۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۵
کد خبر: ۷۵۹۰۳۵
یادداشت؛

بابا دخترت را دریاب!

بابا دخترت را دریاب!
رابطه عاطفی دختر بهترین سرمایه است برای اینکه دختر را از این فضای مسموم بیرون کشد و نظام ارزشی و رفتاری او را مراقبت کند، اما اگر پدر همراستا با این حکمرانی مجازی، عمل کند و خواسته‌هایی که رسانه برای دختر می‌سازد را اجابت کند.
به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، دختر، پدرش را خیلی دوست دارد. دنیای او نگاه پر مهر پدر است. یکی از نگرانی‌های دختر از دست دادن سرمایه محبت پدر است. پدر نیز با دخترش انس خاصی دارد و محبتش به دختر جنس دیگری دارد.

این رابطه عاطفی، یک سرمایه تربیتی است. می‌تواند در مسیر تربیت به کار رود و ممکن است این رابطه عاطفی به چالشی برای تربیت دختر تبدیل شود و زمینه  آسیب‌های فراوان تربیتی را برای دختر فراهم کند. در صورتی که این رابطه عاطفی «عقلانیت» پدر را مهار کند و او را به دنبال خواهش‌های دختر بکشاند، تبدیل به چالش تربیتی می‌شود و اگر این رابطه عاطفی به مدیریت ذهن و مراقبت از رفتارهای آسیب‌زای دختر بپردازد، سرمایه عظیم برای تربیت است.

تربیت صحیح، با تعریف درست از زشتی و زیبایی رفتار و مدیریت ترس‌ها و امیدها است. اگر زشتی و زیبایی رفتار انسان‌ها به درستی تعریف شود و منطبق با «عقلانیت» آنچه نیکو و نازیباست آموزش داده شود، مبتنی بر این بینش رفتار و کنش صحیح از سوی فرزندان انجام می‌شود، اما اگر زشتی و زیبایی رفتار به نادرستی آموزش داده شود و آنچه از نگاه عقل و دین زشت است زیبا جلوه شود و آنچه نیکوست زشت معرفی شود، نظام رفتاری فرد نیز دگرگون می‌شود و نمی‌توان او را بر انجام رفتار درست وادار کرد.

یکی دیگر از مؤلفه‌های تربیت صحیح شناساندن ترس‌ها و امیدهاست. شناخت اینکه چه چیزی خطرناک و ترسناک است و چه چیزی امید آفرین است در صورتی که ترس‌ها و امیدهای فرزند به نادرستی ساماندهی شود، رفتار فرزندان دچار چالش می‌شود. در موقعیتی که باید بترسد و متناسب با ترس واکنش نشان دهد نمی‌ترسد و در جایی که باید امید داشته باشد، رفتار مناسب انجام نشده، ناامید می‌شود.

 با مدیریت ترس‌ها و امیدها و زشتی‌ها و زیبایی‌ها در ذهن فرزند، رفتار بیرونی او مدیریت می‌شود و آنگونه که در ذهن پرورش یافته است در رفتار بیرونی نمود پیدا می‌کند.

امروزه فضای مجازی و رسانه توانسته است، با تعریف زشتی و زیبایی رفتارها، ذهن فرزندان ما را مدیریت کند و ترس‌های آنان را جهت‌دهی کند. هرکسی که بر کنترل ذهن و قوه خیال ولایت داشته باشد در سطح رفتار نیز او تعیین می‌کند چه رفتاری شکل بگیرد؟

یکی از نمونه‌های روشن آسیب ‌دیدگی ذهن‌ دختران مقام ارزشمند مادری است.

امروزه دختران نسبت به مقام مادری چه ذهنیتی پیدا کرده‌اند؟ چه ارزشی برای آن قائل هستند؟ بین شغل وتحصیل و شأن مادری کدام یک را انتخاب می‌کنند؟

رابطه عاطفی دختر بهترین سرمایه است برای اینکه دختر را از این فضای مسموم بیرون کشد و نظام ارزشی و رفتاری او را مراقبت کند، اما اگر پدر همراستا با این حکمرانی مجازی، عمل کند و خواسته‌هایی که رسانه برای دختر می‌سازد را اجابت کند، در واقع، سرمایه عمر خود را به آتش افکنده است و به تماشای شعله‌های سوختنش نشسته است.

ارسال نظرات