۲۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۶
کد خبر: ۵۰۴۸۰۴

شب قدر فراخوان عفو عمومی برای بندگان/ قدر، اوج معنویت ماه مبارک رمضان

شبهای قدر فرصتی برای بازگشت به خویش، تفکر در اعمال و رفتار و توبه به درگاه الهی است، با بیدار شدن از غفلت و تحول حال خویش باید از فرصت این شبها در جهت بهره مندی از رحمت الهی تلاش کرد و گامی در جهت تهذیب و تزکیه نفس برداشت.
مراسم احیای شب قدر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خرم آباد، واژه «قدر» به معنای اندازه گیری بوده و شب قدر، شبی است که امور و مسائل سرنوشت ساز در آن شب مقدر می‌شود و در زندگی انسانها از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده و بنا بر روایات مشهور یکی از شبهای ۱۹، ۲۱ و یا ۲۳ ماه رمضان  شب قدر است.

خداوند متعال در سوره قدر، دخان و آیات دیگر به تعیین سرنوشت انسانها اشاره کرده است، رقم خوردن سرنوشت و مقدرات انسان همچون مرگ و زندگی، وسعت یا تنگی روزی، خیر و شر به مدت یک سال از ویژگی های شب قدر است.

امام باقر (ع) می فرماید:«انه ینزل فی لیلة القدر الی ولی الامر تفسیر الامور سنة سنة، یؤمر فی امر نفسه بکذا و کذا و فی امر الناس بکذا و کذا؛ در شب قدر به ولی امر(امام هر زمان) تفسیر کارها و حوادث نازل می شود و وی درباره خویش و دیگر مردمان مأمور به دستورهایی می شود.»

نقل شده است که امام باقر(ع) در جواب معنای آیه«انا انزلناه فی لیلة مبارکة » فرمودند: «آری شب قدر، شبی است که همه ساله در ماه رمضان و در دهه آخر آن، تجدید می شود، شبی که قرآن جز در آن شب نازل نشده و آن شبی است که خدای تعالی درباره اش فرموده است:«فیها یفرق کل امر حکیم؛ در آن شب هر امری با حکمت، متعین و ممتاز می گردد.»

قرآن کتاب هدایت و راهنمای بشریت است

نزول قرآن از دیگر ویژگی هایی لیالی قدر است، قرآن مجید، کتاب هدایت و معجزه جاوید پیامبر(ص) است که در این شب نازل شده است، تکیه بر تعالیم و دستورات قرآن حیات بخش بوده و آحاد جامعه به ویژه نسل جوان را در برابر آسیبهای اجتماعی مصون می دارد.

قرآن جامع ترین برنامه برای زندگی و حیات بشریت در دنیا و آخرت بوده و وسیله نجات از گرفتاری ها است، تدبر در آیات و تعالیم قرآن بهترین درمان برای بیماری های روحی و روانی است و عمل به دستورات این کتاب الهی در خنثی سازی هجمه های دشمن در عرصه های گوناگون نقش آفرین است.

شب قدربهترین فرصت برای توبه به درگاه الهی و تغییر دادن مسیر زندگی است، در این شبها اگر با خلوص نیت کسی توبه کند، زمینه سعادت و رستگاری را فراهم آورده است.

شب قدر، بزرگترین سند امامت است

لیالی قدر بزرگترین سند امامت و تداوم آن بوده و از «سوره قدر» می توان به منزله شناسنامه اهل‌ بیت(ع) یاد کرد، با تدبر در آیات و روایات باید تلاش کرد که عظمت این لیالی را بهتر شناخت و خیر دنیا و آخرت را برای خود و دیگران را از خدا بخواهیم، اینکه شب قدر برابر با هزار ماه است نشان دهنده ارزش معنوی این شب است.

این لیالی فرصتی مناسب برای دعا، خودسازی، ادای دین و تفکر می باشد، شبهای قدر، شب برکت، رحمت و مغفرت الهی است و با بهره گیری از فرصتهای این لیالی باید در جهت خودسازی و تهذیب نفس خود گام برداشت.

