اهمیت گذشت و بخشش نسبت به دیگران
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه شرح نهج البلاغه، با اشاره به اهمیت فروبردن خشم و برخورداری انسان از صفت بخشش و چشم پوشی از خطای افراد، گفت: حلم و صبر و بردباری از ویژگی های اخلاقی ائمه اطهار(ع) است. کسی که قدرت دارد ولی می بخشد کار بزرگی کرده است و خداوند می فرماید بخشش باعث رشد انسان خواهد شد.
آیت الله مهدوی در ادامه افزود: یک زن اگر بچه ای دارد که شیر به این بچه می دهد می تواند در ازای آن از مرد پول دریافت کند و این حق بانوان است و اسلام این حق را برای زن قائل شده است اما در عین حال دین اسلام در حوزه اخلاق از زن میخواهد نسبت به این حق خود چشم پوشی کند و بخشش و گذشت داشته باشد.
وی با تأکید بر اهمیت گذشت داشتن انسان در اختلافات و گذشت از حق خود در زمانی که توانایی گرفتن آن را دارد برای رسیدن به رشد و کمال، اظهار کرد: امام علی(ع) میفرمایند خشم خود را فرو ببر و زمانی که توانایی داری بگذر، زمانی که عصبانی شدی حلم داشته باشد و زمانی که مسلط هستی چشم پوشی کن و فایده این کارها عاقبت بخیری است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه بزرگترین عاقب بخیری برای ما در آخرت است، خاطرنشان کرد: کسی که اهل گذشت باشد در این دنیا نیز زندگی شیرین و شادی خواهد داشت و بر همین مبنا باید به فکر گذشت داشتن و بخشش دیگران باشیم.
آیت الله مهدوی به تلاش برخی افراد برای بستن دهان دیگران در درگیریها و نزاعها و غلبه با غضب بر دیگران، تصریح کرد: کسی که در هر حالتی به دنبال غلبه بر دیگران است روزی خواهد رسید که باید عذرخواهی کند، کسی که ظلم میکند یا در این دنیا باید عذرخواهی و طلب بخشش کند یا اینکه این اتفاق در آخرت خواهد افتاد و قرآن کریم میفرماید معذرت خواهی ظالمین در آخرت نفعی ندارد.
استاد درس خارج حوزه علمیه به تلاش انسان در آخرت برای کسب حسنه اشاره کرد و گفت: امام علی(ع) میفرمایند غلبهای که انسان با غضب کسب میکند قوام ندارد به ذلت عذرخواهی که در نهایت انسان باید کسب کند و عزتی که شخص با عصبانیت در دنیا کسب کرده است در نهایت از دست خواهد داد./1304/