دبیر جشنواره فیلم فجر به حاشیهها پاسخ داد
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، آخرین قسمت از سری برنامههای سینماملت ساعتی پس از برگزاری اختتامیه چهلمین جشنواره فیلم فجر در برج میلاد، از همین مکان به روی آنتن رفت.
حراست سازمان پیگیر عامل لو رفتن لیست برگزیدگان فجر است
مسعود نقاشزاده دبیر چهلمین جشنواره فیلم فجر اولین میهمان آخرین قسمت از سری برنامههای سینماملت بود تا به برخی از حواشی این دوره از جمله لو رفتن لیست برگزیدگان پیش از برگزاری اختتامیه، دیده شدن آثار پیش از برگزاری جشنواره، انتشار نسخه قاچاق یکی از فیلمها و شایعات مربوط به جلسات داوری توضیحاتی ارائه دهد.
وی در پاسخ به اینکه چگونه لیست برگزیدگان چهلمین جشنواره فیلم فجر پیش از اعلام رسمی لو رفت؟، گفت: ما در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر سعی کردیم به سمت قانونگرایی و استانداردسازی برویم اما به هر حال همیشه افراد قانونگریز وجود دارند. مدیر حراست سازمان سینمایی پس از لو رفتن لیست برگزیدگان چهلمین جشنواره فیلم فجر مسئول پیگیری این موضوع شده است.
حمایت قانونی ستاد چهلمین جشنواره فیلم فجر از صاحبان فیلمها
پخش غیرقانونی فیلم علفزار به کارگردانی کاظم دانشی و تهیهکنندگی بهرام رادان یکی دیگر از حواشی به وجود آمده در آخرین روزهای چهلمین جشنواره فیلم فجر به حساب میآید. نقاشزاده در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه فیلم مذکور چگونه همزمان با اکران جشنوارهای به صورت غیر قانونی پخش شده است؟ گفت: ما در ستاد چهلمین جشنواره فیلم فجر یک سالن کاملاً ایزوله طراحی و آماده کرده بودیم و هیچ کسی به جز داوران و مسئول دبیرخانه جشنواره مذکور به این سالن ایزوله رفت و آمد نمیکرد بنابراین ما از ستاد چهلمین جشنواره فیلم فجر اطمینان خاطر داریم البته به صاحبان فیلمها اعلام کردهایم اگر اطلاعاتی را داشته باشند که به ما کمک کند متوجه شویم کسی به صورت غیر قانونی به فیلمهای جشنوارهای دسترسی پیدا کرده است، ما در ستاد جشنواره فیلم فجر از لحاظ قانونی به آنها کمک میکنیم.
او افزود: فیلم یک سرمایه فرهنگی و اقتصادی است و دسترسی غیر قانونی به آن نوعی دزدی به حساب میآید. ما هنوز تا برگزاری استاندارد جشنواره فیلم فجر فاصله داریم. یکی از ملاحظات ما برای برگزاری جشنواره فیلم فجر، خانه جشنواره است. تا به امروز هیچکدام از مکانهایی که این جشنواره در آنها برگزار شده است، برای جشنواره طراحی نشدهاند. این مسئله با یک تصمیم حل نمیشود و نیاز به یک اراده ملی دارد.
* حذف جایزه انتخاب فیلم از نگاه مردم یکی دیگر از حواشی چهلمین جشنواره فیلم فجر بود. تصمیم حذف این جایزه از میان جوایز چهلمین جشنواره فیلم فجر در ساعات پایانی جشنواره مذکور گرفته و اجرایی شد. این مسئله تا اندازهای در سرانجام فیلمهای شرکت داده شده در جشنواره اهمیت دارد که تهیهکننده فیلم ملاقات خصوصی تصمیم گرفت که فیلمش از داوری جشنواره فجر انصراف دهد. از طرف دیگر افرادی که بلیت خریده، به سالن سینما رفته، اکران جشنوارهای فیلمها را دیده و نظرشان درباره فیلمها را در سامانه نظرخواهی مردمی ثبت کرده بودند احساس کردند که به آرایشان بیاحترامی شده است.
