اخلاق طلاب باید برای جوانان الگو باشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ایلام، حجت الاسلام محمدحسین سلیمی، معاون پژوهش حوزه علیمه ایلام امروز در جمع طلاب مدرسه علمیه صاحب الزمان(عج) ایلام، اظهار داشت: اخلاق در مکتب اسلامی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، این اهمیت و جایگاه از چنان شأنیتی برخوردار است که خداوند متعال پیامبر اکرم(ص) را به خلق عظیم توصیف کرد.
وی افزود: اخلاق وسیله ای دلربا برای آرامش درونی انسانها و زندگی مسالمت آمیز اجتماعی آنها و تأمین کننده همگرایی عمومی طبقات مختلف جامعه است، داشتن اخلاق نیکو به انسان عزت نفس و آرامش درونی می بخشد و سبب کنترل شهوات و خواسته های نفسانی می شود.
حجت الاسلام سلیمی گفت: داشتن اخلاق نیکو و حسنه برای حفظ امنیت و آرامش اجتماعی در تمام اقشار جامعه توصیه می شود، اما اخلاق برای شخص طلبه نمود دیگری دارد.
وی با بیان اینکه یک طلبه هم باید عالم به علم اخلاق باشد و هم نفس خود را از اخلاق سیئه تزکیه و تهذیب کند، خاطرنشان کرد: یک طلبه باید نهایت دقت را در معاشرت با مردم داشته باشد و طلبه نباید با کسانی که در مضان اتهام هستند و کسانی که دین و دستورات و احکام دین را رعایت نمی کنند معاشرت داشته باشد، البته اگر این معاشرت برای ارشاد و راهنمایی باشد کاری نیکو و پسندیده است.
معاون پژوهش حوزه ایلام تصریح کرد: اخلاق طلبگی شرایط ویژه ای را می طلبد، یک طلبه باید ظاهر مناسب و آراسته ای داشته باشد به نحوی که این ظاهر و لباس پوشیدن او برای جوانان الگو باشد.
وی ابراز کرد: ساده زیستی نیز از اخلاق طلبگی است که مقام معظم رهبری تأکید ویژه ای بر این اخلاق حسنه دارد، منظور از ساده زیستی این است که از اسراف و تزویر دوری کند، خود را غرق در تجملات دنیا و خوشگذرانی نکند و نسبت به داشته های خود قانع باشد.
حجت الاسلام سلیمی با بیان اینکه طلبه باید در جامعه به گونه ای رفتار کند که مردم با دیدن آنها به یاد خداوند و ذکر خداوند بیفتند، تأکید کرد: مسؤولیت یک طلبه مسؤولیت بسیار سنگینی است چرا که یک طلبه نماد دین و دینداری است و اگر خدایی نخواسته لغزشی صورت گیرد مردم را به دین و دینداری بدبین می کند.
وی در پایان به سخن مقام معظم رهبری اشاره کرد و بیان داشت: مقام معظم رهبری به سه خصیصه مهم برای یک طلبه اشاره می کنند که عبارت هستند از زهد و پارسایی، ساده زیستی و اخلاص. یک طلبه نیاز به مراقبت جدی دارد و نتیجه تلاش ها و زحمت ها و مشقت های او به انگیزه عمل او وابسته است، خلوص نیت او می تواند بذر پاک تلاش او را بارور کند./۸۷۹/۲۰۲/ب2