نباید از صفات خوب خود راضی باشیم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی، عضو مجلس خبرگان رهبری، ظهر امروز در مراسم عزاداری شهادت امام صادق(ع) با تأکید بر اینکه دین اسلام یک دین عقلانی است، گفت: کسی که صفت کرامت را داشته باشد به او کریم میگوییم، یکی از ویژگیهای انسان کریم این است که از خوبیهای خودش راضی نیست اما وقتی با یک کریم دیگر مواجه میشود از خوبیهای او راضی است.
آیت الله مهدوی در ادامه افزود: مهمترین کریمی که با او مواجه هستیم خداوند متعال است، قرآن کریم میفرماید خدای شما کریم است، چرا مغرور میشوید در مقابل خدای کریم؟ ما دو حالت متضاد باید داشته باشیم، یعنی وقتی به خود مراجعه میکنیم از خوبیهای خود نباید راضی باشیم وقتی به خدا مراجعه میکنیم از خوبیهای خدا باید راضی باشیم، اما رفتار ما برعکس است و از خوبی های خود راضی هستیم اما از خوبی های خدا راضی نیستیم.
استاد درس خارج حوزه علمیه اظهار کرد: صفاتی که ما داریم در حد نهایت نیست، به همین دلیل نباید از صفات خود راضی باشیم، انسان باید هرچه دارد از آن راضی نباشد، این ویژگی انسان کریم است که از خوبی های خود راضی نیست.
وی ادامه داد: راضی نبودن من از صفت خوب من باعث میشود که به سمت کمال حرکت کنم و بخواهم که در صفات خوب خود به مراتب بهتری دست پیدا کنم، اگر انسان راضی نیست به صفت خوبی که دارد ولی نخواهد به سمت کمال حرکت کند و به سمت بالا برود به عقب خواهد رفت، رفتن به سمت بالا نیازمند راضی نبودن از وضعیت فعلی و خواستن رفتن به سمت وضعیت بهتر است.
آیت الله مهدوی با بیان اینکه صفات خوب ما مال خود ما نیست، تصریح کرد: وقتی این صفات از خود ما نیست چرا از اینکه این صفت را داریم راضی باشیم؟ همه اینها را از خداوند گرفتهایم و خداوند باید از ما راضی باشد نه اینکه خودمان احساس رضایت کنیم، ما هرچه خوبی داریم از خدای متعال داریم.
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: بزرگان میگویند اگر از صفات خود راضی بودی کسی به تو تذکر نمیدهد که به سطح بالاتر در صفات خوب خود بروی، این در حرکات معنوی کارآمدی دارد چرا که حسی نیست، در حرکات حسی مسیر مشهود و مشخص و پیدا است، در حرکات معنوی افراد بیشتر از خود راضی میشوند و وقتی کسی از خود راضی است حرکت نمی کند که به مقصد برسد.
وی با اشاره به اینکه معمولا افراد از صفات خوب خود راضی هستند، اظهار کرد: یکی از اشتباهات ما این است که صفات خوب خودمان را بالاتر از آن چیزی که هست می بینیم، این اشتباه ما است که توهم داریم که از صفت خوبی برخوردار هستیم، این خیلی خطرناک است و به آن کمال متوهم یا کمال خیالی گفته میشود، خوبی اینکه از کمال خود راضی نباشیم جلوگیری از همین توهم و خیال است./1304/