مهمترین رویکرد مجمع ملی جمعیت "فرهنگسازی" در حوزه جمعیت
به گزارش گروه جمعیت و خانواده خبرگزاری رسا، دومین نشست سراسری رابطان استانی مجمع ملی فعالان جمعیت با حضور 32 رابط استانی مجمع ملی فعالان جمعیت و مسئولان کشوری در تهران برگزار شد. بررسی محورهای فعالیتی جبهه مردمی جمعیت در سال 1401، ثبت دانش و تجربهنگاری، ایجاد بستر تعاملی گروههای مردمی و مسئولین، از مهمترین اهداف این نشست دوروزه بود.
گزارش روز اول نشست
حجتالاسلام "رسول ساکی" دبیر مجمع ملی فعالان جمعیت، در ابتدا سخنان خود را با ابراز خیرمقدم به رابطان استانی مجمع ملی فعالان جمعیت که از استانهای مختلف برای شرکت در این نشست به تهران آمدهاند، شروع کرد.
سپس، هرکدام از رابطان استانی به بیان گزارش عملکرد خود با رویکرد شبکهسازی، مدلهای شبکهسازی، تجربیات موفق و گزارش کلی از وضعیت استان خود پرداختند. برگزاری کارگاه تخصصی «شناسایی و شبکهسازی» با ارائه "سید مرتضی آزمون" از برنامههای روز اول این نشست بود که تکنیکها و روشهای مؤثر در امر شبکهسازی معرفی شد.
مقابله با جبهه استکبار نیازمند تشکیل جبهه است
در ادامه "سید احمد عبودتیان" مدیرعامل بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیاء(عج) به بررسی مبحث جبههسازی پرداخت و گفت: تا دیروز فکر میکردیم نیروهای فرهنگی جمع شوند و شبکهسازی شود، جبهه شکل گرفته است اما رهبر معظم انقلاب فرموده بودند مقابله با جبهه استکبار نمیشود مگر با تشکیل جبهه و این نمیشود مگر با حضور مردم، یعنی وقتی آحاد به میدان میآید جبهه شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه ایجاد تشکلهای فرهنگی پُلی برای تحقق حضور آحاد و به میدان آوردن همه بود، تصریح کرد: همانطور که رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب فرمودند، حرکت عمومی باید شکل بگیرد.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیاء(عج) با تأکید بر اینکه در این مدل جنگ نیابتی دیگر روشهای مقابلهای گذشته جواب نمیدهد، در این جنگ مقابله با یک عده معدودی، شدنی نیست، آن دوره که گروهی از مردم برای همه میجنگیدند، جوابگوی این جنگ نیست، گفت: حرف رهبر انقلاب این است که آحاد را باید به این میدان بیاوریم.
گزارش روز دوم نشست
ساعات اولیه روز دوم با ارائه سخنرانی دکتر "حجت حاجیکاظم" مسئول دبیرخانه حمایت از حیات جنین آغاز شد. وی به تبیین روند تاریخی شکلگیری اسقاط جنین و بررسی جنبشهای ضد اسقاط جنین در ایران و جهان و نیز به معرفی مسیر حمایت از حیات جنین پرداخت.
در ادامه دکتر "امیرحسین بانکیپور" رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی به معرفی الگوهای صحیح مطالبهگری نسبت به تحقق مواد قانون طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت پرداخت.
لزوم فرهنگسازی در حوزه جمعیت و حمایت از جبهه مردمی
سپس دکتر "سید کاظم فروتن" دبیر ستاد ملی جمعیت، پس از خوشآمدگویی به رابطان استانی جبهه مردمی جمعیت، مهمترین رویکرد خود را در ستاد ملی جمعیت علاوه بر پیگیری قانون، پرداختن به امر فرهنگسازی در حوزه جمعیت و حمایت از جبهه مردمی عنوان کرد.
دلایل حضور کمرنگ مردم در اقدامات ایجادی و ایجابی نظیر مسائل نرم سیاسی، فرهنگی و...
حضور سرلشگر محمدعلی جعفری یکی از مهمترین رویدادهای این نشست بود. ایشان با تأکید بر فرمایشات امام خامنهای (مدّ ظلّه العالی) در بیانیه گام دوم انقلاب پیرامون ضرورت نقشآفرینی مؤثر مردم تصریح کردند: تجربه نشان داده است که مردم، در اقدامات سلبی نظیر سیل، زلزله، حماسه 9دی، کرونا و... که محسوساند حضور گرم و فعالی دارند اما در اقدامات ایجادی و ایجابی نظیر مسائل نرم سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بهدلیل محسوس نبودن بحرانها و تهدیدها، مردم حضور کمرنگتری دارند.
"گفتمانسازی" مهمترین وظیفه رابطان استانی مجمع ملی فعالان جمعیت
سرلشگر جعفری مهمترین وظیفه رابطان استانی مجمع ملی فعالان جمعیت را گفتمانسازی در جهت دغدغهمند کردن آحاد مردم دانست و گفت: کار اصلی شما که مورد مطالبه حضرت آقا هم هست، گفتمانسازی و پای کار آوردن مردم است که این هم بهصورت خودجوش باید در قالب گروههای کوچک متنوع و متکثر در مقیاسهای کوچک خودشان در سطح شهرها، شهرستانها و محلات اتفاق بیفتد. مردم ابتدا باید ضرورت حضورشان را حس کنند و شما نیز باید نحوه نقشآفرینی را به آنها بیاموزید و زمینههای آن را فراهم کنید. افق شما باید این باشد که حداقل در هر شهرستان 10 الی 20 گروه فعال و مؤثر داشته باشید.
در ادامه نشست "داوود یاراحمدی" عضو انجمن عکس بسیج هنرمندان از برگزاری جشنواره و پویش ملی عکس «خانواده من» خبرداد. ایشان ضمن توجهدهی به ضرورت عکس و تصویر در امر فرهنگسازی، برگزاری این جشنواره را از مهمترین و مؤثرترین اقدامات رسانهای در حوزه جمعیت معرفی کرد.
سپس حجت الاسلام محمد جنتی، مدیرکل اداره امور مبلغین سازمان تبلیغات اسلامی به معرفی ایجاد بستر تعاملی گروههای مردمی با ظرفیتهای سازمان تبلیغات پرداخت.
در آخر دکتر زینب اختری؛ مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت کشور به معرفی کیفیت حضور مؤثر رابطان استانی در قرارگاههای جمعیت استانداریها و بیان الگوهای تعامل و نحوه مطالبه قانون از آنها پرداخت.