کنگره میرقوام الدین مرعشی در آمل برگزار می شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در آمل، اولین جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان آمل شب گذشته با حضور امام جمعه، فرماندار ویژه آمل، شهردار و اعضای شورای شهر و اعضای شورای فرهنگ عمومی درسالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل با 45 دقیقه تاخیر برگزار شد.
حجتالاسلام سیدجلیل مرتضوی، امام جمعه آمل با اشاره به نارضایتی برخی از خانواده های شهدا بخصوص خانواده های شهدای مدافعان حرم در خصوص عدم نصب المان های تصاویر شهدا درسطح شهر گفت: احداث المان برای شهدای مدافع حرم از دغدغههای خانواده های شهدای مدافع حرم است که طی دیدار با این خانوادهها مطرح شد و از نبود آن در سطح شهر ابراز ناراحتی کردند.
وی افزود: برای رفع این نگرانی پیشنهاد می شود که میدان هفت تیر جنب سینما بهمن بنام میدان شهدای مدافعان حرم نامگذاری شود و طراحی آن براساس طراحی میدان ششم بهمن باشد.
حجت الاسلام مرتضوی اظهارداشت: شورای فرهنگ عمومی این شهرستان به عنوان رتبه برتر کشور در برگزاری برنامه های فرهنگی و تبلیغاتی در سال 96 شده که بهتر است امسال نیز با برگزاری برنامه های فرهنگی، ملی و مذهبی در همین جایگاه بماند.
امام جمعه آمل همچنین از برگزاری برنامه مذهبی و معنوی سی شب سی مسجد در ایام ماه مبارک رمضان که مورد استقبال مردم قرارگرفت خبرداد واظهارداشت: این برنامه می تواند یک طرح استانی باشد و آمل به عنوان پایلوت مازندران در سایر شهرستان ها اجرایی شود و به منظور ترویج فرهنگ قرآن خوانی، ادارات فرهنگی ورود جدی یابند و آموزش و پرورش در ساخت مدرسه قرآنی کوشا باشد.
رییس شورای فرهنگ عمومی آمل با اشاره به تشکیل مجمع قاریان و اساتید قرآنی ادامه داد: با تشکیل چنین مجمعی تمام مراکز قرآنی از حالت تمرکزی درآمده و حجمی می شود تا در برگزاری همایش های قرآنی و کلاس ها از متخصصین قرآنی استفاده کنیم.
حجت الاسلام مرتضوی با اشاره به برگزاری کنسرت ها در این شهرستان یادآورشد: اگر کنسرتی در آمل برگزار نشود هیچ اتفاقی نمی افتد اما باید مدیریت اجرایی کنسرت ها مشخص باشد تا دریافتی ها و هزینه های کنسرت تعیین و تکلیف شود.
امام جمعه آمل با اعلام اینکه با توجه به یکی از مصوبات شورا بر برگزاری همایش میرقوام الدین مرعشی این همایش به طور ملی در امسال برنامه ریزی میشود، عنوان داشت: قبل از تعیین زمان برگزاری همایش دیداری با رییس مجلس، علامه جوادی آملی و علمای بزرگ آملی در قم صورت گرفته و در خصوص این عالم ربانی اطلاعات جامع تری صورت گیرد.
وی با اشاره به تولیت بقعه میربزرگ بیان داشت: در این راستا جلسات متعددی در این شهرستان برگزار شد که لازم است جلسه ای با حضور مدیرکل اوقاف و مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به دستور فرماندار ویژه آمل برگزار شود.
سید جعفر رسولی فرماندار ویژه آمل با اشاره به شعار درحمایت از کالای ایرانی گفت: یکی از دغدغه های اصلی شورای فرهنگ عمومی در سالجاری اجرای فرامین مقام معظم رهبری برای حمایت از کالای ایرانی باشد.
وی افزود: برای تشویق و ترغیب مردم درجهت خرید از کالای ایرانی با استفاده از تفکرات نخبگان و اساتید دانشگاهها استفاده شود تا بتوانیم از تمام ظرفیت در امر تقویت تولید داخلی استفاده کنیم.
رسولی با اشاره به پیشنهاد دبیر شورای فرهنگی عمومی آمل برای برگزاری کنگره میرقوام الدین مرعشی و محمود ابن جریر طبری درآمل تصریح کرد: این دو بزرگوار از افتخارات شهرستان آمل در طول تاریخ بوده و هستند که حتی در ساخت فیلم مختار از کتاب محمد ابن جریر طبری استفاده شد و باید این کنگره در سطح ملی برگزار شود.