با توجه به آموزه ‌های دینی، خوابیدن در شب قدر مذموم و شب زنده ‌داری مورد تأکید است، در این لیالی که خداوند متعال توجه ویژه ای به بندگان خود دارد و گناهان آنان بخشیده می شود، با تفکر در اعمال و رفتار خود، توبه و استغفار به درگاه الهی باید از برکات و معنویت این شبها بهره مند شد چراکه عبادت در این شب از هزار ماه برتر است.

ضربت خوردن حضرت علی(ع) در روز نوزدهم ماه مبارک رمضان و به شهادت رسیدن ایشان در روز بیست یکم این ماه بر اهمیت این شبها نزد شیعیان افزوده شده است.

اعمال شب قدر را به جای آوردن، شب زنده داری و احیای این شب در روش زندگی بشر نقش آفرین است، امروزه نهادینه سازی سبک زندگی اسلامی لازمه حیات معنوی جامعه و مصون سازی آحاد مردم به ویژه نسل جوان در برابر آسیبهای اجتماعی است، در این لیالی با برگشتن به خود، درک آیات قرآن و تلاش برای تزکیه و تهذیب نفس می توان به سبک زندگی اسلامی بازگشت و زمینه رشد و تعالی زندگی فردی و اجتماعی را فراهم ساخت.

در شب با فضیلت قدر با نزول فرشتگان در زمین از جانب خدای متعال، رحمت و رأفت خداوند شامل حال انسانها می شود، با عبادت و بندگی به درگاه الهی باید تلاش کرد از رحمت و مغفرت الهی بهره مند شد، با تمسک به قرآن و توسل به ائمه اطهار(ع)، تلاوت و قرائت قرآن باید این شبها را قدر بدانیم.

بسیاری از مشکلات اجتماعی ریشه در عدم شناخت و آگاهی انسانها دارد، انسان با شناخت گوهر وجودی خویش می تواند در جهت تزکیه نفس و تمرین بندگی گام بردارد، با تلاش در جهت تهذیب نفس باید تلاش کرد در دیگر ماههای سال نفس خود را از بدیها و زشتی ها مصون ساخت و با این اقدام اخلاق جامعه نیز ارتقا می یابد.

لیالی قدر فرصتی را فراهم می آورد که انسان به دور از دغدغه های مادی و اجتماعی به خود بازگردد و با خلوت با خدای خویش، راز و نیاز کند، گذشته خود را مرور و با پشیمانی از اعمال زشتی که خواسته و یا ناخواسته انجام داده، راه توبه و ندامت در پیش می گیرد با شرمساری طلب عفو کرده و تصمیم تازه ای برای ادامه مسیر زندگی خود در پیش می گیرد.

شبهایی که مصادف با ضربت خوردن و شهادت حضرت علی(ع) است، راه رشد و شکوفایی فکری را فراهم می آورد و این شکوفایی زمینه تعالی و بندگی است.

برگزاری مراسم لیالی قدر در بیش از 800 مسجد لرستان

حجت الاسلام احمدرضا غلامی، معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی لرستان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خرم آباد، شبهای قدر را تجلی اوج بندگی دانست.

وی با بیان اینکه مراسم احیای شبهای قدر در تمام مساجد روستایی و شهری استان لرستان با حضور مبلغان اعزامی و روحانیان برگزار می شود، افزود: مراسم لیالی قدر در بیش از 800 مسجد استان لرستان برگزار می شود.

معاون تبلیغات اسلامی لرستان با بیان اینکه شب قدر شب دعا و نیایش و اوج توجه خداوند به بندگانش است، خاطرنشان کرد: این شبها اوج معنویت ماه مبارک رمضان است.

وی بیان کرد: مراسم محوری شبهای قدر در مصلی الغدیر با سخنرانی حجت‌الاسلام‌ والمسلمین بهشتی و در بروجرد با سخنرانی حجت‌الاسلام محبی، از فضلای حوزه علمیه قم برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه مراسم لیالی قدر در شهرهای استان با حضور ائمه جمعه و رؤسای ادارات سازمان تبلیغات اسلامی برگزار می‌شود، عنوان داشت: مراسم لیالی قدر از ساعت 22 با برنامه های ادعیه، سخنرانی، پاسخ به شبهات مذهبی، بیان احکام، دعای جوشن کبیر و قرآن به سر گرفتن برگزار می شود./504/9459/ب1

فاطمه ملکی
ارسال نظرات