در ركاب سلطانعلي ابن امام محمد باقر(ع) و 7 نفر از علماي شهرستان در دوره هاي مختلف به شهادت رسيدند.
علي نژاد، همچنين از تهيه نرم افزار سفر مجازي به گلزار شهداي كاشان خبر داد و افزود: بعد از استانهاي تهران و البرز و اصفهان، شهرستان كاشان چهارمين شهرستان است كه موفق به تهيه نرم افزار سفر مجازي به گلزار شهداي خود را كه امكان نصب در تلفن همراه را دارد و كار سنگين و منحصر به فردي است، تهيه كرده است./201/1307/ب1