مشاوره در حوزه باید تقویت شود
به گزارش خبرگزاری رسا، آیت الله سید محمد غروی در دیدار اعضای پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه که با حضور معاونین مرکز مدیریت حوزه برگزار شد، گفت: پایه پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، حوزه بوده و بس؛ هیچ تشکیلات مرتبط با وزارت علوم یا با مکان های دیگر، دارای چنین سابقه ای نبوده است.
وی افزود: آغاز این کار با جامعه مدرسین حوزه و از طریق فرمان امام راحل بود و در همان مسیری که اهداف آن ترسیم شده در حال فعالیت است که باید این مورد را در فعالیت های خود لحاظ کنیم.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: فعالان این عرصه، روحیه حوزوی بودن خود را حفظ کرده اند؛ اگر کمیته مشترکی پدید بیاید و ظرفیت های دو عرصه حوزه و دانشگاه شناسایی شود نقش مهمی در شناخت ظرفیت ها و تعاملات بعدی دارد.
آیت الله غروی تصریح کرد: در زمینه آموزش، ظرفیت های بسیاری داریم؛ در زمان مدیریت آیت الله مقتدایی در حوزه های علمیه بر این اساس تصمیم گرفته شد که بخش مشاوره حوزه باید تقویت شود که در این راستا قراردادی با پژوهشگاه حوزه و دانشگاه بسته شد و یک دوره سطح سه مشاوره ارایه شد.
وی عنوان کرد: آن دوره زمینه ساز فعالیت بیشتر رشته مشاوره شد؛ ولو اینکه حوزه مشاوره در حوزه باید تقویت شود؛ مساله مشاوره امروزه بسیار متفاوت تر از گذشته است؛ حقیقت آن است که یک سری رشته هایی که حوزه در عرصه علوم انسانی نیاز دارد می تواند با همکاری نهادهایی مثل حوزه و دانشگاه این کار را انجام دهد.
رئیس گروه روان شناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، افزود: دوره های پودمانی نیز می توان برای برخی برنامه ها برگزار کرد؛ برخی اوقات ممکن است تصمیمی در زمینه افزایش توان برخی مشاوران گرفته می شود که در این زمینه می توان از ظرفیت این دوره های مدت دار و پودمانی برای تقویت این کارشناسان استفاده کرد.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: در زمینه پژوهش نیز می توان فعالیت های گسترده ای انجام شد؛ علوم انسانی به نحوی باید واسپاری شود، زیرا شرایط خاص حوزه دارای ظرفیت هایی است که طلب می کند که نهادهایی چون حوزه و دانشگاه به کمک بیایند.
آیت الله غروی تصریح کرد: همچنین در عرصه بین المللی نیز ظرفیت های بسیار مهمی در حوزه وجود دارد؛ بیش از 40 عنوان کتاب در خصوص زمینه های مرتبط روان شناسی داریم که می توانیم با مراکز علمی کشورهای مختلف جهان از جمله اندونزی ارتباط برقرار کنیم.
وی عنوان کرد: در زمینه کرسی های نظریه پردازی نیز می توانیم کارهای مشترکی انجام دهیم؛ این عرصه برای فعالیت های علمی و آثار تخصصی نیز وجود دارد؛ باید این فعالیت ها را در قالب کمیته مشترک با حوزه دنبال کرد؛ خوشبختانه حوزه و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه دارای یک زبان مشترک هستند که می توانند در این قالب کارهای خود را به پیش ببرند.
رئیس گروه روان شناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، افزود: با افزایش تعامل می توانیم روی ظرفیت های هم حساب کنیم؛ استعدادهای برتر حوزه نیز باید در خود حوزه تقویت شوند؛ مسایلی چون دستیاری و.. در جایگاه استعدادهای برتر حوزه نیست و این تقویت و حمایت ها باید در بدنه حوزه انجام شود.
خاطرنشان می شود: در این دیدار برخی از معاونین مرکز مدیریت و رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و برخی رؤسای گروه های علمی این پژوهشگاه مطالبی را بیان کردند./1324/د101/ب1