غدیرحیات طیبه
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، غدیر را اگر چه مردم به نام یک سرزمین و یک آبگیر میشناسند، ولی تنها نام یک سرزمین نیست. بلکه یک بینش و تفکر است که انسان را وا میدارد تا بدان حقیقت ایمان آورد.
غدیر در واقع خلاصهی مکتب وحی است و اینگونه این نام مقدس با موضوع ولایت که اساس دین ما است گره میخورد. غدیر تنها یک واقعهی تاریخی نیست بلکه ثمرهی رسالت و تداومبخش خط نبوت است.
غدیر نتیجهی خلقت، پیام وحی، هدف مقدس الهی و تعیین کنندهی سرنوشت مسلمانان عالم تا پایان جهان است.
این حادثه نه داستان بود و نه قصه، که بتوان آن را در طول زمانهای مختلف، به صورتهای گوناگونی برای مردم بازگو کرد. چرا که حقیقت غدیر حقیقتی واحد است؛ غدیر حقیقت و منصبتی الهی است که در سال دهم هجری روز هیجدهم ذیالحجه و مصادف با آخرین سفر حج (حجه الوداع ) به وسیلهی بهترین انسان _ پیامبر گرامی اسلام(ص) _ و توسط امین وحی _جبرئیل_ در موقعیتی حساس در کنار آبگیری با جمعیتی فراوان به وقوع پیوست.
با اینکه سال دهم هجرت سال پایان عمر آن حضرت بود اما مهمترین ماموریت و رسالت آسمانی ایشان نصب امیرالمومنین به عنوان امام و پیشوای مسلمین بود تا از این طريق تمام نقشههای منافقین و کوردلان را یکجا خنثی کند.
پیامبر اسلام برای تایید این هدف مقدس الهی، خطبهی غدیر که شاخصترین و زندهترین سند ولایت است را ایراد نمودند و در فرازی از آن فرمودند:
مَن کُنتُ مُولَاهُ فَعَلیُ مَولاهُ.
هرکس را که من مولا و سرپرست او هستم پس از من، علی مولا و سرپرست او است.
بدون شک واقعهی غدیر خم، نقش سرنوشت سازی در تعیین مسیر آیندهی اسلام داشته است. مأموریتی که کوچکترین کوتاهی در مورد آن به از بین رفتن زحمات چندین سالهی ایشان میانجامید.
پیامبر به رساندن پیام بسیار مهمی به مردم ماموریت یافته بود و خداوند متعال درآیهی ۶۷ سورهی مائده در رابطه با این ماموریت چنین میفرماید:
«يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَيْكَ مِن رَّبِّكَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ...»
«ای پیامبر! آنچه را از سوی پروردگارت به تو نازل شده است، تبلیغ کن و اگر چنان نکنی، پیام و رسالت او را انجام ندادهای وخداوند تو را از مردم حفظ میفرماید...»
بعد از این آیه پیامبر (ص) به حضرت علی(ع) فرمودند: به یقین کسی که خدا را بدون ولایت تو ملاقات کند عملش باطل است.
با توجه به گره خوردن موضوع غدیر به مسئلهی ولایت، تبلیغ غدیر طبق آنچه امامان معصوم، علما و دانشمندان بزرگ از آن یاد کردهاند از ضروریترین مسائل اسلام است؛ چنانکه فیلسوف معروف، فارابی نیز بر همین اساس، به تحلیل فلسفهی امامت پرداخته است و همچنین ابن سینا نیز در کتاب شفا خود به موضوع مهم حدیث غدیر پرداخته و آن را بهترین راه برای انتخاب جانشین پیامبر (ص) دانستهاند. غیر از علمای بزرگ شیعه که همه قابل اعتماد هستند، دانشمندان دیگری از اهل سنت نیز حدیث غدیر و واقعهی آن روز را نقل کردهاند؛ مانند طبری و ابن اثیر...
بنابراین اگر پس از رحلت پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله به سفارشهایی که روز غدیر و موارد دیگری که پیامبر بارها در مورد وصی خویش فرمودند، عمل شده بود؛ بشریت امروز عدالت را تجربه میکرد؛ اما به خاطرعدم اطاعت همان مردم از رهبری، پس از رحلت ایشان در بین مردم انحرافاتی پیش آمد، که به عنوان یک لکهی ننگ بر جریدهی تاریخ ثبت شد.
در مورد اهمیت و فضیلت این روز بزرگ، زیاد بن محمد میفرماید: به امام صادق علیهالسلام گفتم: آیا مسلمانان عیدی غیر از عید قربان و عید فطر و روز جمعه دارند؟ فرمود: آری، آن روزی که رسول خدا صلیاللهعلیهوآله، امیرمؤمنان علی علیهالسلام را (به خلافت و ولایت) منصوب کرد.
همچنین رسول خدا فرمود: «روز غدیر خم، برترین عیدهای امت من است، عید آسمانی و آن روزی است که خداوند دستور داد برادرم، علی بن ابیطالب را به عنوان پیشوا و فرماندهی امتم منصوب کنم، تا بعد از من مردم به دست او هدایت شوند، و آن روزی است که خداوند در آن روز، دین خود را تکمیل و نعمت را بر امت من تمام کرد و اسلام را دین آنان قرار داد.
با نظر به روایات، ما شیعیان دعوت شدهایم که در روز عید غدیر آدابی را رعایت کنیم. ازجمله:
۱_به برادرانمان نیکی کنیم، و با آنها رابطهی دوستی داشته باشیم تا خداوند به برکت آن رابطه، جدایی و پراکندگی ما را سامان بخشد.
۲_ نعمتهای خداوند را به یکدیگر هدیه دهیم.
۳_نسبت به هم همدردی و مهرورزی داشته باشیم تا بدین وسیلة رحمت الهی را جلب نمائیم.
۴_لبخند و شادمانی را میان خویش و در برخوردهایمان آشکار سازیم.
۵_ستایش و سپاس خداوند را بر آنچه به ما بخشیده است نمایان کنیم.
۶_لباسهای زیبا بپوشیم.
۷_با برادران دینی خود مصافحه نمائیم.
۸_مجالس جشن و مدیحه سرایی بر پا کنیم.
۹_فرزندان خود را بامسآلهی امامت و مناقب و منزلت ولایت امیرمومنان آشنا سازیم. ۱۰_فرازهایی از خطبهی غدیر را بخوانیم.
مهری یزدان پناه
جالب بود. ان شاء الله که به ان توجه شود و نکته های ان همیشه در جامعه زنده بماند.
موفق باشید.
بسیار عالی و زیبا و آموزنده است
ان شاء الله چنین متونی الهام بخش جوانان ما باشد
به امید موفقیتهای بیشتر شما
موید باشید
بهترین تبلیغ غدیر، ذکر فضایل مولا و بیان اهمیت غدیر در طول سال است. همانگونه که سالها دشمنان حضرت علی علیه السلام، در هر خطبهای لازم میدانستند حضرت امیر را دشنام دهند.
#من غدیریام
بهترین تبلیغ غدیر، ذکر فضایل مولا و بیان اهمیت غدیر در طول سال است. همانگونه که سالها دشمنان حضرت علی علیه السلام، در هر خطبهای لازم میدانستند حضرت امیر را دشنام دهند.
#من غدیریام