وی درخصوص برگزاری کنسرت موسیقی اشاره کرد: برگزاری کنسرت یک نوع نشاط و شادابی را در جامعه بوجود می آورد و تمام آهنگ هایی که درکنسرت ها اجرا می شود از طریق صداوسیما پخش می شود و باید در برگزاری کنترل صورت گیرد تا خدایی ناکرده باعث ناراحتی خانواده های حزب اللهی و شهدا نشود.
احمد امیرسلیمانی شهردار آمل نیز با اشاره به احداث المان شهدا بیان کرد: ساخت این المان در ورودی شهر زیبایی خاصی دارد و میتواند در میدان علویان اقدام کرد منتهی شاید به چشم نیاید.
امیرسلیمانی ادامه داد: البته پیشنهاد المان شهر آمل در پلیس راه جدید داده شده اما به لحاظ حوزه استحفاظی مسائلی وجود دارد که باید بررسی شود.
وی با اشاره به اینکه در صورت موافقت فرمانداری میتوان ساخت این المان را با مصوبه شهرستانی در دستور کار قرار داد، افزود: شهرداری آمل آمادگی کامل بر نامگذاری علما و مراجع ربانی این شهرستان را در میادین و خیابان های آمل دارد همان گونه که بلواری با نام جریر طبری و مرحوم آیت الله میرزاهاشم آملی و دیگر بزرگان نامگذاری شده است.
حجت الاسلام محمد هادی بهرامی رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آمل با استقبال از تشکیل انجمن قرآنی و تشکلهای قرآنی درشهرستان آمل گفت: تشکیل چنین انجمنی می تواند کلیه مباحث فرهنگی و قرآنی شهر را تحت پوشش خود قرار دهد.
وی با تاکیدد بر اینکه بعضی از ادارات دغدغه های کار فرهنگی دارند، افزود: متاسفانه برای تشکیل چنین انجمنی نمی توانیم اساتید و بزرگان قرآنی را تحت عنوانی بنام اتاق فکر درکنار همدیگر قرار دهیم.
رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آمل با انتقاد از عدم استقبال برگزاری مسابقات قرآنی در شهر عنوان داشت: اگر همه اساتید درکنار هم باشند قطعا می توانیم با برگزاری دوره های آموزشی، قرائت قرآن و اجرای برنامه های فرهنگی شاهد رشد و شکوفایی فرزندانمان نسبت به قرآن باشیم.
حجت الاسلام بهرامی ادامه داد: متاسفانه کارها بصورت پراکنده انجام می شود و در شب عید مبعث با حضور قاری بین المللی، محفل انسی با قرآن در امام زاده ابراهیم(ع) برگزار می شود.
وی با اشاره به تولیت بقعه میربزرگ گفت: تعیین هیات امنا از وظایف اوقاف است اما درگذشته قسمتی از بقعه را در اختیار میراث فرهنگی و قسمت دیگر برای موزه شهدا اختصاص دادند و عملا مردم از زیارت محروم هستند و اگر شود تولیت بقعه را تقویت و تعیین کنیم می تواند این مکان را به عنوان قطب گردشگری مذهبی تبدیل کرد.
داود بهمنش یکی از اساتید قرآن با انتقاد از عدم حضور مسوولین در مسابقات قرآنی گفت: متاسفانه در برگزاری مسوولین در انواع کنسرت ها در صف اول هستند و با وجود دعوتنامه در برگزاری همایش های قرآنی حضور ندارند و ما به حضور مدیران نیازمند هستیم.
وی ادامه داد : متاسفانه درچند سال اخیر به جهت عدم دلجویی از اساتید و حافظان قرآن در سطح شهرستان سبب شد که این عزیزان بسیار گله مند باشند و هنوز نیامدیم برای شناساندن این عزیزان مراسم تجلیلی برگزار کنیم.
بهمنش ادامه داد: شهری که علامه جوادی آملی مفسر کبیر قرآن و اساتید بنام بین المللی و کشوری در حفظ و قرائت قرآن کریم را دارد متاسفانه از داشتن مجمع و تشکل قرآنی محروم است و باید دغدغه قرآنی داشته باشیم.
امیر امیرنیا رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آمل در این جلسه از تلاش برای برگزاری باشکوه مراسم بزرگداشت ملی حماسه اسلامی ششم بهمن آمل گفت: سال گذشته به جهت برگزاری منظم جلسات و اجرای مصوبات توفیقات خوبی داشتیم.
وی درخصوص برگزاری کنسرت موسیقی افزود: این اداره براساس سیاست های ابلاغی از سوی اداره کل عمل می کند و تاکنون ریالی بابت برگزاری کنسرت موسیقی از کسی دریافت و یا هبه نگرفتیم./1314/پ203/ب1