شرکت ۹۰ روحانی در دوره آسیب شناسی و پیشگیری از اعتیاد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، حسین لامی زاده، دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر خوزستان در نشست خبری هفته مبارزه با مواد مخدر که ظهر امروز در تالار اجتماعات اداره ارشاد اسلامی خوزستان برگزار شد، با اشاره به اینکه خوزستان ترانزیتی برای انتقال مواد مخدر به سایر کشورها شده است، اظهار داشت: در پی چنین اقدامی رسوب مواد مخدر و آسیب پذیری استان در کنار وجود کارخانه ها و شرکت های بسیار عاملی در افزایش اعتیاد به مواد مخدر در خوزستان است.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر خوزستان با بیان اینکه دانش آموزان، نوجوانان، کارگران و کارمندان اقشار آسیب پذیر استان هستند، خاطرنشان کرد: نگاه ما بیشتر در کاهش آسیب پذیری اقشار مذکور است که در این باره برای دانش آموزان نقشه راهی از سوی آموزش و پرورش تهیه گردید و در طی آن مناطق و مدارس آسیب پذیر هر شهرستان مشخص شدند.
این مقام مسؤول با اشاره به اینکه در سال گذشته 12 استان از جمله خوزستان طرح تربیت کادر متخصص را اجرا کردند، افزود: این طرح دانش آموزان و اولیاء و معلمان را دربر می گیرد و در این باره معلمان دوره های پیشگیری از اعتیاد را فراگرفته و مباحث پیشگیری را در طی هماهنگی با آموزش و پرورش به دانش آموزان آموزش می دهند.
لامی زاده با بیان اینکه 60 درصد معلمان در سال گذشته و 40 درصد امسال دوره پیشگیری از اعتیاد را گذراندند، عنوان کرد: دانش آموزان مقاطع اول و دوم متوسطه مناطق آسیب پذیر را به همراه خانواده هایشان در دوره های پیشگیری از اعتیاد تحت پوشش قرار دادیم و در برخی مناطق تنها اولیاء را تحت پوشش قرار دادیم و بیش از 500 میلیون تومان را به متولی امر(آموزش و پرورش استان) دادیم.
وی ادامه داد: دوره های پیشگیری از اعتیاد تخصصی هستند و هیچ معلمی بدون گذراندن آن حق صحبت و ورود به مسأله مواد مخدر برای دانش آموزان را نخواهد داشت که ما برای ایجاد انگیزه معلمان، دوره را به عنوان ضمن خدمت درج کردیم تا از مزایای آن بهره ببرند.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر خوزستان با اشاره به هماهنگی های صورت گرفته با سازمان تبلیغات اسلامی در زمینه مبلغان، ابراز داشت: در طی هماهنگی های صورت گرفته دوره پیشگیری از اعتیاد و آسیب شناسی را سال گذشته با حضور 70 روحانی مبلغ برگزار کردیم تا در طی فعالیت های تبلیغی نکات و هشدارهای لازم را ارائه کنند؛ چنان که امسال نیز 20 روحانی در دوره های پیشگیری شرکت کردند.
این مقام مسؤول از برگزاری چنین دوره هایی برای اساتید دانشگاه های خوزستان خبر داد و گفت: در دانشگاه آزاد دو واحد درس عمومی به بحث پیشگیری از اعتیاد اختصاص یافت و در این باره بنا به گفته های رهبر معظم انقلاب آگاهی بخشی از مضرات مواد مخدر تمایل بسیار کمی در گرایش به آن را در جامعه ایجاد خواهد کرد.
لامی زاده تصریح کرد: طرح بین المللی خانه و مدرسه از دیگر راهکارهای پیشگیری از اعتیاد بود که به صورت پایلوت برای اولیاء و دانش آموزان پایه اول ابتدایی و حتی پیش دبستانی در سه منطقه اهواز در نظر گرفته شد و مربیان به صورت هفتگی کلاس هایی را برگزار کردند و نتایج خوبی در اثر این اطلاع رسانی به دست آمد.
وی با بیان اینکه زمینه های اعتیاد در مناطق کم برخوردا و برخوردار متفاوت است، اظهار کرد: طرح کرامت 1 و 2 را با همکاری سپاه در مناطق کم برخوردار برگزار کردیم که در این باره با استفاده از پتانسیل بسیج نقاط آلوده مشخص، با معتمدان درباره مضرات و آسیب های اجتماعی اعتیاد صحبت می کنیم و پس از تشکیل شورای منطقه و کارهای ارزیابی و اطلاع رسانی، خرده فروشان و توزیع کننده ها شناسایی و به دستور مقام قضائی با آنها برخورد خواهد شد.
دبیر ستاد مبارزه مواد مخدر خوزستان از تشکیل گروه های اجتماع محور با همکاری سازمان بهزیستی در شهرها و روستاهای استان خبر داد و گفت: سازمان های مردم نهاد در دو قالب پیشگیری و درمان با ما همکاری دارند که در این باره سازمان بهزیستی در طرح های کرامت و اجتماع محور در بخش پیشگیری و دانشگاه علوم پزشکی در زمینه درمان حضوری فعال دارند.
این مقام مسؤول در بخش دیگری از سخنان خود گفت: طرح جمع آوری معتادان متجاهر از 20 اسفندماه سال گذشته تا 30 خردادماه جاری در 8 شهرستان استان اجرا شد که در این طرح 540 معتاد متجاهر و خرده فروش جمع آوری و کار غربالگری آنها از سوی دانشگاه علوم پزشکی انجام گردید و در پی این طرح کاهش 13درصدی جرایم را در سطح کلانشهر اهواز داشتیم./9456/۲۰۳/ب2