۰۸ مهر ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۷
کد خبر: ۷۴۲۶۵۸
در نشست معرفی نمایشگاه تخصصی «مسجد و اداره جامعه» تبیین شد؛

نقش و حوزه تاثیرگذاری مسجد در جامعه اسلامی

نقش و حوزه تاثیرگذاری مسجد در جامعه اسلامی
نشست معرفی نمایشگاه تخصصی مسجد و اداره جامعه با حضور جمعی از صاحب نظران و اندیشمندن حوزه مسجد با موضوع تاثیرگذاری مسجد در جامعه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، نشست معرفی نمایشگاه تخصصی «مسجد و اداره جامعه» پنجشنبه با حضور حجت الاسلام رضا عزت زمانی معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی و حجت الاسلام علی کشوری دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی و جمعی از میهمانان و علاقه مندان در سالن جلسات بنیاد هدایت در قم برگزار شد.

حجت الاسلام عزت زمانی انقلاب اسلامی را معجزه ای برای تحقق اراده همه انبیاء و اولیاء در تحقق حکومت توحیدی معرفی کرد و گفت: انقلاب با طی کردن فراز و نشیب های فراوان، امروز میراث دار حرکت اهل بیت(ع) است.

وی ادامه داد: این انقلاب به برکت دستورالعمل سیاسی اسلام ناب برپا شد و با محوریت مردم و مجاهدت های آنان و مجامعی که اسلام میدان دار آن و مسجد پایگاه آن بود، این معجزه اتفاق افتاد و به برکت همین مساجد و راهنمایی های اسلام توانست مسیرش را طی کند.

معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه اسلام در برپایی نظام اسلامی و حکومت ولایت فقیه کلامش بر زمین نشست، ابراز کرد: اسلام در حوزه های مختلف اعم از اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی، دستورالعمل و ساختار و نظامات اداره جامعه را دارد؛ این ظرفیت عظیمی به برکت انقلاب اسلامی باید به منصه ظهور برسد.

وی ادامه داد: در این سال ها نظاماتی در کشور حاکم بود و شاید بی توجهی ما باعث شده تا جایگاه و برخی کارکردهای مسجد کمرنگ و گاهی فراموش شود.

حجت الاسلام عزت زمانی با اشاره به نقش حوزه علمیه در بهره وری از ظرفیت مساجد تصریح کرد:  اگر مسجد را به عنوان مرکز اداره جامعه یک حقیقت می دانیم، فرآوری و تبدیل آن به عنوان مدل اجرایی بر دوش حوزه های علمیه است؛ همانطور که انقلاب را ایجاد و پشتیبانی کرده باید حرف خود را در این زمینه ها نیز ارائه کند.

حجت الاسلام عزت زمانی به تلاش های صورت گرفته در این زمینه اشاره کرد و ابراز داشت: اگرجوانان توانایی اسلام را در اداره جامعه ببینند هم امیدوارتر و هم مستحکم تر در مسیر تحقق اهداف انقلاب اسلامی پیش خواهند رفت و ان شاءالله تحقق تمدن اسلامی که بیان امامین انقلاب است محقق خواهد شد.

تمرکز بر روی مسجد روند حل مشکلات کشور را تسهیل می‌کند

در ادامه حجت الاسلام کشوری دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی به تبیین و معرفی نمایشگاه «مسجد و اداره جامعه» پرداخت و تاکید کرد: هر چقدر که بر محوریت مسجد متمرکز شویم، مشکلات کشور را راحت تر می توان حل کرد و کشور را اداره کنیم.

وی ادامه داد: باید در حوزه به مسجد به درک تفصیلی برسیم و از کلی گویی بپرهیزیم؛ محتوای این نمایشگاه برای ایجاد این درک تفصیلی است و در سه محور سخن خواهیم گفت.

حجت الاسلام کشوری در تبیین اثرگذاری مسجد رد جامعه اظهار داشت: در کتب روایی 4 گونه تاثیرگذاری برای مساجد بیان شده است. در این زمینه مسجد قبیله(محله) را داریم؛ این مسجد باید در عرصه بهبود وضعیت اهالی و افرادی که مانند یک خانواده و قبلیه هستند تاثیر گذار باشد.

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی مسجد سوق(بازار) را دومین حوزه تأثیرگذاری مسجد عنوان کرد و خاطرنشان داشت: از روایات بر می آید که از مسجد باید برای کسب روزی حلال استفاده کنیم و مردم را به این سمت سوق دهیم؛ مسجد بازار نقش مهمی در بهبود وضعیت بازار می تواند داشته باشد.

وی مساجد اعظم(جامع) را محل سیاست گذاری هفتگی برای اداره جامعه دانست و افزود: بنابر روایات وظیفه مسجد و خطیب جمعه این است که مشکلات مردم را به صورت هفتگی رصد و حل کند؛ این مساجد در حوزه سیاست گذاری در حوزه شهری کاربرد دارند.

حجت الاسلام کشوری مساجد اربعه را محل سیاستگذاری کلان در جامعه عنوان کرد و گفت: مساجد باید در این 4 حوزه تأثیرگذاری داشته باشند؛ با این حال برخی شعار مردمی شدن را می دهند، ولی به نقش مسجد اهمیت نمی دهند.

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی در پاسخ به این پرسش که مسجد قرار است بر اساس چه مفاهیمی اداره جامعه را به عهده بگیرد، اظهار داشت: بنابر استنباطی که ما در بنیاد هدایت انجام دادیم، ایده پردازی در مسجد باید بر اساس حدود کبار فرائض پنجگانه انجام شود.

حجت الاسلام کشوری با بیان اینکه پایه های اسلام بر 5 مسأله نماز، زکات، حج، صوم و ولایت بناشده است، ادامه داد: هر فریضه ای دارای حدود کبیره ای است که مجموعا 23 حد کبیر(مفهوم بزرگ) را در مسأله مسجد و اداره جامعه شمردیم که امام جماعت می تواند بر اساس آن ایده پردازی و نظریه پردازی کند.

ارسال نظرات