زی طلبگی گوشه نشینی و دور شدن از مسائل جامعه نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام جعفر طبرسی، معاون تهذیب حوزه علمیه مازندران امروز در جمع طلاب و اساتید مدرسه علمیه امام علی(ع) کلاردشت با اشاره به اهمیت زی طلبگی از دیدگاه امام خمینی(ره)، ساده زیستی را یکی از الزامات تحقق رهنمودهای امام راحل در این خصوص دانست.
وی با بیان این که امام خمینی(ره) بر ضرورت زهد و ساده زیستی طلاب و حوزویان بسیار تأکید داشتند، افزود: زندگی یک طلبه و روحانی باید از زندگی مردم عادی نیز پایین تر باشد تا مردم این قشر را جدای از خود ندانند.
معاون تهذیب حوزه علمیه مازندران با بیان این که علما همواره ملجأ و پناهگاه عموم مردم بوده اند، خاطرنشان کرد: درب بیوت علما همواره به سوی مردم باز بوده و اقشار مردم را با روی باز می پذیرفتند و در جهت رفع خواسته ها و دغدغه های آنها عمل می کردند.
حجت الاسلام طبرسی با تأکید براین که نباید این سنت ها کمرنگ و به فراموشی سپرده شود، بیان داشت: امروز یک روحانی باید تلاش کند هم سطح مردم زندگی کند و اگر غیر از این باشد به طور حتم مورد پذیرش جامعه قرار نخواهد گرفت.
وی با بیان این که سبک زندگی یک طلبه باید تداعی کننده زندگی ائمه معصومین(ع) در جامعه امروز باشد، خاطرنشان کرد: زندگی بزرگان حوزه به ویژه مراجع تقلید بهترین الگو برای طلاب جوان است تا با این اصول مهم آشنا شوند و در زندگی طلبگی خود به کار گیرند.
حجت الاسلام طبرسی با بیان این که شأن یک طلبه در جامعه اسلامی بسیار بالا است و نباید با برخی اعمال و رفتارهای غیر اصولی خدشه دار شود، تصریح کرد: زی طلبگی همچون مسیر روشنی است که یک طلبه می توان با حرکت در آن مسیر به یک جایگاه رفیع در حوزه دست پیدا کند.
معاون تهذیب حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که برخی ها زی طلبگی را گوشه نشینی و دور شدن از مسائل پیرامونی می دانند، خاطرنشان کرد: طلاب باید با رعایت برخی بایدها و نباید ها به وظیفه خود در برابر جامعه عمل کنند.
وی با بیان این که بی توجهی طلاب و روحانیان به زی طلبگی خسارت آور و آسیب زا است، گفت: ضربه به حوزه و روحانیت ضربه به دین و انقلاب است به همین دلیل باید مراقب باشیم تا خدای ناکرده خدشه ای به دین و انقلاب وارد نشود.
معاون تهذیب حوزه علمیه مازندران با بیان این که مادی گرایی یکی از آسیب هایی است که به شدت حوزویان را تهدید می کند، تصریح کرد: اگر یک طلبه توجه به مادیات را جزء اولویت های زندگی طلبگی خود قرار دهد به طور حتم در مسیر راه متوقف خواهد شد.
وی با تأکید براین که مادی گرایی در حوزه جایگاهی ندارد و مترود است، خاطرنشان کرد: نگاه یک طلبه از نخستین روزی که وارد حوزه می شود در همه مراحل زندگی فردی و اجتماعی اش باید معنوی باشد.
حجت الاسلام طبرسی با بیان این که برای سعادت و رستگاری باید هواهای نفسانی را از خود دور کنیم، افزود: هر چه قدر اخلاق حسنه، زهد، تقوا و معنویت را در خود تقویت کنیم به طور حتم مسیر رشد و تعالی حقیقی برای ما هموارتر خواهد شد.
معاون تهذیب حوزه علمیه مازندران افزود: اگر یک طلبه و روحانی از زی طلبگی خارج شده و دنیا زده شود ضمن این که جایگاه واقعی خود را نیز از میان مردم از دست می دهد موجب سستی در عقیدتی در مردم را نیز فراهم خواهد کرد.
استاد اخلاق حوزه علمیه مازندران با بیان این که مردم در مسائل دینی به گفته ها و یافته های حوزویان توجه می کنند، خاطرنشان کرد: اگر حرف و عمل یک روحانی با هم در تضاد باشد، موجب سلب اعتماد و اطمینان در جامعه خواهد شد./۹۵۰/پ203/ب1