حذف جایزه انتخاب فیلم از نگاه مردم با هدف احترام به آرای مردم
نقاشزاده در پاسخ به این سؤال که چرا جایزه انتخاب فیلم از نگاه مردم به صورت ناگهانی از میان جوایز چهلمین جشنواره فیلم فجر حذف شد؟ گفت: من هنوز بر سر تصمیم گرفته شده برای حذف جایزه انتخاب فیلم از نگاه مردم از میان جوایز چهلمین جشنواره فیلم فجر میایستم زیرا ما با اخذ این تصمیم برخلاف نظر برخی از افراد به آرای مردم احترام گذاشتیم.
او افزود: ما برای اهدای هر کدام از جوایز جشنواره فیلم فجر هیأت داورانی داریم که باید به نظرشان احترام بگذاریم. هیات داوران ما برای جایزه انتخاب فیلم از نگاه مردم ، مردم هستند و نظرات آنها باید با دقت و صحت ثبت شود. فرآیند ثبت نظر مردم درباره فیلمهایی که در جشنواره فیلم فجر مشارکت داده شدهاند، پیچیده است و بررسی ما نشان میدهد که در برخی از سینماها برای تعدادی از تماشاچیان پیامک رایگیری ارسال نشده است. در برخی از سینماها نیز تعداد بلیتهای فروخته شده با تعداد افراد حاضر در سالن همخوانی نداشت.
دبیر چهلمین جشنواره فیلم فجر بیان کرد: وقتی رأی افرادی که بلیت خریده و فیلمهای اکران شده در قالب جشنواره فیلم فجر را در سالن سینما دیدهاند دریافت نشده یا به درستی ثبت نشده است، جدولی که در نتیجه نظرخواهی و رایگیری به دست ما رسیده، قابل اعتماد نیست.
نقاشزاده ضمن تشکر از کسانی که در نظرسنجی مردمی چهلمین جشنواره فیلم فجر شرکت کردهاند، اعلام کرد: مدیر حراست سازمان سینمایی و مدیران داخلی سینماها مأمور رسیدگی به مسئله نقص سیستمی و گاهی انسانی رایگیری مردمی چهلمین جشنواره فیلم فجر شدهاند.
تکذیب اختلاف میان داوران چهلمین جشنواره فیلم فجر
او اخبار منتشر شده درباره وجود اختلاف میان داوران چهلمین جشنواره فیلم فجر را از بیخ و بُن تکذیب کرد و گفت: به گواه داوران چهلمین جشنواره فیلم فجر، فضای حاکم بر داوری این دوره جشنواره فیلم فجر یکی از بهترینها بوده است.
نمایشهای جشنوارهای باید محدود باشند
دبیر چهلمین جشنواره فیلم فجر بیان کرد: جشنواره فیلم فجر هرگز نباید به معنای اکران سراسری یک فیلم تلقی شود. امسال 61 سالن سینما در تهران و تعدادی سالن سینما در شهرستانها در اختیار جشنواره فیلم فجر قرار گرفتند در واقع تعداد سالنهای سینمایی اختصاص یافته به اکران جشنوارهای فیلمها زیاد بود اما به دلیل همهگیری کرونا تعداد صندلیها نسبت به سالهای گذشته کم شده بودند.
نقاشزاده افزود: به نظر من نمایشهای جشنوارهای باید محدود باشند و جایی برای اکران عمومی فیلمها بگذارند البته طنین جشنواره فیلم فجر باید در سراسر کشور شنیده شود.
او در پایان درباره آینده جشنواره بینالمللی فجر گفت: براساس سیاستگذاری سازمان سینمایی از سال آینده جشنواره فیلم فجر به صورت بینالمللی برگزار میشود.