۰۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۴
کد خبر: ۵۲۰۶۹۴
آیت الله جوادی آملی:

اگر مجری قانون به میل خود عمل کند جامعه هرگز متدین و متمدن نخواهد شد/ تمدن درگرو تدین است

حضرت ‌آیت الله جوادی آملی تأکید کرد: اگر جامعه‌ای قانون نداشته باشد و یا مجری قانون وجود نداشته باشد و یا مجری وجود داشته باشد اما به میل خود عمل کند آن جامعه هرگز متدین و متمدن نخواهد شد.
آیت الله جوادی آملی

به گزارش خبرگزاری رسا، درس اخلاق هفتگی حضرت آیت‌الله‌ جوادی آملی در حسینیه احمدآباد شهرستان دماوند، با حضور آحاد مختلف مردم، طلاب و دانشجویان برگزار شد.

حضرت آیت‌الله‌جوادی آملی در این جلسه اظهار داشت: دین به ما دستور داده که یک ملت متدین و متمدن باشید و تأکید کرده است که تمدن شما را همان تدین شما فراهم می‌کند. این خواسته اصیل دین از ماست.

وی ادامه داد: خداوند برای رسیدن انسان به این مقصد مهم او را به بهترین وجه خلق کرده است، به نحوی که اساساً فرض ندارد وجه بهتری برای خلق انسان وجود داشته باشد.

مفسر برجسته قرآن کریم خاطرنشان کرد: برای سامان پذیرفتن تمدن جامعه، قرآن سه عنصر را به ما معرفی می‌کند؛ اول اینکه هر جامعه‌ای به قانون نیاز دارد، دوم اینکه هر جامعه‌ای نیروی اجرایی می‌خواهد که قانون را به مرحله عمل بیاورد و سوم اینکه هر جامعه‌ای یک نیروی داوری لازم دارد که عمل را با قانون بسنجد و انحراف احتمالی عمل از قانون را مشخص نماید و لذا بدون این سه عنصر هیچ جامعه‌ای متمدن نخواهد بود.

حضرت آیت‌الله‌جوادی آملی تصریح کرد: در قرآن فرمود ما انبیاء را نیز با این سه عنصر فرستادیم، اول اینکه انبیاء را با معجزه فرستادیم تا مردم آنها را بشناسند، سپس به انبیاء کتاب و میزان دادیم که اجرائیات را با میزان و ترازویی بسنجند تا مطابق کتاب و دستور الهی باشد و در مرحله بعد اگر کسی تخلف کرد ما آهن را فرستادیم که تبدیل به شمشیر و وسیله مجازات شود و با آن متخلف مجازات گردد.

وی ابراز داشت: اگر جامعه‌ای قانون نداشته باشد و یا مجری قانون وجود نداشته باشد و یا مجری وجود داشته باشد اما به میل خود عمل نماید آن جامعه هرگز متدین و متمدن نخواهد شد.

استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به ساختار روح انسان بیان داشت: همین ساختار سه‌گانه را خداوند در وجود انسان نیز قرار داد؛ عقل را به‌عنوان وسیله تصمیم‌گیری و قانون‌گذاری خلق کرد، قوه انگیزه و میل را جهت انجام امور قرار داد و دستگاه داوری و قضایی که از آن به نفس لوامه یاد می‌شود؛ از این رو اگر خلافی انجام دادیم و یا کسی را آزار دادیم نفس لوامه ما را رها نمی‌کند البته این از عنایات پروردگار نسبت به انسان است که همه انسانها در درون خود راه درست و غلط را به خوبی می‌دانند، همه می‌دانند که ظلم بد است، دروغ و رشوه، بد است و در مقابل اینها چه اموری خوب است، این حقیقتاً از عنایات پروردگار است.

حضرت آیت‌الله‌ جوادی آملی با اشاره به حدیثی نورانی از امام جواد علیه‌السلام ابراز داشت: از همین جهت است که حضرت می‌فرماید اعتماد به خدا شیواترین و وزین‌ترین دژ است. چون حقیقتاً خداوند راه بهشت رفتن را به بهترین وجه در درون انسان قرار داده است .

وی به در پیش بودن عید سعید قربان اشاره کرد و بیان داشت: شرکت در نماز عید سعید قربان را فراموش نکنید و همچنین این دو رکعت نمازی که سفارش شده در ذی‌الحجه بین دو نماز مغرب و عشاء خوانده شود تا ثواب حاجیان نصیب ما نیز بشود را فراموش نکنید، همچنین سنت قربانی کردن را به‌عنوان یک سنت الهی فراموش نکنید، این راه خلیل حق را ادامه بدهید؛ اینها سنت‌های رسمی ماست که دین روی این رسوم تأکید دارد. انشاالله با همکاری مسئولین بهداشت این رسم و سنت به صورت باشکوه در همه شهرها برگزار خواهد شد و بیش از پیش رواج خواهد یافت./۱۳۲۳/ ۱۰۳/ص

ارسال نظرات