تأثیرات انقلاب اسلامی ایران بر بیداری مسلمانان در قم بازخوانی شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست علمی بازخوانی تأثیرات انقلاب اسلامی ایران بر بیداری مسلمانان به همت پژوهشگاه بین المللی المصطفی(ص) و معاونت پژوهش جامعة المصطفی العالمیه، صبح امروز پنجم اسفندماه در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، سید مفید حسینی، معاون پژوهش پژوهشگاه بین المللی المصطفی(ص) با ارائه گزارشی از نحوه برگزاری این نشست علمی، انقلاب اسلامی ایران را زمینه ساز حکومت جهانی حضرت ولی عصر(عج) معرفی کرد و گفت: انقلاب اسلامی ایران پردامنه ترین نهضت و حرکت اسلامی در دو صده اخیر جهان اسلام، بلکه مؤثرترین پدیده و رخداد صده اخیر در عرصه بین المللی بود به طوری که برخی آن را عصر امام خمینی(ره) نام نهاده اند.
وی افزود: انقلاب اسلامی ایران که در عرصه تئوریک و مبنای خود دارای یک پیام جهانی بود، بازتاب گسترده بین المللی در عرصه جهانی داشت به طوری که با گذشت سالهای اولیه پس از پیروزی، ادعای جهانی شدن را به یک واقعیت تبدیل کرد.
معاون پژوهش پژوهشکده المصطفی ابراز داشت: مروری بر حوادث جهان در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی نشان می دهد که این انقلاب در صدد ایفای نقش جهانی خود و اعلام پیام اسلام ناب به جهانیان است.
حسینی خاطرنشان کرد: امروز مراکز علمی، پژوهشی و اندیشمندان متعدد سراسر دنیا محور مطالعات خود را به بررسی انقلاب اسلامی و شکل گیری مراکز مختلف شیعه شناسی به خصوص افکار امام راحل(ره) قرار داده اند.
وی اضافه کرد: جامعة المصطفی العالمیه به عنوان نهاد علمی حوزوی بین المللی، رسالت خود می داند که ابعاد انقلاب اسلامی و پیام جهانی آن را مورد بررسی قرار داده و بین مسلمانان جهان گسترش دهد.
در ادامه این نشست علمی، منوچهر محمدی، مشاور وزیر امور خارجه تأثیرات انقلاب اسلامی در عرصه بین الملل با سه رویکرد تأثیر بر دولتها، تأثیر بر ملت ها و تأثیر بر نظام بین الملل را مورد بررسی قرار داد و سپس حجتالاسلام جعفر علمی، معاون پژوهش جامعة المصطفی العالمیه پیرامون بحث نظریه ولایت فقیه الگوی نظری انقلاب اسلامی و مردم سالاری دینی سخنرانی کرد.
مشاور وزیر امور خارجه با اشاره به جایگاه انقلاب اسلامی در جامعه جهانی گفت: انقلاب اسلامی ایران نقطه عطفی نه تنها در تاریخ ایران و اسلام بلکه در تاریخ تحولات بشریت است.
وی افزود: انقلاب اسلامی ایران سبب تحول عظیمی در افکار، اندیشه ها و بیداری ملت ها شد و این تحول محدود به ملت های مسلمان نبود.
سپس حجتالاسلام جعفر علمی با اشاره به سؤال تاریخی و همیشگی فراروی انسان ها مبنی بر اینکه چرا و چگونه یک شخص می تواند بر دیگران حکومت کند، گفت: انسان ها نیازمند حکومت هستند اما این حکومت چگونه، چرا و توسط چه کسانی باید اداره شود؟
وی در ادامه نظریه ولایت فقیه را از منظر درون دینی و برون دینی بررسی کرد و افزود: حضرت امام خمینی(ره) نخستین نظریه کاربردی را در جمع بین یک حکومت مردمی و الهی مطرح کردند که به عنوان بزرگ ترین دستاورد فکری انقلاب اسلامی و امام راحل برای بشریت است. /920/پ202/ع