ابتذال فرهنگی شبکه نمایش خانگی؛
جهنم زوری شبکه نمایش خانگی برای مردم
سریالهای بینظارتی که چندی است در شبکه نمایش خانگی تولید میشوند، سه مقوله مهم خشم، شهوت و ترس را هدف قرار دادهاند و پر از ابتذال هستند.
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، این روزها حجم زیاد سریالهایی که برای شبکه نمایش خانگی تولید میشوند و متأسفانه به دلیل عدم وجود نظارت صحیح بر روی سریالهایی که در این بستر عرضه و به فروش میرسند، به قدری است که میتوان گفت شبکه نمایش خانگی، امروزه به ضدفرهنگترین رسانه در کشور تبدیل شده است. مقولات خشم، شهوت، رغبت و ترس از جمله مقولاتی هستند که طبق حدیثی از امام صادق (ع) درصورت کنترل شدن، آتش جهنم بر انسان حرام خواهد شد.۱
سریالهایی که در این بستر تولید و عرضه میشوند، همگی و بهخصوص سریال جدیدی که رامبد جوان، با حاشیههای تولد فرزندش در کانادا تولید کرده است، مانند شخصیتاش، جلف و بینمک است. از آن طرف همه این سریالها از مقولۀ مشترک آرایش غلیظ و شوخیهای جنسی پر هستند. با مجموعه سریالهایی که در این بستر عرضه و تولید میشوند، این تداعی را برای مخاطب ایجاد میکنند که انگار شرط ساخت سریال برای شبکه نمایش خانگی، استفاده از آرایشهای غلیظ و شوخیهای جنسی و رکیک است.
نگاه دولت به شبکه نمایش خانگی
آقای ربیعی، سخنگوی دولت، در اظهاراتی که بنا نداشت درباره سریال گاندو بیان کند، درباره ساخت سریالهای آزاد و خصوصی، آزادی فکر و نگاه در اینگونه تولیدات را بدون ایراد دانسته است. حال سؤال اینجاست که پخش صحنههای دلخراش و خونین که حتی داعش چنین تصاویری را از رسانههای خود به صورت زنده و مستقیم پخش نمیکند، چطور در شبکه نمایش خانگی به راحتی مجوز اکران میگیرند؟
مسأله رها بودن و یله بودن شبکه نمایش خانگی، در این سالها یکی از معضلات و آسیبهای فرهنگی به حساب میآمد. سطح تولیدات سخیف و بعضاً مستهجن که در این بستر تولید و عرضه میشوند و هزینه هنگفتی که بابت این گونه سریالها خرج میشوند اگر در راستای درستی قرار بگیرند، چه بسا که دیگر حتی صدا و سیما نیاز به پخش این حجم از تبلیغات برای زنده کردن هزینههای تولید فیلم و سریال خود نپردازد.
هنر برای هنر یا هنر برای ابتذال؟
اما خرج هزینه برای فیلمهایی که تولید کنندگان آن به هنر برای هنر اعتقاد دارند، امروزه باعث تولید آثاری هنری بدون فکر و پشتوانه محتوایی صحیح شده است. روزی که اهالی شهرهای ایتالیا نسبت به آثار هنری و مجسمههای مستهجن سکوت کردند، هیچگاه فکر نمیکردند که همین آثار باعث ترویج مفاسد اخلاقی در جامعه مسیحی و انحطاط آن شد که به دنبال آن رنسانس به وقوع پیوست.
بررسی مصداقی مقولات شیطانی در سریالهای شبکه نمایش خانگی
سریال شبکه نمایش خانگی «مردم معمولی» که با نگاهی سرمایه سالارانه توسط رامبد جوان تولید شده و هنوز فیلم برداری و تدوین آن پایان نیافته است. البته در دو قسمتی هم که تا کنون از این سریال منتشر شده است، آثار ابتذال کاملا روشن است. آرایش غلیظ زنان، عشوهگریهای آنان، رقص و موسیقی از جمله موارد ابتذالی است که میتوان برای این سریال نامبرد.
سریال دیگری تحت عنوان ارتش سری که ادامه فیلم سینمایی خوب، بد، جلف است و از جمله سریالی است که در آن هم، نیروهای امنیتی و انتظامی به سخره گرفته شدهاند، اما این سریال نیز همانند دیگر سریالهای شبکه نمایش خانگی، پر از آرایشهای غلیظ و شوخیهای نامناسب است.
در کنار این سریالها، سریال قورباغه نیز سریال دیگری است که با سیاه نمایی از وضعیت زندگی در ایران، به نمایش خشونت و کشتارهای بیرحمانه و وحشیانه میپردازد. فیلمهایی که این سریال و بعضی از سریالهای دیگر شبکه نمایش خانگی از خشونتها منتشر میکنند. سریال سیاوش نیز مانند سریال قورباغه با سیاه نمایی از اوضاع و نمایش صحنههایی با خشونت و خشم، سریال دیگری است که در تقویت این مقوله کوشیده است.
سریال گیسو نیز یکی دیگر از سریالهایی است که در آن آرایشهای غلیظ و خشونت وجود دارد. ملکه گدایان سریال دیگری است که در آن همین مقولات مشاهده میشود. پیشتر نیز سریالهای آقازاده و نهنگ آبی نیز با همین مقولات زننده مواجه بودند. در سریال نهنگ آبی نیز مقوله ترس و وحشت در کنار مقوله خشم و شهوت قرار گرفته بود.
محمدحسین کتابی
۱- امام صادق (ع) فرمودند: «مَنْ مَلَکَ نَفْسَهُ إِذَا غَضِبَ وَ إِذَا رَغِبَ وَ إِذَا رَهِبَ وَ إِذَا اِشْتَهَى حَرَّمَ اَللَّهُ جَسَدَهُ عَلَى اَلنَّارِ؛ هر کس هنگام خشم و رغبت و ترس و شهوت، خویش را نگه دارد خداوند جسمش را بر آتش حرام کند.» تحف العقول عن آل الرسول صلی ال، ج ۲، ص ۳۶۱
۱- امام صادق (ع) فرمودند: «مَنْ مَلَکَ نَفْسَهُ إِذَا غَضِبَ وَ إِذَا رَغِبَ وَ إِذَا رَهِبَ وَ إِذَا اِشْتَهَى حَرَّمَ اَللَّهُ جَسَدَهُ عَلَى اَلنَّارِ؛ هر کس هنگام خشم و رغبت و ترس و شهوت، خویش را نگه دارد خداوند جسمش را بر آتش حرام کند.» تحف العقول عن آل الرسول صلی ال، ج ۲، ص ۳۶۱
ارسال نظرات
نظرات بینندگان
زده شدم. داستان هم ندارن، انگار فیلمنامه هر قسمت بعد از قسمت قبلی نوشته میشه!!!
فرم ندارن، لوکیشن ندارن، لوس و بی مزه ...
به جای اینکه این همه شبکه درست تا همش برنامه تکراری پخش کنه، تعداد شبکه ها رو کمتر کنن ولی برنامه خوب درست کنند
بارها شده که دیدم دو تا شبکه همزمان یک برنامه پخش میکنند
هدف از شبکه های شما، سلامت، امید، پویا و تماشا دقیقا چیه ؟ کجای دنیا یک شبکه درست میکنند که برنامه تکراری بقیه شبکه های رو پخش کنه
بیاین دعا کنیم هدفشون پول شویی نباشه